Uzytkownikkkk Napisano 17 Lipca 2019 Share Napisano 17 Lipca 2019 Witam Chciałbym się poradzić odnośnie zakupu wędki Feeder Mikado w budżecie do 300zł. Wędka ma służyć do połowów białorybu ( głównie Leszcz) na rzecze Odrze, w okolicach Szczecina. Obecnie mam jedną wędkę Mikafo Feeder Alamaz Medium 390, 3+4, 120g, która sprawuje się idealnie. Kupiłbym nawet taką samą ale nie ma nigdzie dostępnych. Dlatego chciałbym się poradzić, która inna z serii Mikado byłaby też dobra, potrzebuje mieć te min 120g na wyrzucie. Pozdrawiam i liczę na podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FullWengjel Napisano 18 Lipca 2019 Share Napisano 18 Lipca 2019 Ja na Odrze łowię na Mikado golden baya i na rivalla. Obydwa są super i kosztuja ponizej 200. Mi troszke lepiej lezy rivall ale ma jedna szczytówke mniej niz golden 4 vs 3. Troche ponad 200 jest ultraviolet i tez jest swietny i chyba z 5 szczytówkami. Z kazdego z nich bedziesz zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Uzytkownikkkk Napisano 18 Lipca 2019 Autor Share Napisano 18 Lipca 2019 FullWengjel, dzięki za polecenie. Po głębszej analizie zastanawiam się nad wyborem pomiędzy: Mikado Excellence River Feeder 3.90m do 180g Mikado Feeder ultraviolet heavy 390/120g MIKADO RIVAL HEAVY FEEDER 3,9m do 180g MIKADO RIVAL HEAVY FEEDER 3,9m do 160g MIKADO RIVAL HEAVY FEEDER 3,9m do 140g Mikado GOLDEN BAY Feeder 3,9m/140g Którą wybrać z powyższych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadek Napisano 25 Lipca 2019 Share Napisano 25 Lipca 2019 W tej cenie na zupełnie serio zostawiłbym Mikado na rzecz wędki Flagman Cast Master 3,90m/150g. Mam i używam do dalekich dystansów. Bez siłowego rzutu osiągam 80-90 m, a czułość szczytówek pokazuje brania nawet płotek o długości dłoni. Oczywiście z plecionką jako linką główną. Wędka ma dużą przelotkę startową i bardzo duży zapas mocy w ciężarze wyrzutowym. Jakość super. Można kupić ją przez internet w Drapieżniku lub w Gliny Natura O wykonaniu i wytrzymałości wędki jest sporo materiału na YT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi