Skocz do zawartości
tokarex pontony

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dzięki za info. Byłem dziś w Pęczniewie. Woda średnia, rybki raczej nie współpracowały. Uwiesiło się kilka płotek i wzdręg. Gościu obok wyjął dwa jazie. Na żywca bez rezultatów. Podobno wczoraj brały karpiki i leszcze.

• 3 weeks later...
przynęty na klenia   Dragon
  • 3 months later...
Gość CarIvan
Napisano

edmund, a ty w jakim kole jesteś, Łódzkim jakimś? :wink:

Gość CarIvan
Napisano
W Pabianicach w Kleniu
Macie tam jakąś rozsądną wodę? Odpowiednio zarybianą? Zapraszam do koła w Pęczniewie. :wink:
Napisano

TAK kiedyś często jeżdziłem na Zofiówkę koło Lutomierska, dawno nie byłem i nie wiem zo tam ie teraz dzieje, podobno była zarybiana,łowisko specjalne zrobili z dopłatą 60zł. Do zobaczenia nad wodą Edmund

Napisano
W Pabianicach w Kleniu
Macie tam jakąś rozsądną wodę? Odpowiednio zarybianą? Zapraszam do koła w Pęczniewie. :wink:

popieram w 100 % :mrgreen:

Gość CarIvan
Napisano

edmund, jak nie bywasz na wodzie swojego koła zmień koło , te same wody będziesz mógł odwiedzać i dojdzie ci staw Ferdynandów (nie będący wodą PZW a wodą prywatną) a nowy zarząd z pewnością zadba o to by wędkarz miał po co przyjeżdżać nad wodę i by nie dotyczyło to tylko mięsiarzy co przyjeżdżają by złapać karpia i jechać zadowolonym do domu. Od zeszłego roku z tego co się zorientowałem już nowy zarząd działa na rzecz wędkarzy (wybrany został w formie uzupełniającej po rezygnacji zarówno prezesów jak i skarbnika). W tym roku tylko poprzemy obecny zarząd. :wink:

• 3 months later...
Napisano

Witam, wędkował ktoś już na Jeziorsku w tym roku? Jaki stan wody? Warta we Włyniu powylewała więc podejrzewam, że wysoki... Planuję nocną zasiadkę w weekend w okolicach Kościanek.

• 2 weeks later...
Napisano

Ostatecznie w piątek kija pomoczyłem w porcie w Pęczniewie. Ładnie brała płotka do 25 cm. Na żywca nic. Powoli przymierzam się do pierwszej nocki na upatrzonej miejscówce :mrgreen: A jakie efekty na Jeziorsku u forumowiczów?

Napisano

Hejka,mam pytanko jak jest z dojazdem do wody patrząc z tamy to lewa strona zbiornika,bo gdy ostatnio jechałem to tak na szybko to wszędzie działkowcy sobie pogrodzili drogi dojazdowe do wody chyba tylko w Pęczniewe jest dojazd,zmieniło się coś ???A może ktoś posiada mapę batymetryczną z zaznaczonym korytem zbiornika???

Napisano

Rodzice mają działkę niedaleko (w Siedlątkowie, na wschód od "betonówki").

Nie byłem tam w tym roku, ale wydaje mi się, że bez problemu powinien być dojazd do kościoła (pierwszy, drugi lub trzeci zjazd z "betonówki" w prawo, licząc od drogi 478) albo dalej, w Popowie (przy sklepie) można skręcić i dojechać do plaży.

Nie wiem, jak tam jest pod względem wędkarskim, ale dostęp do wody powinien być (co najwyżej trzeba się przespacerować wzdłuż brzegu).

• 2 weeks later...
Napisano

Był ktoś nad Jeziorskiem ostatnio? Ruszyła się ryba? Planuję czwartkową noc spędzić koło wyspy w Kościankach ale zastanawiam się czy warto bo w tym roku na Jeziorsku jak na razie bez efektów :sad:

• 4 months later...
Napisano

Potrzebne info czy coś się dzieje w przystani w Pęczniewie :cool: W środę we Włyniu byłem i trochę okonków padło w przystani i po drugiej stronie mostu w kierunku Jeziorska. Spiął się też szczupaczek.

• 2 weeks later...
Napisano
w Pęczniewie tydzień temu złowiliśmy sporo okoni, ale wszystkie jak palec... We Włyniu warto pospinningować ? jest tam szansa na coś wymiarowego?

Wszystko wytrzebione kolego, kłusole i mięsiarze z okolic wyryją wszystko do cna.

• 3 months later...
Napisano

Witam potrzebuję informacji na temat stanu wody na Jeziorsku i ogólnie warunków do wędkowania. Konkretnie chodzi mi o przystań w Pęczniewie. Zakładam, że lodu już nie ma...