Skocz do zawartości
tokarex pontony

Jak dziś było na rybach ?

tomik

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

dziś kilka wzdręg[ już nie miałem wątpliwości, ten zielony grzbiet] około wymiaru i 4 leszcze, przez pierwszą godzinę ryby brały tak, że nie dało rady obrobić na dwie wędki, przez co często marnowałem branie na jednej i drugiej[pewnie małe wzdręgi] I wszystko byłoby pięknie gdyby nie połamana szczytówka karpiówki :/ Potem wszystko ustało

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 9,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

Byłem dziś na Dziewokliczu z Rodzinką ,oczywiście jak "żonka" zobaczyła wędkę(pierwszy raz zabrałem na plażę :lol: ) to było biadolenie:"...z rodziną,czy na ryby ..",ale udało mi się trochę pomoczyć kija.

Pogoda piękna :cool: ,miejscóweczka też nie najgorsza

i przez dwie godzinki miałbym pół siaty

takich płoteczek.

post-4210-14544971792591_thumb.jpg

post-4210-14544971792741_thumb.jpg

Napisano

Jarzyna,połowiłeś.......

ale za to SANDACZ i KUDŁATY.........graty za łowiska,pięknę miejscówki,sliczna woda..........można by tam było ost wydech zrobić.....

rybki też SUPER :cool:

Gość wobler129
Napisano

Przepraszam za słabe jakościowo fotki...

1. 2 okonie przy jednym rzucie :lol:

9109b3673d0d0afa.jpg

2. Okoń 31cm 8)

467d683b6dc4bba5.jpg

Dziś złowiłem spokojnie ponad setkę okoni i wszystko z powierzchni - mam filmiki i wrzucę później :)

Napisano

kudłaty gratuluję połączenia obowiązku :wink: z przyjemnością :mrgreen: Na samej plaży tak brały? na kąpielisku? Ja ostatnio miałem pecha na Cegielince bo jak zaczęły się brania dużej ryby to żona zadzwoniła że samochód potrzebuje :evil:

Napisano

ja dzisiaj na Rudawie i... 3 kleniki oraz ponad 50 okoni :mrgreen:

od maluszków pod 31 cm , bardzo udane popołudnie

Napisano

Dzięki i również gratki dla tych co miło i efektywnie spędzili czas.

kocur, łapałem ok 25-30m za plażą, ale wiem ,że przy mostku parę kilowych :lol: (około)

garbusków padło.

Supersobi, pływałem kajaczkiem trochę dalej od plaży i parę chlapnięć było widać.

Mike_Mil, są w okolicach Sz-na takie miejscóweczki, że tylko paść na kolana :mrgreen:

Napisano

Ja dzis zow stawilem sie na swojeje miejscowce. Brania jak zwykle skonczyly sie okolo 6.30, tak jak wczoraj wneriwaly mnie male leszczyki ale mimo to mialem 2 liowe brania, jeden spiol sie zaraz po zacieciu drugi wyladowany. Jest juz troszke wiekszy ma 38cm ale czekam na wieksze... szkoda ze nie zeruje zupelnie karas i karp :???:

8f4d6697fc9615ae.jpg

Napisano

Ja dzisiaj łapałem od 4 do 8 ryba słabo żerowała. Brania były bardzo delikatne, miałem tylko jedno fajniejsze branie , którego efektem był taki leszczyk(40cm)

44dde9168abc3211m.jpg

Napisano

Znowu wybrałem się na Dziewoklicz i ...dziś totalna klapa :neutral:

Ale wybieram się na weekend gdzieś nad jeziorko, na nockę.

Jakby ktoś miał w okolicach Sz-na jakąś fajną miejscóweczkę (PZW),to byłbym BARDZO

zobowiązany za wiad. na priva.

pozdro :mrgreen:

Napisano

Dzisiejszy wypadzik na rybki był nawet ciekawy:

Jaź 47cm, 41 i 36.

Płotki od 25-30cm - 6szt.

Zdjęć nie mam bo postanowiłem, że telefonu na rybki nie biorę a nie chce się uganiać z cyfrówką. :wink:

Napisano
Zdjęć nie mam bo postanowiłem, że telefonu na rybki nie biorę a nie chce się uganiać z cyfrówką. :wink:

Nie chcesz mieć telefonów typu musisz wrócić bo............. ??:lol:

Napisano

Doolin, szacun :shock: ale karpicho!

ja dzisiaj skromniutko bo zerwałem mój ulubiony wobler :( zaledwie 10 okoni, ale wysztkie powyżej 15 cm

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.