Skocz do zawartości
Dragon

Jak się przekonać do spiningu?

Gość Anonymous

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
A jak łowiąc z brzegu zaobserwować ataki szczupaka, okonia czy innych drapieżników

Szczupak poluje sam i rzadko ponawia ataki i ściga zdobycz, okoń poluje w większych bądź mniejszych stadach więc widać czasem kilka ataków jednocześnie.

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 53
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
A jak łowiąc z brzegu zaobserwować ataki szczupaka, okonia czy innych drapieżników?

Ja powiem tak :)

Jeżeli w zbiorniku jest słonecznica czy ukleja to jak okoń goni to idzie bardzo łatwo zauważyć gdyż wtedy drobnica ucieka wyskakując nad wodę ;) I nie martw sie gdy okoń uderzy niecelnie bo nieraz tak miałem że podczas jednego rzutu okoń atakował mi po kilka razy . Niestety jak szczupak niecelnie przydzwoni to juz małe prawdopodobieństwo że jeszcze raz uderzy :(

Napisano
Niestety jak szczupak niecelnie przydzwoni to juz małe prawdopodobieństwo że jeszcze raz uderzy

z tym się akurat nie zgodze jest bardzo duże prawdopodobienstwo że szczupły uderzy po raz drugi w przynęte zdażało mi się to wiele razy

A jak łowiąc z brzegu zaobserwować ataki szczupaka, okonia czy innych drapieżników?

zerowaniu suma towarzyszy dzwięk takie jakby cmokniecie które zwabia inne sumy na miejsce posiłku

jak zauważyc bolenia tego raczej nie trzeba pisać prawda? :lol:

Napisano
szczupły uderzy po raz drugi w przynęte zdażało mi się to wiele razy

prawda, ale po takiej akcji (czyt. nieudany atak) czasami trzeba biczować wodę różnymi przynętami, ale wg mnie najlepiej dać rybie spokój chociaż na 15 minut i spróbować ponownie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.