Skocz do zawartości
Dragon

Jak dziś było na rybach ?

tomik

Rekomendowane odpowiedzi

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 9,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

Ja urwałem dziś jedyny mały woblerek na który coś chciało dać się nabrać.wróciłem do domy z okonkiem ok.20cm żeby udowodnić że na rybach byłem

Napisano

Wczoraj około 30 okoni i 2 małe sandaczyki :mrgreen: Brania co rzut przed burza :twisted: Jakbym wszystko wykorzystał miałbym z 50 okoni ale to za piękne by było :razz:

Gość omen93
Napisano

Dzisiaj słabizna tylko jeden .......... ;p

3563e9cf6779b9f4m.jpg

Napisano

omen93, ile ta słabizna miała?

Wczoraj byłem z kumplem nad Wisłą, ja złowiłem leszczyka ( w odpowiednim temacie jest :lol: ) a on słabiznę na 38cm :o . Co się z tą Wisłą dzieje :lol:

Gość omen93
Napisano

Hmmm powiem ci że nawet nie mierzyłem gdzieś chyba ciut więcej niz 35 cm ,tak na oko....

Kilka dni temu było lepiej,zobacz na 6 strone.Ten zbiornik stać na dużżżo więcej :wink:

Hmmm ja mam swój sposób sprawdzony i b.prosty wybieram akwen(u nas ich nie brakuje)gdzie jest dana interesująca mnie ryba czyli: lin na tym,leszcz na tamtym, wegorz....... itkd.

Jeśli chodzi o leszcze od maja do września z przerwą na tarło na jez.glinik kilkanaście kilometrów od Gorzowa.Wstaje rano nad wodą trzeba być jak zaczyna świtać najlepiej jeszcze jak jest wiaterek i chmurki.Feederek ze sprężynką do zanęty melasa na hak moje sprawdzone kuku i do godz. 6 możesz liczyć na leszczyki w przedziale 35-50 cm w dużych ilościach.Acha noi odp. miejsce też sie liczy ;p. To taka przykładowa recepta. Acha noi czasem zdarza się poza normą czyli 50 cm +. Acha o takich 20-30cm,to wiesz kosisz ile chcesz. ;-)

Gość omen93
Napisano

Ja lubie skutecznośc,przyjemnośc(bo o to w tym wszystkim chodzi )i efekt na zestaw skrócony tam byś przynajmniej nie pochwytał tych wiekszych egzemplarzy. ;-)

Ok wrócmy do tematu :smile:

Napisano

Udało się nie zaspać :wink: I mimo niesprzyjającej pogody, (prawdopodobnie na koniec mojego tegorocznego sezonu boleniowego) udało się "upolować" jedną sztukę - 63 cm, średniak ale cieszy :grin:

bcdff8f654bae149m.jpg

Napisano

Damianxtx, artech, gratuluje polowow.

Pozdro-Radek.

P.S. Ciekawi mnie ta miejscowka na bolenie.Kiedys tez mialem podobne miejsce.Byla to "wedrujaca" przykosa na Warcie.

Napisano

byłem dzisiaj na zbiorniku Biały Kościół koło Strzelina, 4 godziny wędkowania i 5 leszczyków (1 x 37 cm, 1 x 33cm, 3 x 30 cm)

Napisano

Dzisiaj spławikowe zawody na zal. Brody i 2 miejsce, waga 1310 g. Przegrałem pierwsze o 40 g, a nad trzecim miałem 10 g przewagi, więc walka była wyrównana. :wink: Ryby to małe leszczyki, płoteczki, krąpie, 1 okoń i niewymiarowa wzdręga.

Napisano
Dzisiaj spławikowe zawody na zal. Brody i 2 miejsce

Gratuluję :grin:

Dziś wypadzik na swoją miejscówke, rzeka Kamienna.

Efekt..... 1 płoć z 20cm, poza tym zero brań :roll::sad:

Napisano

Dzisiaj poszedłem na zawody jako kibic :lol: .

Wisła nie przypominała tej samej rzeki co 2 dni temu :shock: . Przed wczoraj łowiło się dużo dużych ryb. Masa leszczy, sporych płoci, linów. A dzisiaj? Wszyscy rzeźbili okonkami i jazgierkami. Było dużo sumików karłowatych, do tego zdarzały się ładne okonie i płocie. Ale wyniki były co najmniej bardzo średnie. :???: najlepszy wynik to 3000pkt. Wyniki były by lepsze, gdyby ryby nie miały dziwnego kaprysu... Mam w pamięci zawody z Kanału Dwory :lol::lol: Jutro atakuję Dwory, zobaczymy co przyniesie dzień :wink:

Gość wobler129
Napisano

Dzisiaj nie mogę się niczym pochwalić - no może oprócz fotek, bo mam parę :)

4fd9977ba3e3c088.jpg

2376c49f4c5c22c0.jpg

f1a24c519f4ebe20.jpg

Napisano

Dzisiejsza nocka przyniosła dwa karaski, złocistego 30 i grubego japońca 31cm:

b7346edb8b11fabfm.jpg

(Przepraszam za fotkę ale rzadko biorę aparat na ryby.)

Napisano

woblerku,

temacik się pomylił młodzieńcowi???

Załóż wątek hmm.... "najwspanialsze młodziki świata"... i tam się reklamuj.

Gość DareczeK
Napisano

eheh chłopak szuka nastolatki która poleci na woblera :lol:

Napisano

Podsumowanie lipca:

wielka ... z grzybnią!!! Ilości w miarę (30 szt. dziennie), ale nie idą w parze z jakością: leszczyki między 15 a 40 cm. Na Ebro nawet by się na żywca nie nadały hehhehe . PS. Jeśli ktoś ma jakieś tajne miejsce, to ja się wpraszam.

Napisano

Nie przesadzaj tu chodziło że wiesz no widać ładną roślinnośc .I wogóle jest na łódeczce. :lol::wink:

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.