Skocz do zawartości
tokarex pontony

Rekomendowane odpowiedzi

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 1,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Napisano

To gra ja jestem 1 wcześnie rano, Piotr tylko zostawcie trochę dla spóźnionych :lol:

A jakieś ognicho robimy :?: bo tam z drewnem nie za bogato będzie i pewnie w nocy będziecie z Maniusiem palić :?:

Napisano
pewnie w nocy będziecie z Maniusiem palić :?:
pewnie tak jak nas nie pogonią panowie w mundurkach :mrgreen: to już zadecyduje Maniek czy palimy ognicho w nocy..

Kto z obecnych jeszcze pisze sie na nocne łowy..??

Gość greg37
Napisano

Zaraz, zaraz! To kiedy w ogóle to spotkanie? Ja myślałem, że zaczniemy 31.05. po południu od łapania żywca (trupka), o 24.00 sandacz na grunt , a rano na spina.

Ognisko na pewno by się przydało, a drewno się znajdzie- pożyczę od kolegi Stihla :mrgreen: .

Napisano
Zaraz, zaraz! To kiedy w ogóle to spotkanie? Ja myślałem, że zaczniemy 31.05. po południu od łapania żywca (trupka), o 24.00 sandacz na grunt , a rano na spina.
No i nie mylisz się ,tylko część przybędzie 1 czerwca raniutko ,a części już 31.05 zajmie sobie miejsce w oczekiwaniu na godz.00-00,ognicho jak najbardziej wskazane .
Napisano

Jeśli dam rade to również się zjawie :)

tym razem nie planuje innych wyjazdów wiec to ciałkiem prawdopodobne :mrgreen:

Panie Romanie, jest szansa się z Panem jakoś zabrać :)?

Gość greg37
Napisano

maniek,

to będzie gdzieś w okolicach oczyszczalni, którą widać na zdjęciach satelitarnych? Powyżej, czy poniżej ujścia Bystrzycy? I na którym brzegu?

Napisano
Powyżej, czy poniżej ujścia Bystrzycy? I na którym brzegu?
Bystrzyca to lewobrzeżny dopływ czyli po lewej stronie Odry ,po niżej ujścia Bystrzycy ,jest lepszy dojazd i to bez konsekwencji mandatowych :!: co jest bardzo ważne.Dojazd bardzo prosty ,ul.Janowską do końca ,aż się asfalt skończy ,następnie szrotówka w stronę wałów ,po przejeździe wału zaraz jest skręt w prawo ,przez mostek nad smródką z oczyszczalni ,za mostkiem polną drogą ok.300-400m jest ujście Bystrzycy .Spotykamy się przy starej wierzbie [jedyna].

Ps -zapomniałem dopisać ,będąc w wtorek wędkarz przy mnie złowił bolenie po wyżej 70cm.Dowiedziałem się że to nie pierwsza jego sztuka w tym miejscu.

Gość greg37
Napisano

Chyba Janowską?

PS. Smrodu nie będzie od oczyszczalni?

Napisano
Chyba Janowską?
Oczywiście ,przejęzyczenie :oops: .
PS. Smrodu nie będzie od oczyszczalni?
Na 90% nie ,ale może się zdarzyć w wyjątkowej koniunkcji wiatru południowo zachodniej ,co zdarza się nie z miernie rzadko.Ale da się wytrzymać :roll:
Gość greg37
Napisano

Ok.

Teraz kilka pytań technicznych (zielony jestem jak cholera :oops: ):

-na tego sandacza z gruntu jaki zestaw przygotować?

-jaki zestaw na spina?

Ps. O której zaczynamy?

Napisano
Ps. O której zaczynamy?
No możemy już 1-06 o 00-01godz.Co do zestawów ,to najprostsze . :wink:

Martwi mnie jedynie tylko czy wysoka woda zdąży przejść.Ale w sumie jest jeszcze 7-8 dni.

Napisano
Panie Romanie, jest szansa się z Panem jakoś zabrać :) ?

Jasne masz miejsce- tylko podaj miejsce skąd Cię zabrać, myślę że dobrze by było tam za skrzyżowaniem jak wysiadałeś w zeszłym roku :?: a godzina to 4,30 bądzie :?:

Martwi mnie jedynie tylko czy wysoka woda zdąży przejść.Ale w sumie jest jeszcze 7-8 dni.

O tym samym dzisiaj pomyślałem, może zdąży przejść do pierwszego, zobaczymy jeśli nie przejdzie to i tak specjalnie nie mamy wyboru bo wszędzie będzie wysoka, chyba że na jakimś stawie :lol:

Napisano

Może ogólnie tak w skrócie o ww miejscu spotkania napiszę - skład gatunków ryb jest bardzo bogaty nie tylko drapieżników a sum ,boleń , sandacz ,szczupak , okoń to podstawa nie przypadkowo podałem kolejności :cool: co do białej ryby to prawie wszystkie gatunki łącznie z brzaną ,choć łowioną sporadycznie .Co do warunków terenowych jest to raczej trudny odcinek ,zalane główki ,większe dołki ,zmuszają do dobrego czytania wody ,jeśli ktoś to potrafi szybko się odnajdzie w tym odcinku ,miejsca są różne ,łatwo dostępne i bardzo trudno dostępne gdzie prawie rzadko zagląda tam wędkarz ,raczej miejsca są głębokie nie kiedy dochodzące do 10-12m i to nie daleko od brzegu , powstałe po pogłębiarkach .Moja osobista rada to kalosze ,coś na komary i kapelusz ,jest obowiązkowe a no i łut szczęścia.

Gość greg37
Napisano

Co tu tak cicho? Chłopaki sprzęcik na sandały szykują?

Może ktoś z grubsza określi " plan zajęć" na ten weekend. Ty maniek też chyba chcesz zacząć w sobotę?

Napisano

Może uda mi się jeszcze ściągnąć Pewniaka, ale z nim to do końca też nie wiadomo bo czasami w ostatniej chwili może coś wypaść :)

Napisano
Jakie wodowskazy? Ma to jakieś znaczenie?

A no ma i to istotne- jak będzie szła woda z błotem i cholera wie z czym jeszcze to na pewno nie połowimy, ale jeszcze kilka dni zostało to może się już uspokoi :lol:

A co do planowania to chyba najlepiej wszystko wychodzi z marszu. hasło i robimy co tam trzeba, a tak poważnie to można by coś niecoś poustalać, zaraz się wezmę za wstawienie mapki miejsca spotkania.