Skocz do zawartości
Dragon

Jak dziś było na rybach ?

tomik

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
kurcze blade okoń się nie wgrał bardzo przepraszam ale jest na www.jarek307h.fotka.pl

nom spoko tylko ten okoń jest z (23 maja 2008)

sory za ot ale znowu coś kolega jarek 307h kombinuje

Ja uderzam na Kamienną, zobacze czy są jakieś ryby jeszcze w tej zielonej wodzie.

Pozdro Krzyś xD

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 9,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

Dzisiaj pojechałem na rybki na stawy do kumpla mojego wójka karp miał być po 3 wypady mojego dziadka tam i 9 karpi każdy powyżej 3kg i jeden amur 4kg a skończyło się na japońcach :neutral: no chociaż jeden miał ponad 500gram ale było widać oznaki karpia 2 razy się rzuciły raz taki z 8kg a raz z 6kg.

Napisano

81ab6f9ae8fb1448.html

Dzsiaj byłem rano nad wartą na 2-3 godzinki 1 bolek zaliczony ,drugi sie wychaczył ,a 3 odprowadzał woblera ale jakos niebył zainteresowany, i krótki zębaty

Gość jarek 307h
Napisano

na wirówkę spinexa ale koledzy ja nie mówiłem że dzisiaj go złowiłem wiem że temat jest taki ale nie złowiłem go dzisiaj

Napisano
kolego to ty nie wiesz co piszesz? :neutral:

haha ziomek troche pogubił się w zeznaniach :wink: no ale okoń ładny

Napisano
Kto się przyznaje do niego?

na mnie nie patrz, ja konta na fotce nie mam :lol:

a na serio, to koleś coś kombinuje, ale temat trzeba skończyć bo jeszcze dostaną warny Ci, którzy nie powinni ;)

Napisano
Zacięciem ryby nie zabijesz :twisted: Nie masz najmniejszych szans!!!

Ostatnio na warcie zaciołem szczupaczka na ok. 35 cm za....... oko wbiło mu się zapewne w mózg i niestety po nim.....miałem z tym zacinaniem też kilka innych przypadków szczególnie gdy mały szczupaczek brał się za twistera jak połowa jego długości (chodzi tu o dużą główke...duży hak) i naprawde różnie się to kończyło.Niestety :neutral:

Napisano

A ja dziś troszeczke poszalałem

96732d50d590b38cm.jpg

I mniejszy boluś. Buzia i do wody

ed4d4136ef72f4cem.jpg

Jeden bolek spadł mi pod nogami, ale jego szczęście. Do tego padło kilka kleni, okoni i dwa szczupaczki takie ok 55cm. A wszystko to przez dwie godziny spiningu na "moim" niedocenionym Wisłoku.

Gość jarek 307h
Napisano

ładne rybki te klenie szkoda że nie mam koło siebie rzeki

Napisano

Ladny karpik z okolicznych stawow, na zywo fajniej wygladal niz na zdjeciu :wink: U mnie slabiej kilka karasi i plotki ogolnie to lipa...

Napisano

Chciałbym dodać ze ten KARP zostal złapany na haczyk 14 przypon 12 i 3 pinki hol trwał ponad 1 godz. :grin:

Napisano

dzienciol gratuluje bolenia, oraz fotki, bo zdradziłeś chyba swój sekret sukcesu, srebrno-czerwona wahadłówka około 10 cm długości.. O trzeba będzie spróbować, może moje okoliczne się skuszą na takie cudeńko. Jeszcze raz gratuluje..

Co do moich "dzisiejszych" połówów, nocka od godziny 20:00 do 6:00 rano, ogólnie jakaś dziwna nocka, generalnie dużo brań, ale same szklaki, przez całą noc mnóstwo płoci, krąpi i leszczy, takich "oczy i ogon".. Łowiłem na zestaw z koszyczkiem zanętowym, a drugi był z trupkiem, płoć oraz ukleja. Ilościowo super bo z 6kg drobnicy, jakościowo trochę gorzej, bo największy leszczyk miał może 30cm. Dziwnie wyglądają moje ostatnie nocunie, trzeba będzie zmienić taktykę..

Napisano
srebrno-czerwona wahadłówka około 10 cm długości..

He he, jest to błystka podlodowa, ołowiana z czerwonym brokatem o dł 5cm. Prawdziwy killer.

Napisano

Wczoraj rano rozczarowująca zasiadka, bo mimo porządnego nęcenia biała ryba kompletnie nie brała :???: Za to okonie wariują. Brały równie dobrze z gruntu na pinkę, na czerwonego na spławik, jak i na 3 dendrobeny 4 na haku 1/0 z gruntu. Waliły do kija jak wściekłe :roll:

Zachowują się jak w maju- biorą na robaki a ignorują sztuczne przynęty. Brania raczej małych sztuk- do 30 cm

44f0291d08ef9501m.jpg

Nocna zasiadka sumowa bez efektu, choć sumy hałasowały po powierzchni.

Napisano

Ja od 20 do 00:30 i kiszka. Na spławik na dendrobeny jedno branie zmaszczone. Na żywca sandaczowego jedno pociągnięcie i wypluł. Brat miał brania sandaczy chyba ze 4. Na koniec się zdenerwował i założył 4 kiełbiki na jeden hak. Jak wyciągnąl to był tylko jeden pokiereszowany . :roll:

Napisano

Byłem na noc na Przeczycach nic wielkiego kilka leszczy 30-40cm oraz płocie ale malutkie :)

Zaskakiwało mnie to że nie było widać brań a przy ściąganiu ryba była na haczyku :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.