Skocz do zawartości
Dragon

Uniwersalny kij spinningowy do 200zł ... ?

manfred

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

a ja dzisiaj oglądałem persusa i nawet mi podchodzą te kije. za taką cenę możesz śmiało brać, fajnie dołączyli te rezonansowe rękojeści. XT-Pro <- same przelotki(Fuji) kosztują więcej od samego kijka, według mnie ta seria spinningów im sie udała :)

jmk81,

pewnie sie naciąłeś, ponieważ użytkowałeś najnizsze modele jaxona.

przynęty na klenia   Dragon
Napisano
Jaxon Perseus 2,70m do 50g

Od siebie: nie polecam wędek Jaxona, wiele o tym było na forum. Sam się naciąłem i żałuje jak diabli. Spinning Jaxon XT-Pro leży w domu i.... leży. Zrobisz jak uważasz. :roll:

Dzięki za odzew :) Ale chciałem nadmienić że moje doświadzcenie w spinningu jest dość małe a raczej bardzo małe :)

Jak do tej pory to taki szczupaczek 2,5 kg na stary spinnig 1,80m wyholowany siłowo bo inaczej sie nie dało :)

Zaczynam dopiero wchodzić w temat spinningowania więc potrzebuje czegoś co się sprawdzi ...

Hmm sprzedawca (taaak wiem im się nie wierzy) mówił że sam ma Perseusa i jeździ z nim na szczupaki do Szwecji ... i że w tamtym sezonie sprzedał b.dużo Jaxonów DIGITAL i CRISTALIS wcześniej inne i nie miał żadnych reklamacji a klienci byli zadowoleni ...

A ja teraz to juz sam nie wiem Ten Perseus to nowy model z małym mocowanie kołowrotka podobno bardzo dobrym ale jak wziąłem w dłoń Perseusa i Cristalisa to niebo a ziemia Perseus wygląda na naprawdę solidny kij .. Takie są moje amatorskie odczucia ...

Napisano

dokładnie, orion crystalis to jest ten naj naj najniższy pułap. Znajomy (nick: Pewniak) kupił dzisiaj Tego perseusa z tym, że wklejanke do 17g zobaczymy jak sie będzie sprawował

Napisano
XT-Pro <- same przelotki(Fuji)

Xt Pro dzielimy na:

XT Pro

XT Pro New Generation

XT Pro Limited Edition

Dopiero ta ostatnia seria ma przelotki Fuji.

• 1 month later...
Napisano

Kupiłem JAXON XT PRO SPINNING 270/40 dwa tygodnie temu a wcześniej nie czytałem waszych recenzji o tej firmie wiec trochę sie przestraszyłem jak poczytałem rzeczy co piszecie o Jaxonie i bałem sie rzucać nad woda tym kijem ale po 2 wędkowaniach stwierdziłem ze to mocny kijek chociaż nic na niego jeszcze nie złowiłem :???: Ciekawe co będzie dalej bo mam nadzieje ze ta seria jest udana i sie nie złamie na zawadzie czy małej rybie :roll:

• 4 weeks later...
Napisano

Ja sam posiadam XT-PRO Limited edition 2,7m 10-30g i jestem z niego mega zadowolony(wczesniej smigalem dragonem millenium). Ta seria naprawde im sie udala.

Mam również oriona jig spin 2-18g i przez dwa sezony mnie nie zawiódł, a moze mialem farta i trafilem na dobra sztuke :grin:

Perseusa kupil kolega dwa miesiace temu i byl pare razy nad woda - narazie nie narzeka.

• 1 year later...
Napisano

Jaxon Crystalis Spinning 2,70m cw 5-20 g oglądałem dziś :) Używał ktoś naprawdę takie łamliwe ?? szukam wędki właśnie z takim cw ma byc uniwersalną wędka wiem że jak cos do wszystkiego to do niczego no ale nie chce za dużo inwestować na razie w nowe kije :)

Gość naleśnik27
Napisano

posiadam perseus ultra spin 2.85cm 10-40g -zakupiony w pazdzierniku ! ja nie narzekam wycholował już pare szczupłych w granicach 50-70cm i sprawuje sie profesjonalnie:)bedę go używał chodząc za trotką ma bowiem dość duży zapas mocy tak uważam !

• 1 month later...
Napisano

Mam dwie stówki na kij na lepszy przyjdzie czas pózniej . Przymierzam się do Robinsona diplomat 270 7-28. Dragon Millenium 270 5-25. Shimano catana 10-30 lub Cormoran Black bull 270 7-28. Co sądzicie o tych kijach co byście polecili. kij miał by być na rzekę. Interesuje mnie praca i wytrzymałość kija.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.