makary Napisano 3 Maja 2008 Share Napisano 3 Maja 2008 widzę że to forum naprawdę żyje cieszę się ze je znalazłem Przykładowo: jadę na nockę nad Wisłę, na żywca. Mam tez spinning. Jak rozplanować spinning między np. 4-5 a 10-11 ? na co najpierw łowić, koguty, kopyta? a potem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 3 Maja 2008 Share Napisano 3 Maja 2008 Przykładowo: jadę na nockę nad Wisłę, na żywca. Mam tez spinning. Jak rozplanować spinning między np. 4-5 a 10-11 ? na co najpierw łowić, koguty, kopyta? a potem? Nikt Ci nie pomorze - musisz sam spróbować Jeśli nie umiesz dobrze łowić z opadu to proponuję łowić tylko kopytami. A nikt Ci już nie doradzi o której godzinie masz zacząć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
angler-73 Napisano 25 Maja 2008 Share Napisano 25 Maja 2008 Mówiłem, że nagram przed sezonem - w kwietniu-maju. Na razie i tak się nie przyda CZEKAMY!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makary Napisano 26 Maja 2008 Share Napisano 26 Maja 2008 własnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 26 Maja 2008 Share Napisano 26 Maja 2008 ja również przymierzam sie do kupna czerwonej Power Pro I jakie wrażenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homegeon Napisano 26 Maja 2008 Share Napisano 26 Maja 2008 a bardzo dobrze sie spisuje - polecam nie puchnie. Na pierwszych metrach trochę zbladła lecz po spotkaniu z wodą nabiera wyraźnego czerwonego koloru, na dalszych metrach jak nówka, podczas gdy np. dragon Techno po pierwszych wędkowaniach się strzępił i zrobił sie praktycznie biały z ciemnego grtafitowego.Co do koloru to prawda, że staje sie naprawdę słabo widoczna już od ok 30cm-50cm pod wodą dobrze sie układa jak i schodzi ze szpuli, znikomy szum na przelotkach ogólnie wrażenia bardzo pozytywne, w dodatku za tak stosunkowo niewielkie pieniądze - polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 26 Maja 2008 Share Napisano 26 Maja 2008 polecam A jak z widocznością w powietrzu- mam na myśli obserwację linki przy łowieniu z opadu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homegeon Napisano 26 Maja 2008 Share Napisano 26 Maja 2008 tez jest całkiem nieźle, może w późniejszych porach może to sprawiać mały problem ale w dzień jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 26 Maja 2008 Share Napisano 26 Maja 2008 tez jest całkiem nieźle, może w późniejszych porach może to sprawiać mały problem ale w dzień jest ok Dziś przyjechała do mnie plecionka a raczej 5 różnych plecionek wraz ze sprzedawcą Nie zdecydowałem się jednak na tą czerwoną z obawy o jej widoczność. Kupiłem Power Pro w kolorze żółtym fluo, grubszą niż chciałem bo 20 lb, ale powinna być ok. Porównywałem z inną pokazaną plecionką i na oko 20 lb Power Pro odpowiadało 10 lb tamtej (droższej niż PP). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Borsuck Napisano 27 Maja 2008 Share Napisano 27 Maja 2008 a jaka to był "tamta"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 27 Maja 2008 Share Napisano 27 Maja 2008 a jaka to był "tamta"? Stren, biała. Coś takiego http://allegro.pl/item370234551_plecionka_stren_microfuse_0_12_6_80_kg_hit_2008.html Podobno super, ale na razie się nie zdecydowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 27 Maja 2008 Share Napisano 27 Maja 2008 Kupiłem Power Pro w kolorze żółtym fluo, grubszą niż chciałem bo 20 lb, To na sumy chyba A co do Strena to super plecionka ale nie ten model i przy wytrzymałości 10 lb jest wyraźnie cieńsza od PP 10 lb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 27 Maja 2008 Share Napisano 27 Maja 2008 http://allegro.pl/item370234535_plecionka_stren_sinking_0_10_110_m_camo_green.html coś jak ta ale nie do końca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 27 Maja 2008 Share Napisano 27 Maja 2008 To na sumy chyba Kto wie Miałem jeszcze do wyboru 8 lb fluo (niteczka ), 15 lb czerwoną i dwie grubości strena. Chciałem kupić 10 lub 15 lb, ale sprzedający będzie miał dopiero za miesiąc. Ta dwudziestka wygląda dobrze, nie jest wcale taka gruba przy wytrzymałości 10 lb jest wyraźnie cieńsza od PP 10 lb Odniosłem przeciwne wrażenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 28 Maja 2008 Share Napisano 28 Maja 2008 Odniosłem przeciwne wrażenie Tomek, możliwe że przy tej białej jest inaczej, albo może przy wyższych wytrzymałościach. Ja miałem Stren Super Braid, zieloną 10 lb i porównując ją do PP zielonej 10 lb, to Stren był cieńszy od PP.A co PP 20 lb to takiej używałem w Szwecji na szczupaki Za optymalną na nasze warunki uważam 10 lb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nightbird Napisano 21 Lipca 2008 Share Napisano 21 Lipca 2008 gdzie ten filmik :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 21 Lipca 2008 Share Napisano 21 Lipca 2008 Przepraszam, ale filmiku raczej nie będzie. Opowiedziałem o filmie Panom, którzy nauczyli mnie opadu i powiedzieli, żebym lepiej nie wstawiał tego filmu, bo technika ta po przekształceniu może zostać użyta do szarpania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawm84 Napisano 21 Lipca 2008 Share Napisano 21 Lipca 2008 Kolego wobler129 nie wiem dlaczego ale mnie ta technika setnie rozbawiłeś. Niestety nie mogę tutaj napisać dokładnie o co chodzi bo to by była instrukacja dla szarpakowców ale zmienia się tylko to co wisi na końcu żyłki. Reszta zostaje taka sama wiec wędkarze którzy świetnie łowią z opadu - byliby świetnymi szarpakowcami W dodatku ta "technika" zabrzmiała jak jakaś tajemna sztuka opanowana przez nieliczne grono fachowców a moim zdaniem to jedna z najprostszych metod spinningowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 21 Lipca 2008 Share Napisano 21 Lipca 2008 Dokładnie jak piszesz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nightbird Napisano 31 Lipca 2008 Share Napisano 31 Lipca 2008 kurde probowalem pare razy ;p na koguta... i niewiem na jaka wysokosc podbijac tego koguta... :/ no i przynete czuje dopiero... gdy jest w odleglosci 5 metrow od lodki :/ dlatego prosze o jakies wskazowki ;p moga byc na priv :> z gory dziekuje p.s lapie ktos z was moze na malym dzierznie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 31 Lipca 2008 Share Napisano 31 Lipca 2008 dlatego prosze o jakies wskazowki ;Szukaj w postach Shogun-zag Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 31 Lipca 2008 Share Napisano 31 Lipca 2008 nightbird czujesz go dopiero przy łódce? Może dlatego, że na większej odległości nie dochodzisz nim do dna? A skoki wykonujesz mniej więcej z godziny 9 na godzinę 10-11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
welfron1 Napisano 31 Lipca 2008 Share Napisano 31 Lipca 2008 A może tam gdzie łapiesz jest miękkie,muliste dno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nightbird Napisano 1 Sierpnia 2008 Share Napisano 1 Sierpnia 2008 heh tam gdzie lapie sa kamieniste gorki ;p / i napewno opuszczam go do dna :] / no dobrze od 9-10/11 jak opadnie mam odrazu znow podbic ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 1 Sierpnia 2008 Share Napisano 1 Sierpnia 2008 Tak jak przynęta opadnie to od razu ją podbijasz To nie wiem w czym tkwi problem... kij przy opadzie trzymaj uniesiony na tej samej wysokości i zobaczysz nagle jak linka się luzuje - to oznacza, że przynęta jest na dnie. Ewidentnie to widać A łowisz żyłką czy pletką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi