Skocz do zawartości
Dragon

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 months later...
przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Byłem razem ze wspólnikiem nad Jeziorskiem 10 dni i oprucz szczupaków i okoni nic nie brało i do tego jeszcze niewymiarowe, generalnie szkoda prądu.

Napisano

Witam,

odgrzewam kotleta w temacie jeziorsko i mam kilka pytań:

Jak efekty spiningowe i trollingowe? na tym akwenie,

Poszukuje kwatery, agroturystyki , która jest bezpośrednio przy wodzie, tak by łódź zwodować i mieć ją na oku, lun jakiejś strzeżonej przystani.

za wszelkie info , będę wdzięczny.

pozdrawiam

PIT

Napisano

Witam,

kwaterę znalazłem, okolice Miłkowic, proszę o info na temat pływania na silniku spalinowym, czy można wszędzie? i co z rezerwatem? z brzegu można czy nie? z łodzi można czy nie?, na tym terenie rezerwatu?który teoretycznie dzieli połowę zbiornika.

pozdrawiam

PIT

Napisano

Co do kwatery to http://www.rafa-jeziorsko.eu/

O rybę ciężko na tak dużym zbiorniku.

Wędkowanie na obszarze rezerwatu tylko z brzegu. W ogóle zakaz wpływu na silniku na teren rezerwatu jest chyba.

Z tego co wiem to są duże sumy, ale ciężko je dostać :cool:.

Uważaj na mielizny, na środku potrafi być woda do pasa :D.

Napisano

Witam,

dzięki za odpowiedz, zobaczymy co woda pokaże, daje sobie tydzień trollingu i spina.

Melduje się dokładnie za 1 miesiąc, na tak zwaną późna jesień.

pozdrawiam

PIT

• 1 month later...
Napisano

Powitać wszystkich, chciałbym się zapytać co wogóle dzieję się na zbiorniku,byłem dziś na rekonesansie zobaczyć co i jak,patrze a tu woda mała jakieś dziwne wysepki się porobiły fala jak na morzu o co tu chodzi :roll: a przy okazji jak tam z sandaczem na tym zbiorniku jest sens popływać czy lepiej sobie odpuścić???pozdrowionka :wink:

• 3 weeks later...
Napisano

wojtek26, byłem wczoraj w okolicach wodza w Jeziorsku została spuszczona do połowy zbiornika jest susza nie wiem jak ryby czy biorą ale widziałem kilku na łódkach ale nie wiem czy wędkowali ale podejrzewam że tak.

• 5 months later...
Napisano

Mam pytanie czy ktoś łowił ostatnio w porcie w Pęczniewie kiedyś to było niezłe łowisko a teraz cisza o nim.Chciałem się tam wybrac ale nie wiem czy jest po co :wink:

• 3 weeks later...
Napisano

A w okolicy wyspy przy Rafie wędkował ktoś w tym roku? Jakie wyniki? Zawsze ładnie płotka tam skubała, ale od dwóch lat nie odwiedzam tych okolic...

• 3 weeks later...
Napisano

Wędkuje ktoś na Jeziorsku? Ktoś gdzieś kiedyś pisał, że nawet kormorany się stamtąd wyniosły, ale chyba jest tam jeszcze jakaś ryba... :???:

Napisano

niestety to prawda zaczynaja zerowac na rzece ,oczywiscie kormorany ,wiec wniosek nasuwa sie sam ...czy cos tam jeszce plywa czy nie odpowiedz sobie sam:)

a nie plywa jak bylem w kwietniu to przepływal kolo mnie okonek z 10cm obtarl sie o noge prawie mi hehe a łowiłem naprzeciw wyspy:)czyli jeden napewno jest:)

• 2 months later...
Napisano

Witam mam pytanie, czy można wnieść opłatę jednodniową za wędkowanie na tym łowisku (JEZIORSKO)przez internet. Za odpowiedź z góry dziękuję

Napisano

Tu masz tabelę składek

http://www.pzw.org.pl/47/wiadomosci/54264/63/skladki_i_oplaty_na_2012_rok

tu numer konta

http://www.pzw.org.pl/47/dane_podmiotu

Zapłać i weź ze sobą potwierdzenie nad wodę.

Nie ma napisane, że takie wpłaty nie są honorowane więc i na pewno dozwolone.

A jak by co to nie sądzę aby jakikolwiek strażnik się do tego przyczepił.

Więc płać łów i się relaksuj.

A tak poza tematem to czy na prawdę za wielu z was trzeba myśleć.

• 1 month later...
Napisano

Zaczerpłem informacji u kolegi z Peczniewa napisał

Cześć.Nie byłem kilkanaście dni.Wtedy pływali skuterami wodnymi po zatoce.Obecnie nie wiem jaki jest poziom wody.Pozdrawiam
od siebie dodam że poziom wody na zalewie reguluje zapora i raczej ja trzymaja. Wczorajsza lokalna gazeta podała że poziom wody w rzecze Warcie utrzymuje si na stałym poziomie.