Gość greg37 Napisano 21 Maja 2008 Share Napisano 21 Maja 2008 Może być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patbaj Napisano 21 Maja 2008 Share Napisano 21 Maja 2008 ja zjawie się dopiero 1.06 rano, tak ze z nocki z wami lipa!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pio Napisano 21 Maja 2008 Share Napisano 21 Maja 2008 mi wszystko pasuje..ja będę popołudniu 31.05. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roman gawlas Napisano 21 Maja 2008 Share Napisano 21 Maja 2008 To gra ja jestem 1 wcześnie rano, Piotr tylko zostawcie trochę dla spóźnionych A jakieś ognicho robimy bo tam z drewnem nie za bogato będzie i pewnie w nocy będziecie z Maniusiem palić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pio Napisano 21 Maja 2008 Share Napisano 21 Maja 2008 pewnie w nocy będziecie z Maniusiem palić pewnie tak jak nas nie pogonią panowie w mundurkach to już zadecyduje Maniek czy palimy ognicho w nocy..Kto z obecnych jeszcze pisze sie na nocne łowy..?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość greg37 Napisano 22 Maja 2008 Share Napisano 22 Maja 2008 Zaraz, zaraz! To kiedy w ogóle to spotkanie? Ja myślałem, że zaczniemy 31.05. po południu od łapania żywca (trupka), o 24.00 sandacz na grunt , a rano na spina. Ognisko na pewno by się przydało, a drewno się znajdzie- pożyczę od kolegi Stihla . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 22 Maja 2008 Autor Share Napisano 22 Maja 2008 Zaraz, zaraz! To kiedy w ogóle to spotkanie? Ja myślałem, że zaczniemy 31.05. po południu od łapania żywca (trupka), o 24.00 sandacz na grunt , a rano na spina.No i nie mylisz się ,tylko część przybędzie 1 czerwca raniutko ,a części już 31.05 zajmie sobie miejsce w oczekiwaniu na godz.00-00,ognicho jak najbardziej wskazane . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homegeon Napisano 22 Maja 2008 Share Napisano 22 Maja 2008 Jeśli dam rade to również się zjawie tym razem nie planuje innych wyjazdów wiec to ciałkiem prawdopodobne Panie Romanie, jest szansa się z Panem jakoś zabrać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość greg37 Napisano 22 Maja 2008 Share Napisano 22 Maja 2008 maniek, to będzie gdzieś w okolicach oczyszczalni, którą widać na zdjęciach satelitarnych? Powyżej, czy poniżej ujścia Bystrzycy? I na którym brzegu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 22 Maja 2008 Autor Share Napisano 22 Maja 2008 Powyżej, czy poniżej ujścia Bystrzycy? I na którym brzegu?Bystrzyca to lewobrzeżny dopływ czyli po lewej stronie Odry ,po niżej ujścia Bystrzycy ,jest lepszy dojazd i to bez konsekwencji mandatowych co jest bardzo ważne.Dojazd bardzo prosty ,ul.Janowską do końca ,aż się asfalt skończy ,następnie szrotówka w stronę wałów ,po przejeździe wału zaraz jest skręt w prawo ,przez mostek nad smródką z oczyszczalni ,za mostkiem polną drogą ok.300-400m jest ujście Bystrzycy .Spotykamy się przy starej wierzbie [jedyna].Ps -zapomniałem dopisać ,będąc w wtorek wędkarz przy mnie złowił bolenie po wyżej 70cm.Dowiedziałem się że to nie pierwsza jego sztuka w tym miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość greg37 Napisano 22 Maja 2008 Share Napisano 22 Maja 2008 Chyba Janowską? PS. Smrodu nie będzie od oczyszczalni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 22 Maja 2008 Autor Share Napisano 22 Maja 2008 Chyba Janowską? Oczywiście ,przejęzyczenie .PS. Smrodu nie będzie od oczyszczalni?Na 90% nie ,ale może się zdarzyć w wyjątkowej koniunkcji wiatru południowo zachodniej ,co zdarza się nie z miernie rzadko.Ale da się wytrzymać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość greg37 Napisano 22 Maja 2008 Share Napisano 22 Maja 2008 Ok. Teraz kilka pytań technicznych (zielony jestem jak cholera ): -na tego sandacza z gruntu jaki zestaw przygotować? -jaki zestaw na spina? Ps. O której zaczynamy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 22 Maja 2008 Autor Share Napisano 22 Maja 2008 Ps. O której zaczynamy?No możemy już 1-06 o 00-01godz.Co do zestawów ,to najprostsze . Martwi mnie jedynie tylko czy wysoka woda zdąży przejść.Ale w sumie jest jeszcze 7-8 dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roman gawlas Napisano 22 Maja 2008 Share Napisano 22 Maja 2008 Panie Romanie, jest szansa się z Panem jakoś zabrać ? Jasne masz miejsce- tylko podaj miejsce skąd Cię zabrać, myślę że dobrze by było tam za skrzyżowaniem jak wysiadałeś w zeszłym roku a godzina to 4,30 bądzie Martwi mnie jedynie tylko czy wysoka woda zdąży przejść.Ale w sumie jest jeszcze 7-8 dni. O tym samym dzisiaj pomyślałem, może zdąży przejść do pierwszego, zobaczymy jeśli nie przejdzie to i tak specjalnie nie mamy wyboru bo wszędzie będzie wysoka, chyba że na jakimś stawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 22 Maja 2008 Autor Share Napisano 22 Maja 2008 Może ogólnie tak w skrócie o ww miejscu spotkania napiszę - skład gatunków ryb jest bardzo bogaty nie tylko drapieżników a sum ,boleń , sandacz ,szczupak , okoń to podstawa nie przypadkowo podałem kolejności co do białej ryby to prawie wszystkie gatunki łącznie z brzaną ,choć łowioną sporadycznie .Co do warunków terenowych jest to raczej trudny odcinek ,zalane główki ,większe dołki ,zmuszają do dobrego czytania wody ,jeśli ktoś to potrafi szybko się odnajdzie w tym odcinku ,miejsca są różne ,łatwo dostępne i bardzo trudno dostępne gdzie prawie rzadko zagląda tam wędkarz ,raczej miejsca są głębokie nie kiedy dochodzące do 10-12m i to nie daleko od brzegu , powstałe po pogłębiarkach .Moja osobista rada to kalosze ,coś na komary i kapelusz ,jest obowiązkowe a no i łut szczęścia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homegeon Napisano 22 Maja 2008 Share Napisano 22 Maja 2008 roman gawlas, tak właśnie będzie najlepiej, jak w zeszłym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość greg37 Napisano 26 Maja 2008 Share Napisano 26 Maja 2008 Co tu tak cicho? Chłopaki sprzęcik na sandały szykują? Może ktoś z grubsza określi " plan zajęć" na ten weekend. Ty maniek też chyba chcesz zacząć w sobotę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homegeon Napisano 26 Maja 2008 Share Napisano 26 Maja 2008 Może uda mi się jeszcze ściągnąć Pewniaka, ale z nim to do końca też nie wiadomo bo czasami w ostatniej chwili może coś wypaść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pio Napisano 26 Maja 2008 Share Napisano 26 Maja 2008 Co tu tak cicho? bo wszyscy obserwują wodowskazy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość greg37 Napisano 26 Maja 2008 Share Napisano 26 Maja 2008 Jakie wodowskazy? Ma to jakieś znaczenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roman gawlas Napisano 26 Maja 2008 Share Napisano 26 Maja 2008 Jakie wodowskazy? Ma to jakieś znaczenie? A no ma i to istotne- jak będzie szła woda z błotem i cholera wie z czym jeszcze to na pewno nie połowimy, ale jeszcze kilka dni zostało to może się już uspokoi A co do planowania to chyba najlepiej wszystko wychodzi z marszu. hasło i robimy co tam trzeba, a tak poważnie to można by coś niecoś poustalać, zaraz się wezmę za wstawienie mapki miejsca spotkania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pio Napisano 26 Maja 2008 Share Napisano 26 Maja 2008 Miedonia cały czas opada.. 80 cm w ciągu 48h.. więc chyba jest szansa.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roman gawlas Napisano 26 Maja 2008 Share Napisano 26 Maja 2008 wstawiam mapki dojazdu i zbiórki jak nie będą jasne to pytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pio Napisano 26 Maja 2008 Share Napisano 26 Maja 2008 roman gawlas, eleganckie mapki.. żeby tylko woda dopisała.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi