Sebastian10010 Napisano 27 Sierpnia 2008 Share Napisano 27 Sierpnia 2008 Moim zdaniem to z opadu 99% brań widać na żyłce lub plecionce. Jeżeli sandacze żerują agresywnie to wtedy branie jest przeniesione na kij i czuć je nawet na ręce ale takie dni rzadko się zdarzają. Tak wywnioskowałem z własnego doświadczenia, ale każdy ma inne metody i techniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
welfron1 Napisano 27 Sierpnia 2008 Share Napisano 27 Sierpnia 2008 WitamMam pytanko czy ten blank ma taka szczytową akcje że dobrze widać brania z opadu czy zrobili ci wklejankę ?? To nie wklejanka.Ta wędka to sztywny(pała) kij.po szczytówce tej wędki na pewno nie zobaczysz brania. Pytanie powinno paść ,czy w czasie łowienia metodą" na opad "wogle brania są odczuwalne na blanku W niektórych przypadkach Tak.Czasami są takie brania ja mówię na to kapnięcia ze bardzo dobrze czuć to na wędce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 27 Sierpnia 2008 Share Napisano 27 Sierpnia 2008 Ja większość brań wyczuwam na kiju - ale obserwuje również szczytówkę wędziska ( wklejanka ). I wszystko jest ok Tzn. brania wyczuwam/zauważam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
savior Napisano 27 Sierpnia 2008 Share Napisano 27 Sierpnia 2008 To nie wklejanka.Ta wędka to sztywny(pała) kij.po szczytówce tej wędki na pewno nie zobaczysz brania. Już się kontaktowałem z rodbuilderami i wiem że mają specjalne blanki do opadu (może nei specjalne ale do tego się nadają). Także czekam na ich propozycje napisałem co nieco na jakie przynęty będę łowił a także na jakiej wodzie i czekam na odpowiedz. Dzięki wszystkim za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
welfron1 Napisano 27 Sierpnia 2008 Share Napisano 27 Sierpnia 2008 Saviorjak zamówisz i będziesz miał wedeczke to coś o niej napisz bom ciekawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 21 Września 2008 Share Napisano 21 Września 2008 Zauważyłem, że koguta na 10g główce prowadzi się znacznie lepiej niż te większe "klamoty" 10g w zupełności mi wystarcza na 5-6m wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DooLiN Napisano 21 Września 2008 Share Napisano 21 Września 2008 wobler129, jakie byś mi polecił koguty tak na pierwszy raz chcialbym spróbowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 21 Września 2008 Share Napisano 21 Września 2008 DooLiN a na jakiej głębokości łowisz? Hmmm... nie znam tych sklepowych. Ale mówię - najważniejsze to poprowadzić odpowiednio przynętę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DooLiN Napisano 21 Września 2008 Share Napisano 21 Września 2008 Łowie na głebokości 1,5-3m.Z prowadzeniem przynęt niemam problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 22 Września 2008 Share Napisano 22 Września 2008 Sam szukam sklepowych Stwierdziłem, że nie będę się w to bawił Z prowadzeniem przynęt niemam problemów. Kogut to specjalistyczna przynęta. To nie to samo co guma itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawm84 Napisano 22 Września 2008 Share Napisano 22 Września 2008 Kogut to specjalistyczna przynęta. To nie to samo co guma itp Masz jakieś doświadczenie z łowieniem sandaczy na kogututy na rzekach w szczególności chodzi mi o Odrę? Bo z tego co się orientuję łowisz raczej w wodach stojących i tylko tam się koguty sprawdzają mam rację? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 23 Września 2008 Share Napisano 23 Września 2008 Masz jakieś doświadczenie z łowieniem sandaczy na kogututy na rzekach w szczególności chodzi mi o Odrę? Tak na rzece nie próbowałem nawet swoich sił - jak łowiłem gumisiami to w 15 minut miałem zerwanych parę gum i mi się odechciało Na pewno kogut będzie też skuteczny - chodzi o dobre poprowadzenie przynęty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 23 Września 2008 Share Napisano 23 Września 2008 DooLiN musisz podglądać forum, Allegro itd. Jeśli zobaczysz, że ktoś produkuje koguty i ma dostępnych dużo gramatur - to napisz na priv jak ma wyglądać kogut i taki ktoś Ci go ukręci Ja ciągle zmieniałem coś w swoich kogutach - tym razem dawałem 15 piór i wczoraj sandałek pokusił się na takiego kogucika Ale przestawiam się na kupne - przy moich potrzebach nie ma sensu samemu kręcić Odleje ostatnie 50 główek i w miarę potrzeb będę je jeszcze miał, ale robię "PAUZĘ" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes D. Napisano 23 Września 2008 Share Napisano 23 Września 2008 w kogutach najgorsze sa wlasnie glowki pod kotwice. Sa nie o kupienia i wszyscy odlewaja tylko dla siebie. Ja krece na pojedynczych hakach z braku innych. Pior zawsze daje 3 dla siebie a pod handel 5 bo ludzie mysla ze takie sa lowniejsze hihi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
welfron1 Napisano 23 Września 2008 Share Napisano 23 Września 2008 Grzes D Kiedys na allegro kupiłem takie główki 18gr.Jeżeli chcesz to na pw wyślę CI namiary na sprzedawce może jeszcze odlewa i sprzedaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes D. Napisano 23 Września 2008 Share Napisano 23 Września 2008 Bardzo chetnie choc wyniki na pojedynczych mam nie gorsze niz na kotwicach to chetnie zobacze. Niestety koncza mi sie juz glowki do kotwic bo zostalo mi okolo 100 za to pojedynczych mam jeszcze z 1000szt wiec moge krecic rwac ile wlezie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawm84 Napisano 23 Września 2008 Share Napisano 23 Września 2008 Tak na rzece nie próbowałem nawet swoich sił - jak łowiłem gumisiami to w 15 minut miałem zerwanych parę gum i mi się odechciało Chłopie jak Ty to zrobiłeś? Pochwal się bo nie mogę tego pojąć Ja od miesiąca na Odrze zerwałem jedną gumę i to tylko i wyłącznie przez własną głupotę. Edit: Albo nie już chyba wiem dlaczego tak się stało. Właśnie przypomniałem sobie jak ja byłem pierwszy raz na Odrze ze spinem - 2 godziny i 15 gum + wolfram zostało w wodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 23 Września 2008 Share Napisano 23 Września 2008 Właśnie przypomniałem sobie jak ja byłem pierwszy raz na Odrze ze spinem - 2 godziny i 15 gum + wolfram zostało w wodzie. Ale ja nie łowiłem tam pierwszy raz Chłopie jak Ty to zrobiłeś? Pochwal się bo nie mogę tego pojąć Właśnie tak prowadzę przynętę - gdy nie ma prostego dna, z górkami itd bez zaczepów to mogę rwać i rwać Proste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bboobb Napisano 25 Września 2008 Share Napisano 25 Września 2008 Co sądzicie o takich sandaczowych główkach? Może ktoś czegoś podobnego używał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes D. Napisano 25 Września 2008 Share Napisano 25 Września 2008 uzywalem nawet od tego samego sprzedawcy. moim zdaniem lepsze sa tip up ale dzialanie podobne. Haki takie obie ale raczej na plus. Sa bardzo tanie i masz przynete za grosze wiec mozesz lowic w skalach patykach itd bez zalu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bboobb Napisano 25 Września 2008 Share Napisano 25 Września 2008 Grzes D., czy masz na myśli takie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes D. Napisano 25 Września 2008 Share Napisano 25 Września 2008 dokladnie takie kupuje. To ten sam sprzedawca. Sa jak na te pieniadze dosc mocne. Nie zlamalem ani nie rozgialem haka na plecionce 19. Odlewane jakby z jakiegos zeliwa czy z czego. Bo olow to na pewno nie jest Zaleta jest ustawienie haka zawsze gore co ulatwia branie i mniej ryb sie traci. Moim zdaniem warto. Kup sobie kilka szt ukrec na nich koguty i poprobuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bboobb Napisano 25 Września 2008 Share Napisano 25 Września 2008 Grzes D., dzięki za informacje, zrobię jak radzisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes D. Napisano 25 Września 2008 Share Napisano 25 Września 2008 jak zrobis na nich koguty to pokaz nam. Zawsze to czegos sie nauczymy. No i koniecznie przetestuj na wodzie i opisz wyniki. Pora ku temu bardzo sluszna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bboobb Napisano 25 Września 2008 Share Napisano 25 Września 2008 jak zrobis na nich koguty to pokaz nam. Zawsze to czegos sie nauczymy. Jak zrobie to oczywiście nie omieszkam się nimi pochwalić, co do nauki to ja liczę na Ciebie i innych specjalistów na forum, u mnie to dopiero początki Zobaczymy co z tego wyniknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi