Homegeon Napisano 29 Lutego 2008 Napisano 29 Lutego 2008 a ja dzisiaj oglądałem persusa i nawet mi podchodzą te kije. za taką cenę możesz śmiało brać, fajnie dołączyli te rezonansowe rękojeści. XT-Pro <- same przelotki(Fuji) kosztują więcej od samego kijka, według mnie ta seria spinningów im sie udała jmk81, pewnie sie naciąłeś, ponieważ użytkowałeś najnizsze modele jaxona.
jmk81 Napisano 29 Lutego 2008 Napisano 29 Lutego 2008 jmk81,pewnie sie naciąłeś, ponieważ użytkowałeś najnizsze modele jaxona. Tak tak.... Przypomnę temat http://haczyk.pl/forum/viewtopic.php?t=480 Jak sam zauważyłeś xt-pro nie jest tańszą serią... Ale każdy ma swoje zdanie, ja tylko to napisałem żeby mieć czyste sumienie.
manfred Napisano 29 Lutego 2008 Autor Napisano 29 Lutego 2008 Jaxon Perseus 2,70m do 50g Od siebie: nie polecam wędek Jaxona, wiele o tym było na forum. Sam się naciąłem i żałuje jak diabli. Spinning Jaxon XT-Pro leży w domu i.... leży. Zrobisz jak uważasz. Dzięki za odzew Ale chciałem nadmienić że moje doświadzcenie w spinningu jest dość małe a raczej bardzo małe Jak do tej pory to taki szczupaczek 2,5 kg na stary spinnig 1,80m wyholowany siłowo bo inaczej sie nie dało Zaczynam dopiero wchodzić w temat spinningowania więc potrzebuje czegoś co się sprawdzi ... Hmm sprzedawca (taaak wiem im się nie wierzy) mówił że sam ma Perseusa i jeździ z nim na szczupaki do Szwecji ... i że w tamtym sezonie sprzedał b.dużo Jaxonów DIGITAL i CRISTALIS wcześniej inne i nie miał żadnych reklamacji a klienci byli zadowoleni ... A ja teraz to juz sam nie wiem Ten Perseus to nowy model z małym mocowanie kołowrotka podobno bardzo dobrym ale jak wziąłem w dłoń Perseusa i Cristalisa to niebo a ziemia Perseus wygląda na naprawdę solidny kij .. Takie są moje amatorskie odczucia ...
Homegeon Napisano 29 Lutego 2008 Napisano 29 Lutego 2008 dokładnie, orion crystalis to jest ten naj naj najniższy pułap. Znajomy (nick: Pewniak) kupił dzisiaj Tego perseusa z tym, że wklejanke do 17g zobaczymy jak sie będzie sprawował
marewel Napisano 29 Lutego 2008 Napisano 29 Lutego 2008 XT-Pro <- same przelotki(Fuji) Xt Pro dzielimy na: XT Pro XT Pro New Generation XT Pro Limited Edition Dopiero ta ostatnia seria ma przelotki Fuji.
lawdzoj82 Napisano 2 Kwietnia 2008 Napisano 2 Kwietnia 2008 Kupiłem JAXON XT PRO SPINNING 270/40 dwa tygodnie temu a wcześniej nie czytałem waszych recenzji o tej firmie wiec trochę sie przestraszyłem jak poczytałem rzeczy co piszecie o Jaxonie i bałem sie rzucać nad woda tym kijem ale po 2 wędkowaniach stwierdziłem ze to mocny kijek chociaż nic na niego jeszcze nie złowiłem Ciekawe co będzie dalej bo mam nadzieje ze ta seria jest udana i sie nie złamie na zawadzie czy małej rybie
Kacper Napisano 27 Kwietnia 2008 Napisano 27 Kwietnia 2008 Ja sam posiadam XT-PRO Limited edition 2,7m 10-30g i jestem z niego mega zadowolony(wczesniej smigalem dragonem millenium). Ta seria naprawde im sie udala. Mam również oriona jig spin 2-18g i przez dwa sezony mnie nie zawiódł, a moze mialem farta i trafilem na dobra sztuke Perseusa kupil kolega dwa miesiace temu i byl pare razy nad woda - narazie nie narzeka.
rafalsmolek Napisano 30 Grudnia 2009 Napisano 30 Grudnia 2009 Jaxon Crystalis Spinning 2,70m cw 5-20 g oglądałem dziś Używał ktoś naprawdę takie łamliwe ?? szukam wędki właśnie z takim cw ma byc uniwersalną wędka wiem że jak cos do wszystkiego to do niczego no ale nie chce za dużo inwestować na razie w nowe kije
Gość naleśnik27 Napisano 30 Grudnia 2009 Napisano 30 Grudnia 2009 posiadam perseus ultra spin 2.85cm 10-40g -zakupiony w pazdzierniku ! ja nie narzekam wycholował już pare szczupłych w granicach 50-70cm i sprawuje sie profesjonalnie:)bedę go używał chodząc za trotką ma bowiem dość duży zapas mocy tak uważam !
dzbyszek1 Napisano 21 Lutego 2010 Napisano 21 Lutego 2010 Mam dwie stówki na kij na lepszy przyjdzie czas pózniej . Przymierzam się do Robinsona diplomat 270 7-28. Dragon Millenium 270 5-25. Shimano catana 10-30 lub Cormoran Black bull 270 7-28. Co sądzicie o tych kijach co byście polecili. kij miał by być na rzekę. Interesuje mnie praca i wytrzymałość kija.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.