Skocz do zawartości
Dragon

Jak dziś było na rybach ?

tomik

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dzisiaj, pierwszy raz od 3 miesięcy 1,5 godzinna wizyta nad Wisłą ze spinem. Efekt może niezbyt okazały ale jednak bardzo cieszy :lol: Całe 57 cm 028a56a0d43f1f5bm.jpg. Przetestowałem też nową Daiwę RSi 2500 i sprawuje się całkiem nieźle. :grin:

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 9,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Gość wobler129
Napisano

Na woblerka :grin: Pytanie - na jakiego wobka? :wink:

Napisano

Ja dzsiaj 2 szczupaki około wymiaru :neutral: Większych chyba nie ma w mojej okolicy :evil: Odhaczenie jednego zakończyło się wbiciem szczupakowych zębów w mój palec i dużym krwotokiem :twisted:

Gość wobler129
Napisano

Zauważyłem, że u mnie szczupaki zaczynają swój koncert na rzece dopiero od godziny 18 :idea: Tuż przed zmierzchem. Biją na powierzchni. I to nie takie maluchy :wink:

Napisano
Zauważyłem, że u mnie szczupaki zaczynają swój koncert na rzece dopiero od godziny 18 :idea: Tuż przed zmierzchem. Biją na powierzchni. I to nie takie maluchy :wink:
U mnie same takie do 45 cm :evil: Masa ich jest co wróży na następne lata sporo dobrego :mrgreen:
Gość wobler129
Napisano
U mnie same takie do 45 cm :evil: Masa ich jest co wróży na następne lata sporo dobrego :mrgreen:

U mnie to samo - okazyjnie większy. Ale z tego co zauważyłem wieczorem to... :wink::cool:

Napisano

[ tu bylo zdjecie ]

Do tej rzadko kiedy umieszczałem tu zdjęcia - ale wystarczyło 1-2 żeby wielcy krzykacze ktorzy pewnie wielcy sa tylko tu na forum pukajac w klawiature robili jakies bezsensowne uwagi !

Posty nie na temat w tym ten moj prosze admina o wyciecie.

Z nastepnych wypadow bede zdawal relacje bez zadnych zdjec.

Pozdrawiam normalnych :evil:

Napisano
Przepraszam za jakość fotek - robione telefonem przy słabym naświetleniu.

przeproś za to że zabiłeś ta piękną rybke już nie mówiąć ze zdjęcie jest nie zgodne z regulaminem! :evil:

Kolego DAWID masz rację zdjęcie nie było zgodne z regulaminem. Już je jednak poprawiłem.

W ciągu tego roku zabrałem łącznie 1 SZTUKĘ którą właśnie widać na w/w zdjęciu. Więc przestań proszę "sapać" bo to staje się już żałosne. Nie będę więcej komentował Twojej wypowiedzi bo na tym forum już o tej pseudo napince za zabieranie ryb się wiele stron przewinęło.

Zabrać rybę mam prawo! A to jak często to robie - pozostawie dla siebie.

Napisano

no to jak jedną czy dwie to ok bo myslalem wnioskowałem z fotki że to twoje czeste zachowania widocznie się pomyliłem oby było tak jak piszesz...........

bardziej chodziło mi o zdjęcie w domu jak zabierasz nie musisz pokazywac to wszystkim rybka na tle sciany czy fotela nie wygląda wcale fajnie i raczej potwierdzi to większość osób i nie stroi fochów ze nie bedziesz zamieszczał zdjęć bo nikt takich jak te wcale nie chce oglądać!........

bboobb też uzywam tego horneta nawet padła na niego 80 siatka w tym roku jest to całkiem dobry wobek! :mrgreen:

Napisano

dla mnie mozecie umieszczac nawet zdjecia z ryba z łóżku...chetnie popatrze, jakos mi to wynagrodzi ponad meisięczny okres bezłowienia,a Ci ktorzynan widok krwi i trupa bledna i mdleją niech ida na wieczorynke

Napisano
Tomek1988, zębaty połakomił się na takiego, 5-cio centymetrowego Horneta Salmo

Dzieki bboobb, trzeba będzie się przerzucić z obrotówek na woblery :mrgreen: A co do tematu to krótki wypadzik nad Wisełkę i 15 min łapania z powodu duzego deszczu :neutral:

Napisano

Panietaj ze nie ma najlepszej przynety na szczupaka.Raz moga brac na obrotowki,innym razem na wobki a jeszcze innym na gumki.Wiec najlepiej miec pare przynet w arsenale.

Napisano

U mnie zero, ale jeden kumpel złowił sandaczyka w drugi karpia na kulkę. Pogoda deszczowa i wietrzna- ryby zaczynają żerować. Brania raczej wcześnie 20-21.

Gość wobler129
Napisano

Dziś sandacze ;)

Łowiłem żyłką - pletka będzie dopiero w tygodniu ??? Miałem około 15 brań, z czego 2 zacięte - i dwa 40-45cm wylądowały na brzegu ;) Wzięły na czerwonego puchowca 10g. z Allegro ;)

Napisano

słabo dzisiaj nad wisłą, ledwie dwa okonki ale to chyba dlatego że woda przybiera i mętna się robi spotkałem paru kolesi tez nieciekawie.......... :roll:

Napisano

Dzisiaj planowane Dwory... niestety prawie 5h sterczenia z rurą w ręce w strugach deszczu i marne 3 rybki na brzegu... największa miała może 15cm :mad: . Kilka brań niezaciętych, ogólnie to ryba brała baardzo ostrożnie i delikatnie... i rzadko :???: .

Oprócz złej pogody, wiatru i deszczu, nic pozytywnego mnie dzisiaj nie spotkało :lol:

Po 2ch godzinach nie mogłem uwierzyć w swoją pozycję... nie miałem jeszcze podobnej sytuacji, żeby po 2ch godzinach łowienia na tyczkę na pustym kanale, nie mieć brania :shock:

Podsumowując: dzisiejszy trening skłonił mnie do sporych przemyśleń, i refleksji :shock::lol:

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.