Skocz do zawartości
tokarex pontony

Spiningi teleskopowe

ludlaty

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
element52 ale wytłumacz dlaczego teleskop? Przecież zwykły dwuskład jest prawie we wszystkim lepszy od teleskopu ( z takich średnio ważnych to tylko transport troszkę gorszy )...

czekam na wyjaśnienie :wink:

Cały czas łowiłem na wedziska teleskopowe (no moze 1 raz miałem na pół składana) i jak dostałem do ręki dwuczęsciówke to tak dziwnie mi sie łowiło :oops: No i transport też odgrywa dużą role.

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 75
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
jmk81 No dobra tylko wyżut jej mi nie pasuje ...

Sorki :wink: Catana BX Telespin 2,4m 10-30g

http://www.fishing-mart.com.pl/pl/products.php?groups=5&assortment=3&producer=208&kind=3466

Druga od góry. :wink:

No mogła by byc, długosc transportu (68cm) to juz jest tak max, a moze jeszcze cos (troszke tansze). Bo ja cos takiego znalazłem, ale firmy Jaxon.

http://www.allegro.pl/item226661669_jaxon_digital_tele_spin_2_40_10_30g_nowosc2007_.html

Napisano
ja cos takiego znalazłem, ale firmy Jaxon.

Mega specem od spinningu nie jestem ale nie mam przekonania w ogóle do spiningu-teleskopa. No ale Twój wybór. :wink:

Jaxon - o tej wędce powiem tak: chcesz to ryzykuj. Ja bym jej na pewno nie kupił. szkoda tych 70zł... :???:

Napisano

Konger Carbomaxx Tele Spin 240 10-30 :wink:

Szukaj na stronach producentów jak i w sklepach internetowych, są dokładne opisy jak i ceny. :wink:

Napisano

Dobra bedzie ta wedka kongera :?: Nie wiesz jaka moze byc jej waga i czy nie bedzie za cięzka :?: (bo ja nawet jak bym wiedział ile wazy to nie mam sobie do czego jej porównac)

Napisano
Dobry bedzie ta wedka kongera :?:

Trudno mi się odnieśc do tego bo ja nie łowie na teleskopy bo są nieporęczne w łowieniu, cięższe i grubsze niż składaki. Ale ktoś na pewno dorzuci swoje 3 grosze. :wink:

Napisano

Co do tej wedki Kongera to znalazłem, tylko zamiast wyrzutu 10-30 ma 10-35. No i teraz nie wiem czy to jest jakas duza róznica :?: Cena tez mnie troche zadziwiła 31,99zł, dlaczego tak mało :?:

Napisano

bo to jest włókno szklane. :wink: Ale ze szklanek Kongera jedna z lepszych serii. te 5gr różnicy nie robi prawie żadnej różnicy. :mrgreen: Z tego zestawu polecałbym Ci jednak Catanę bo to jednak Shimano. Nie wiem czy nie warto odłożyć więcej kasy i ją kupić ale wybór pozostawiam Tobie. :wink:

Napisano
bo to jest włókno szklane. :wink: Ale ze szklanek Kongera jedna z lepszych serii. te 5gr różnicy nie robi prawie żadnej różnicy. :mrgreen: Z tego zestawu polecałbym Ci jednak Catanę bo to jednak Shimano. Nie wiem czy nie warto odłożyć więcej kasy i ją kupić ale wybór pozostawiam Tobie. :wink:

No własnie i dlatego ta wedka napewno jest ciężka. Nie ma to jak wedka węglowa :razz: No cóż, narazie wędki nie wybrałem. Może ktoś jeszcze poda jakies propozycje :wink:

Napisano
Nie ma to jak wedka węglowa

Co do Jaxona, to szukałbym jedynie w seriach Crystalis i XT-Pro. To jedyne serie tej firmy w których coś "widzę". :wink:

Gość wobler129
Napisano

jmk81 a widziałeś serię Telstar? Mam 2 feederki tej serii i trzymają już 3 rok :mrgreen:

Napisano
jmk81 a widziałeś serię Telstar? Mam 2 feederki tej serii i trzymają już 3 rok

Widziałem, nie miałem i nie mam więc na ich temat nie będę się wypowiadał. :mrgreen::wink:

Napisano

element52,

wiem że wolisz teleskop, ale poważnie radzę zatanowić się nad wędką dwuczęściową bo

Przecież zwykły dwuskład jest prawie we wszystkim lepszy od teleskopu ( z takich średnio ważnych to tylko transport troszkę gorszy )...

też próbowałem na teleskop spinningować ale jak połowisz troszeczkę na zwykły dwuskład i pozbędziesz się uprzedzeń na pewno stwierdzisz że nie ma porównania.

wszystkie omawiane tu modele mają po 4przelotki (wg fotek które obejrzałem), a to trochę mało na dł. 2.4m. jednym słowem namawiam na zwykły dwuskład, warto :!:

chyba że masz jakieś inne argumenty przemawiające za teleskopem poza przyzwyczajeniem :roll:

Napisano
jednym słowem namawiam na zwykły dwuskład, warto :!:

chyba że masz jakieś inne argumenty przemawiające za teleskopem poza przyzwyczajeniem :roll:

Ja tak samo proponuje dwuskład. :wink:

Teleskopy do spinningu to nie jest good idea. :wink:

• 6 months later...
Napisano

Kolega który zaczyna przygodę z wędkarstwem kompletuje sprzęt tyle że nie za bardzo jeszcze ma o tym pojęcie. Chce kupic sobie spining teleskopowy. Osobiście odradzam mu jak mogę choc tak na prawdę nigdy takim nie łapałem. Nie wydaje mi sie jednak, że to jest dobry pomysł. Co o tym sądzicie? Czy teleskopy nadają się w ogóle do spiningowania??

Gość wobler129
Napisano

Nadają się, jednak ja toleruję tylko dwuskład - jak dla mnie większy komfort i lepsza jakość.

Napisano
Nadają się, jednak ja toleruję tylko dwuskład - jak dla mnie większy komfort i lepsza jakość.

komfort w czasie transportu napewno przy teleskopie ale ja tez jestem zdania ze lepszy skladak przy wedkowaniu :wink:

Gość wobler129
Napisano
komfort w czasie transportu napewno przy teleskopie

Właśnie nie rozumiem jeśli chodzi o transport - rozumiem, że teleskop łatwiej. A dwuskład? Rzeczywiście nie macie jak go transportować? Jadąc rowerem cały obładowany biorę dwa i nic im ani mi nie jest :roll:

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.