piotr chorzów Napisano 17 Listopada 2008 Napisano 17 Listopada 2008 Wczoraj wieczorem wypad na Przeczyce zaowocował SANDAŁKIEM Wymiar bez rewelki ale cieszy Tomek odnośnie wtorku to różnie może być
Benten Napisano 17 Listopada 2008 Napisano 17 Listopada 2008 dawm84, zwróć uwagę, że Twój sandacz był z Odry a Jacka to jeziorowiec, więc wagowo mogą się różnić od siebie. Masz całlkowitą rację widze to po moich połowach, na stronie którą podałeś bolenie są po kilogramie cięższe niż złowiny przeze mnie 74 cm.
pepe17 Napisano 17 Listopada 2008 Napisano 17 Listopada 2008 dzisiejszy 3-godzinny wypad nad jezioro zaowocował 3 szczupakami na Manns'a Predator'a Maximus w kolorze czerwony/zółty fluo + 1 spięty maluszek (około 15cm) na kopyto 3X3: 1. 54cm (mój rekord ) rzut po złowieniu pierwszego (25 cm) na tą samą przynętę http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/cfacd81306102e8e.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5aeef79935b06ed7.html 2. 51 cm ( 30 min pozniej , jakies 100m dalej od miejsca gdzie złowiłem poprzednie) również na tego samego Manns'a , który po 3 starciu został nieco poharatany http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/4f5af574e92134eb.html oczywiscie wszystkie sztuki całe i zdrowe wróciły do wody
Tomek1988 Napisano 17 Listopada 2008 Napisano 17 Listopada 2008 pepe17, Gratuluję szczupaczków i godnej postawy NO KILL Supersobi, gratuluje Szczupala
Jacek Napisano 17 Listopada 2008 Napisano 17 Listopada 2008 Supersobi, pepe, gratuluję szczupaków. Mój dzisiejszy szczupak to niestety tylko około 30 cm, ale do tego sandacz 56 cm - na ciemnozielone kopyto Relaxa pozdrawiam
roman gawlas Napisano 17 Listopada 2008 Napisano 17 Listopada 2008 Supersobi moje gratulacje, jesteś wielki naprawdę piękny
artech Napisano 17 Listopada 2008 Napisano 17 Listopada 2008 Rybki z ostatniego wypadu może nie olbrzymy ale coś się działo
Supersobi Napisano 17 Listopada 2008 Napisano 17 Listopada 2008 Supersobi moje gratulacje, jesteś wielki Racja, szczególnie od strony brzucha Jeszcze raz dzieki za gratulacje koledzy No i gratki dla pepe17 i artecha..
kocur Napisano 17 Listopada 2008 Napisano 17 Listopada 2008 Supersobi, gratuluję krokodyla artech, witaj wśród żywych
Miro1956 Napisano 17 Listopada 2008 Napisano 17 Listopada 2008 Supersobi jak Ty na co dzien takie potwory lapiesz, to ja jutro z Walbrzycha na piechote do ciebie biegne. GRATULACJE. I szacnek.
sandacz Napisano 18 Listopada 2008 Napisano 18 Listopada 2008 Zachecony przymrozkami wybralem sie dzis na spina. Mimo malej ilosci czasu liczylem na cos grubszego. Skonczylo sie dyzurnym 50-takiem. Pozdro
Tomek1988 Napisano 18 Listopada 2008 Napisano 18 Listopada 2008 Skonczylo sie dyzurnym 50-takiem. To i tak masz nieźle u mnie dyżurny jest 40-stak maksymalnie Gratuluje łowiska u mnie wszystkie większe szczupaki wyjadła wydra która od jakiegos roku zadomowiła się na moim terenie Ja niestety nie mam czasu wyjść na rybki przez niespodziewaną awarie hydrauliczną w domu Ale w czwartek na pewno się wybiorę bo bez kochanej Wisełki i spina nie wytrzymam
tomek1 Napisano 19 Listopada 2008 Napisano 19 Listopada 2008 Szczególnie ciekawie zapowiada się wtorek Bardzo ciekawie Ale sandacze chyba o tym nie wiedzą Mróz, wiatr i kompletne zero brań.
maniek Napisano 19 Listopada 2008 Napisano 19 Listopada 2008 Mróz, wiatr i kompletne zero brańMinimum parę dni potrzeba ,po jednym przymrozku drobnica jeszcze nie ucieknie na głębokie.Ale ja dziś dopiero idę sprawdzić jak tam sandałki gryzą.
Darnok29 Napisano 19 Listopada 2008 Napisano 19 Listopada 2008 Jestem początkujący jesli chodzi sandacze, dopiero dwa wypady w tym roku i nawet pukniecia nie miałem ale się nie podaję i w sobotę kolejny wypad ma byc +1 silny wiatr i cisnienie 974 mam nadzieję że doczekam się pierwszego brania sandaczowego.
tomek1 Napisano 19 Listopada 2008 Napisano 19 Listopada 2008 Minimum parę dni potrzeba ,po jednym przymrozku drobnica jeszcze nie ucieknie na głębokie U mnie nawet w zimie łowię sandacze na metrowej wodzie. Moje łowisko jest płytkie i nieduże. Szybko się wychładza, szczególnie przy takim wietrze jak teraz. Jak się uspokoi i będzie mróz w dzień to w kilka dni złapie lód. Obawiam się, że słabsze niż zwykle łowy sandaczowe to także efekt zmian zachodzących w łowisku, zwłaszcza szybko rosnącej populacji suma i ciągle wysokiej sumika Zresztą powiem Ci, że w tym roku wszelkie teorie biorą w łeb.
maniek Napisano 19 Listopada 2008 Napisano 19 Listopada 2008 Zresztą powiem Ci, że w tym roku wszelkie teorie biorą w łebWiem wiem ,odczuwam to po wynikach ,raczej mizernych ,tak się dzieje co parę lat .
sandacz Napisano 19 Listopada 2008 Napisano 19 Listopada 2008 Dzis kolejny wypad za szczupcem. Lowilem okolo 1,5 godziny. Zanotowalem dwa brania w przeciagu 10minut - efekt to 2 szczupaczki 44 i 48cm...
Gość VooDoo Napisano 20 Listopada 2008 Napisano 20 Listopada 2008 Bardzo się dziwię tu wszystkim łowcą sandaczy. Gdzie nie słyszę na forum ,na rybach, w kole wędkarskim to każdy mówi , że w tym roku sandacz bardzo mizernie bierze..... Umnie jest na odwrót , w ciągu 2 miesiecy złowiłem więcej niż przez tamten rok. Próbowaliśćie łowić na okonie ? teoretycznie to nie jest przynęta na sandacza , ale w tym roku , bardzo sporo wytarło się tych rybek i czy wyciągne sandacza czy szczupaka to wszędzie w żołądkach okoniki są.
tomek1 Napisano 20 Listopada 2008 Napisano 20 Listopada 2008 Próbowaliśćie łowić na okonie ? teoretycznie to nie jest przynęta na sandacza Kto powiedział, że nie na sandacza Łowię czasem i nawet jednego złowiłem w tym roku. Bardzo się dziwię tu wszystkim łowcą sandaczy.Gdzie nie słyszę na forum ,na rybach, w kole wędkarskim to każdy mówi , że w tym roku sandacz bardzo mizernie bierze..... Umnie jest na odwrót , w ciągu 2 miesiecy złowiłem więcej niż przez tamten rok. No to zapisuję się na korepetycje
piotr chorzów Napisano 20 Listopada 2008 Napisano 20 Listopada 2008 A ja właśnie skończyłem posiedzenie na Przeczycach Jeden Sandał ZALICZONY Miał całe 30cm Czyli ja siadam do OŚLEJ Ławki Kiedy to szkolenie ??
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.