Uzytkownikkkk Napisano 17 Lipca 2019 Napisano 17 Lipca 2019 Witam Chciałbym się poradzić odnośnie zakupu wędki Feeder Mikado w budżecie do 300zł. Wędka ma służyć do połowów białorybu ( głównie Leszcz) na rzecze Odrze, w okolicach Szczecina. Obecnie mam jedną wędkę Mikafo Feeder Alamaz Medium 390, 3+4, 120g, która sprawuje się idealnie. Kupiłbym nawet taką samą ale nie ma nigdzie dostępnych. Dlatego chciałbym się poradzić, która inna z serii Mikado byłaby też dobra, potrzebuje mieć te min 120g na wyrzucie. Pozdrawiam i liczę na podpowiedzi. Cytuj
FullWengjel Napisano 18 Lipca 2019 Napisano 18 Lipca 2019 Ja na Odrze łowię na Mikado golden baya i na rivalla. Obydwa są super i kosztuja ponizej 200. Mi troszke lepiej lezy rivall ale ma jedna szczytówke mniej niz golden 4 vs 3. Troche ponad 200 jest ultraviolet i tez jest swietny i chyba z 5 szczytówkami. Z kazdego z nich bedziesz zadowolony Cytuj
Uzytkownikkkk Napisano 18 Lipca 2019 Autor Napisano 18 Lipca 2019 FullWengjel, dzięki za polecenie. Po głębszej analizie zastanawiam się nad wyborem pomiędzy: Mikado Excellence River Feeder 3.90m do 180g Mikado Feeder ultraviolet heavy 390/120g MIKADO RIVAL HEAVY FEEDER 3,9m do 180g MIKADO RIVAL HEAVY FEEDER 3,9m do 160g MIKADO RIVAL HEAVY FEEDER 3,9m do 140g Mikado GOLDEN BAY Feeder 3,9m/140g Którą wybrać z powyższych? Cytuj
Tadek Napisano 25 Lipca 2019 Napisano 25 Lipca 2019 W tej cenie na zupełnie serio zostawiłbym Mikado na rzecz wędki Flagman Cast Master 3,90m/150g. Mam i używam do dalekich dystansów. Bez siłowego rzutu osiągam 80-90 m, a czułość szczytówek pokazuje brania nawet płotek o długości dłoni. Oczywiście z plecionką jako linką główną. Wędka ma dużą przelotkę startową i bardzo duży zapas mocy w ciężarze wyrzutowym. Jakość super. Można kupić ją przez internet w Drapieżniku lub w Gliny Natura O wykonaniu i wytrzymałości wędki jest sporo materiału na YT. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi