Skocz do zawartości
Dragon

Jak dziś było na rybach ?

tomik

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
z białą rybą może by jeszcze gorzej

Nie jest aż tak tragicznie wiem bo byłem wczoraj i złowiłem kilku ładnych okoni 25+, 1 dużą płoć i mase małych leszczyków takich w przedziale 15-20cm ah i jeszcze jednego jazgarza :mrgreen:

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 9,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

Dzisiaj postanowiłem spróbować swoich sił w łowieniu na boczny trok. Miejsce- Warta za tamą na Jeziorsku. Metoda rewelacyjna przy obławianiu główek. Na seledynowego twisterka złowiłem sporo sandaczy. Niestety, wszystkie dwudziesto-trzydziestocentymetrowe :cry:

Napisano

Dzis popoludniu spinning. Zlowielm 3 szczupaczki po 50cm, z jednym powalczylem kilka chwil, niesety miejsce wymagalo twardego holu i o jakims mocnym popszuczaniu na hamulcu nie bylo mowy co zaowocaowalo rozgieciem haka jiga :???:

Napisano
Kolejna wizyta ze spiningiem nad Wisłą. Wynik to 7 sandaczy-ków.

Przy moich dwóch okoniach ze Spytkowic :roll: ..to eldorado.

Napisano

Ja właśnie wróciłem z wyciczki 2 dniowej do Sandomierza i Kazimierza Dolnego. .... Piękna szeroka dziewicza Wisła .... patrzyłem i nie mogłem się napatrzeć w jej piękno ... dzika królowa ... do tego te klimaty tych miast. Polecam każdemu piękna kraina :wink:

Napisano

ale niewędkarskiej wycieczki? ;) Zawsze się zastanawiałem jak jest z rybą w tej okolicy :) Ale faktycznie, piękne miasta, mają to ,,coś" Szczególnie w tym okresie kiedy nie ma tam za dużo turystów

Napisano
Ja właśnie wróciłem z wyciczki 2 dniowej do Sandomierza i Kazimierza Dolnego. .... Piękna szeroka dziewicza Wisła .... patrzyłem i nie mogłem się napatrzeć w jej piękno ... dzika królowa ... do tego te klimaty tych miast. Polecam każdemu piękna kraina :wink:

hehe czyli byłeś w moich rejonach bo ja mieszkam centralnie po środku tych obu miast :mrgreen: Masz rację piękna kraina i Wisła bliziutko :wink:

A wracając do tematu, dzisiaj marnie połaziłem trochę ze spinem i lipa wode jeszcze za duża i zbyt brudna i oczywiście wielkie 0 :evil: Jutro będzie lepiej mam nadzieję :smile:

Napisano

Dzisiaj masa płotki, krąpie, leszczyk się trafił, dużo okonia, oraz 5 jazi, z czego 4 trzymały wymiar. Jeden juz trochę powalczył. Miał na oko 35cm.

Ale co mnie zdziwilo :shock: praktycznie co spinningista to mówił, że albo miał na haku, albo wyciągnął szczupaka, ale sandacza nie widac. Tak więc jutro zostawiam podest, wiadra i rurę w domu, i zabieram tylko spinningi i w drogę nad wisłe :mrgreen:

Napisano
jutro zostawiam podest, wiadra i rurę w domu, i zabieram tylko spinningi i w drogę nad wisłe

Fajnie mieszkć nad Wisłą i móc w każdej chwili wziąć wędkę i iść nad wodę. Nie to co w Łodzi...

Napisano

U mnie dziś krótki szczupaczek na casta na jeziorku. Brodziłem :) I nauczyłem się idealnie rzucać castem. Na 15g główce ani razu nie miałem nawet najmniejszej brody :grin:

Napisano

Zapomniałem na śmierć o sandaczu. Tak się zachwyciłem Castem, że nie napisałem o sandaczu :mrgreen: Oj słabiutko już gryzą - jakby były nażarte, wyprowadziły się albo... no nie wiem? :roll: Ale nikt nie ma dobrych wyników.

Nie mam kabla od aparatu... Kolega ma :( Więc fotkę z dziś wstawię na dniach

Napisano
Kiepska słoneczna pogoda i tylko 4 brania (4 ryby złowione), 2 największe na zdjęciu.

Lesio, gratuluje skuteczności :razz: takiej to nawet Pele nie miał w najlepszych swoich czasach :razz::razz:

Gość jarek 307h
Napisano

witam ja dzisiaj byłem nad jeziorkiem winiary i nic kompletnie nic łowiłem na przypon włosowy i kulke rybną a na 2 włosie pellet i tylko takie jedno branie ale nie zacięte pozdrawaim planuje jutro strzelić nocke bo zanęciłem 30 strzałuw rakietom ziarnami paktykularnymi

Napisano

uh, dawno nic ładnego nie złowiłem, a sezon ku końcowi zmierza. Ddzisiaj lipa, jeden okoń 9.4 cm :D skubaniec miał jeden grot kotwiczki z woblera 7 cm :shock: desperado...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.