Rybak11 Napisano 28 Czerwca 2019 Share Napisano 28 Czerwca 2019 Cześć Czy ktoś spotkał się z takim pasożytem jak widać na zdjęciach? Jest to podobne do kolca i prawdopodobnie jak to wypadnie pojawiają się czerwone plamy na rybach. Atakuje to różne gatunki ryb. Nie wiem co to jest i jaka jest tego przyczyna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ESSOX Napisano 4 Lipca 2019 Share Napisano 4 Lipca 2019 Takie ślady widziałem na rybach dosyć często. Bez pasożyta . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 4 Lipca 2019 Share Napisano 4 Lipca 2019 Godzinę temu, ESSOX napisał: Takie ślady widziałem na rybach dosyć często. Bez pasożyta . Masz na myśli wiremię wiosenną. Jeżeli takie rany ryba ma o tej porze, to raczej nie wiremia, bo ona znika wraz ze wzrostem temperatury wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi