Skocz do zawartości
tokarex pontony

Jak dziś było na rybach ?

tomik

Rekomendowane odpowiedzi

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 9,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
dawm84, zwróć uwagę, że Twój sandacz był z Odry a Jacka to jeziorowiec, więc wagowo mogą się różnić od siebie.

Masz całlkowitą rację widze to po moich połowach, na stronie którą podałeś bolenie są po kilogramie cięższe niż złowiny przeze mnie 74 cm.

Napisano

dzisiejszy 3-godzinny wypad nad jezioro zaowocował 3 szczupakami na Manns'a Predator'a Maximus w kolorze czerwony/zółty fluo + 1 spięty maluszek (około 15cm) na kopyto 3X3:

1. 54cm (mój rekord :D) rzut po złowieniu pierwszego (25 cm) na tą samą przynętę :)

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/cfacd81306102e8e.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5aeef79935b06ed7.html

2. 51 cm ( 30 min pozniej , jakies 100m dalej od miejsca gdzie złowiłem poprzednie) również na tego samego Manns'a , który po 3 starciu został nieco poharatany

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/4f5af574e92134eb.html

oczywiscie wszystkie sztuki całe i zdrowe wróciły do wody ;)

Napisano

Supersobi, pepe, gratuluję szczupaków. Mój dzisiejszy szczupak to niestety tylko około 30 cm, ale do tego sandacz 56 cm - na ciemnozielone kopyto Relaxa

pozdrawiam

Napisano
Supersobi moje gratulacje, jesteś wielki

Racja, szczególnie od strony brzucha :lol:

Jeszcze raz dzieki za gratulacje koledzy

No i gratki dla pepe17 i artecha..

Napisano

Zachecony przymrozkami wybralem sie dzis na spina. Mimo malej ilosci czasu liczylem na cos grubszego. Skonczylo sie dyzurnym 50-takiem.

Pozdro

Napisano
Skonczylo sie dyzurnym 50-takiem.

To i tak masz nieźle u mnie dyżurny jest 40-stak maksymalnie :roll: Gratuluje łowiska u mnie wszystkie większe szczupaki wyjadła wydra która od jakiegos roku zadomowiła się na moim terenie :roll: Ja niestety nie mam czasu wyjść na rybki przez niespodziewaną awarie hydrauliczną w domu :cry: Ale w czwartek na pewno się wybiorę bo bez kochanej Wisełki i spina nie wytrzymam :wink:

Napisano
Szczególnie ciekawie zapowiada się wtorek
Bardzo ciekawie

Ale sandacze chyba o tym nie wiedzą :roll:

Mróz, wiatr i kompletne zero brań. :???:

Napisano
Mróz, wiatr i kompletne zero brań
Minimum parę dni potrzeba ,po jednym przymrozku drobnica jeszcze nie ucieknie na głębokie.Ale ja dziś dopiero idę sprawdzić jak tam sandałki gryzą.
Napisano

Jestem początkujący jesli chodzi sandacze, dopiero dwa wypady w tym roku i nawet pukniecia nie miałem ale się nie podaję i w sobotę kolejny wypad ma byc +1 silny wiatr i cisnienie 974 mam nadzieję że doczekam się pierwszego brania sandaczowego.

Napisano
Minimum parę dni potrzeba ,po jednym przymrozku drobnica jeszcze nie ucieknie na głębokie

U mnie nawet w zimie łowię sandacze na metrowej wodzie. Moje łowisko jest płytkie i nieduże. Szybko się wychładza, szczególnie przy takim wietrze jak teraz. Jak się uspokoi i będzie mróz w dzień to w kilka dni złapie lód.

Obawiam się, że słabsze niż zwykle łowy sandaczowe to także efekt zmian zachodzących w łowisku, zwłaszcza szybko rosnącej populacji suma i ciągle wysokiej sumika :roll:

Zresztą powiem Ci, że w tym roku wszelkie teorie biorą w łeb. :roll:

Napisano
Zresztą powiem Ci, że w tym roku wszelkie teorie biorą w łeb
Wiem wiem ,odczuwam to po wynikach ,raczej mizernych ,tak się dzieje co parę lat .
Napisano

Dzis kolejny wypad za szczupcem. Lowilem okolo 1,5 godziny. Zanotowalem dwa brania w przeciagu 10minut - efekt to 2 szczupaczki 44 i 48cm...

Napisano

Bardzo się dziwię tu wszystkim łowcą sandaczy.

Gdzie nie słyszę na forum ,na rybach, w kole wędkarskim to każdy mówi , że w tym roku sandacz bardzo mizernie bierze.....

Umnie jest na odwrót , w ciągu 2 miesiecy złowiłem więcej niż przez tamten rok.

Próbowaliśćie łowić na okonie ? teoretycznie to nie jest przynęta na sandacza , ale w tym roku , bardzo sporo wytarło się tych rybek i czy wyciągne sandacza czy szczupaka to wszędzie w żołądkach okoniki są.

Napisano
Próbowaliśćie łowić na okonie ? teoretycznie to nie jest przynęta na sandacza

Kto powiedział, że nie na sandacza :mrgreen: Łowię czasem i nawet jednego złowiłem w tym roku.

Bardzo się dziwię tu wszystkim łowcą sandaczy.

Gdzie nie słyszę na forum ,na rybach, w kole wędkarskim to każdy mówi , że w tym roku sandacz bardzo mizernie bierze.....

Umnie jest na odwrót , w ciągu 2 miesiecy złowiłem więcej niż przez tamten rok.

No to zapisuję się na korepetycje :razz::wink:

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.