roman gawlas Napisano 9 Marca 2008 Share Napisano 9 Marca 2008 i po jego wykonaniu i zetknięciu się przynęty z wodą zamyka kabłąk i wybiera luz linki Tak napisałem i jest to oczywiste nie mam funkćji cytowania sorki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 9 Marca 2008 Share Napisano 9 Marca 2008 Tak, ale podczas opadu - po poderwaniu przynęty zwijasz linkę, a w tedy może nastąpić branie I początkującemu będzie je ciężko wyczuć i zaciąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roman gawlas Napisano 9 Marca 2008 Share Napisano 9 Marca 2008 po poderwaniu przynęty zwijasz linkę, Maćku tak zakręciłeś że już nie wiem o co chodzi jw piszesz inaczej się nie da, a brań w poderwaniu jest niewiele może to być ułamek procenta znaczna większość jest w opadzie tz że jak już przynęta opada na napiętej lince bo inaczej nie będziesz wiedział czy było branie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 9 Marca 2008 Share Napisano 9 Marca 2008 Przy poderwaniu i w opadzie są najczęściej brania - ten 1 na 100 to podczas tego, gdy przynęta sobie leży na dnie. O to mi chodziło Jeszcze raz spróbuję wyrazić to, o co mi chodzi. Twoja metoda - podrywasz przynętę i od razu zwijasz luz linki - a podczas poderwania może nastąpić branie, a zwijając luz linki początkującemu będzie ciężko zaciąć. O to mi chodzi cały czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 11 Marca 2008 Share Napisano 11 Marca 2008 Temat ucichł, a ja mam pytanko. Mam PP fluo żółtą i zastanawiam się nad kupnem czerwonej. Jest lepiej widoczna? I nie traci szybko koloru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Unises Napisano 11 Marca 2008 Share Napisano 11 Marca 2008 zastanawiam się nad kupnem czerwonej. Co myślicie Jak najbardziej ! Ostatnio gdy czytałem chyba nowe WW był tam artykuł p.Mroczka na temat mitów i legend związanym z połowem karpi. Autor pisze tam o coraz częstszym stosowaniu przez karpiarzy czerwonych żyłek, ponieważ są dobrze widoczne nad powierzchnią wody (co pozwala lepiej kontrolować hol), a jednocześnie bardzo mało widoczne pod powierzchnią wody. Nie należy obawiać się, że czerwony kolor płoszy ryby bo, jak pisze autor (wystarczy małe przypomnienie z fizyki, by stwierdzić, że czerwony kolor najszybciej zanika wraz ze spadkiem natężenia światła - wzrostem głębokości) Może trochę zagmatwałem bo pisze z pamięci (ale postaram się w wolnej chwili znaleźć ten artykuł i zacytować tu ten fragment ) Ps. natomiast co do samej czerwonej PP i tego jak szybko blaknie oraz czy też dobrze kontrastuje, nic nie napisze bo jeszcze nie używałem takiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homegeon Napisano 11 Marca 2008 Share Napisano 11 Marca 2008 ja również przymierzam sie do kupna czerwonej Power Pro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nightbird Napisano 11 Marca 2008 Share Napisano 11 Marca 2008 a ja wlasnie kupilem 270 m PP zoltej za 80 zl xDD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 11 Marca 2008 Share Napisano 11 Marca 2008 Unises dzięki i masz punkcik. Wiem, że nie odstraszy ryb itd, chodzi o to, czy nie traci szybko koloru, żeby nie zrobił się jakiś inny - nie widoczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bronek Napisano 11 Marca 2008 Share Napisano 11 Marca 2008 Unises dzięki i masz punkcik. Wiem, że nie odstraszy ryb itd, chodzi o to, czy nie traci szybko koloru, żeby nie zrobił się jakiś inny - nie widoczny. sorki ze z innej beczki. czy ja moge komus przyznac punkt za pomoc ? jesli tak to jak ? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 11 Marca 2008 Share Napisano 11 Marca 2008 sorki ze z innej beczki.czy ja moge komus przyznac punkt za pomoc ? jesli tak to jak ? pozdrawiam Tylko w własnych tematach jest takowa funkcja dostępna - obok ikonek profil, pw, email, które znajdują się pod postem pojawia się "pomógł" i wtedy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madi Napisano 11 Marca 2008 Share Napisano 11 Marca 2008 Albo poprosić autora danego tematu by osobie, która pomogła (pod warunkiem, ze brała udział w danej dyskusji) - przyznał punkt Wracamy do "Opadu" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 11 Marca 2008 Share Napisano 11 Marca 2008 ja również przymierzam sie do kupna czerwonej Power Pro Patryk ( chyba dobrze pamiętam ) - tą pletkę chcesz używać do opadu - tak jak ja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homegeon Napisano 11 Marca 2008 Share Napisano 11 Marca 2008 Dominik tak, głownie z przeznaczeniem na sandacza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 11 Marca 2008 Share Napisano 11 Marca 2008 Dominik No miałem to na końcu języka To jak nikt czerwoną nie łowi? Dominik może ty kogoś znasz, kto łowi takową pletką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homegeon Napisano 11 Marca 2008 Share Napisano 11 Marca 2008 będziemy pierwsi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bronek Napisano 11 Marca 2008 Share Napisano 11 Marca 2008 ok dzieki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nightbird Napisano 11 Marca 2008 Share Napisano 11 Marca 2008 no to po sezonie prosze o informacje co do czerwonej ;p czy jest lepsza niz zolta ;p i w ogole ; )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elpojo Napisano 12 Marca 2008 Share Napisano 12 Marca 2008 Osobiście łowię na żółtą fluo i takową polecam, bardzo dobra widoczność opadu nawet podczas silnego wiatru... Czerwona? Dlaczego nie, ja tak czy siak przy zastosowaniu jaskrawych plecionek maluję metr przed przynętą czarnym markerem i po kłopocie Polecam, dobrze działa na NASZĄ wyobraźnię - wszak jesteśmy spokojni, że ryba nic nie widzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 12 Marca 2008 Share Napisano 12 Marca 2008 O widoczność się nie martwię Chodzi tylko o utratę koloru, ale już prawie wszystko wiem - biorę czerwoną Przed sezonem zakupię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nightbird Napisano 16 Marca 2008 Share Napisano 16 Marca 2008 gdzie ten filmik xDD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 16 Marca 2008 Share Napisano 16 Marca 2008 Mówiłem, że nagram przed sezonem - w kwietniu-maju. Na razie i tak się nie przyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makary Napisano 3 Maja 2008 Share Napisano 3 Maja 2008 witam, kogutowy temat bardzo mnie wciągnął i już niedługo zmierzę się z tym w praktyce. ale mam parę pyt - z tego co czytam kogut łazi często po dnie, a co ewent. zaczepami czy roślinami? zwijam szybciej? - czy kogut 14 g główka na wisłę będzie odpowiedni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 3 Maja 2008 Share Napisano 3 Maja 2008 zaczepami czy roślinami? zwijam szybciej? Oj musisz trochę poczytać Koguta się nie zwija tylko się nim skacze po dnie Nad roślinami raczej nie dasz rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homegeon Napisano 3 Maja 2008 Share Napisano 3 Maja 2008 kogutem opukujesz dno - ot taka specyficzna przynęta do tego najlepiej sie sprawdzi mocny sandaczowy spining Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi