Skocz do zawartości
tokarex pontony

Tresna

lizardking

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Wybieram się w weekend nad Tresnę. Czy ktoś z Was mogłby trochę przybliżyc charakterystykę tego łowiska o tej porze roku (tj. zanęta, zestaw, miejsce)?

Z góry dziękuję za wszelkie rady.

Pozdrawiam

• 1 month later...
przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Podłącze się pod pytanie kolegi, co by nie dublować tematu.

Jade na tresne na weekend w czerwcu(14-15).Będe wędkował w rejonie I(pomiędzy Zarzeczem a Zawodziem, chciałem nastawić sie na sandacza-rekraacynie czyli na trupka.

Moje pytania:

1.Jaka przynęta sprawdza się na tej wodzie na sandacza (płotka, ukleja, kiełb,czy inny wynalazek?

2.Cała rybka, ogonek, filet?

3.grunt, czy spławik-w nocy i w dzień?

4.Jak daleko od brzegu należy się spodziewać mętnookich-będe łowił z brzegu.

Żeby nie było niedomówień nastawiam się na zjedzenie pysznego sandałka z czystej wody :mrgreen:

Napisano

Jade na tresne na weekend w czerwcu(14-15).Będe wędkował w rejonie I(pomiędzy Zarzeczem a Zawodziem, chciałem nastawić sie na sandacza-rekraacynie czyli na trupka.

Moje pytania:

1.Jaka przynęta sprawdza się na tej wodzie na sandacza (płotka, ukleja, kiełb,czy inny wynalazek?

Żeby nie było niedomówień nastawiam się na zjedzenie pysznego sandałka z czystej wody :mrgreen:

Witam

najlepsza jest moim zdaniem uklejka lub jazgarz,żadnych filetów czy innych ogonków tylko cała rybka.Metoda-grunt.Co do pory to zależy,czasem bierze za dnia,czasem nocą.Jak jest pochmurno to i za dnia brania mogą być.Wywozić przynęty też raczej nie musisz,miejscowi łowią "z rzutu".dokładniejszych informacji szukaj u źródła na naszej stronie internetowej http://pzwbielsko.pl/ zakładka "forum",radzę przeczytać sobie zakładkę "regulaminy"(mamy inne wymiary,limity itp).

w zakładce "Łowiska"jest dostępny plan Tresnej (potrzebny program Abdobe reader)

W rejonie o którym wspomniałeś,jest najgłębiej czyli nie jest to najlepsze miejsce o tej porze roku,proponuje cypel pomiędzy "Łękawką" a "Moszczanką" (koło ośr."rumcajs")

Napisano

Moje pytania:

Witam

najlepsza jest moim zdaniem uklejka lub jazgarz,żadnych filetów czy innych ogonków tylko cała rybka.Metoda-grunt.Co do pory to zależy,czasem bierze za dnia,czasem nocą.Jak jest pochmurno to i za dnia brania mogą być.Wywozić przynęty też raczej nie musisz,miejscowi łowią "z rzutu".dokładniejszych informacji szukaj u źródła na naszej stronie internetowej http://pzwbielsko.pl/ zakładka "forum",radzę przeczytać sobie zakładkę "regulaminy"(mamy inne wymiary,limity itp).

w zakładce "Łowiska"jest dostępny plan Tresnej (potrzebny program Abdobe reader)

W rejonie o którym wspomniałeś,jest najgłębiej czyli nie jest to najlepsze miejsce o tej porze roku,proponuje cypel pomiędzy "Łękawką" a "Moszczanką" (koło ośr."rumcajs")

Dzięki za info.

Mapkę oglądałem i z tego co wiem ten spadek jest dobry na jesień,ALE będe z rodzinką i jestem niejako przypisany do tego miejsca :wink:

Przepisy i limity sprawdziłem jeszcze raz dzienx

Napisano
Czy macie namiary na jakąś tanią wypożyczalnię łodzi wędkarskich na J. Żywieckim?

Nad żywieckim jest chyba jedna wypożyczalnia łodzi , tu masz adres strony >>>klik<<< cen niestety nie znam.

Napisano

wielkie dzięki, jak wszystko sie ułoży to w sobotę z żonką spróbujemy zahaczyć jakiegoś podwodnego drapieżcę o psich zębach

Napisano

Sprostowanie.

Dobrze, że zauważyłem, dzięki linkowi który zamieścił kefaspirit PZW Bielsko Biała:

....Przypominamy Kolegom, że tegoroczny sezon sandaczowy zaczyna się dnia 1 czerwca - niedziela!

W związku z tym, że sobota nie jest dniem ustawowo wolnym od pracy - okres ochrony nie zostaje skrócony o sobotę 31 maja...

Więc dopiero niedziela...

• 3 weeks later...
Napisano

No i wróciłem o kiju :cry:

Łowiłem w okolicy Zarzecza (200 m. od domku letniskowego znajomych),zacząłem w nocy (24)do 5rano-na żywą i martwą płoć.Jedna wędka na grunt, druga na spławik (okl.2m grunt),od 5-8.spining zbrzegu.Później znowu żywiec na grunt,i popołudniu spining.

Jeszcze tam wróce-na jesień :twisted:

• 9 months later...
Napisano

wędkarze u nas na stronce gadają że lipa,nic sie nie dzieje .Podobno na kanale w Czernichowie cośik dziubie tylko malizna.Ja nie byłem bo w tym roku nie płace w ogóle PZW tylko Goczały.

aha wczoraj do Tresnej rzucili kroczka ,znowu miejscowe dziadki-mięsiarze będą mieli co łowić :evil:

Napisano
znowu miejscowe dziadki-mięsiarze będą mieli co łowić

Chyba wszędzie tak jest. Jak żwirownię, którą w ubiegłym opłacałem zarybili to od razu miejscowi się rzucili i w 2 tygodnie ryb nie było. A potem chodzili i się chwalili, co z nich za wędkarze, że w jedną noc 10 karpi wyciągnęli :evil:

• 3 months later...
Napisano

witam serdecznie mam nie co skromne pytanie czy wie ktos moze gdzie na zywieckim badz tez na miedzybrodziu idzie zaciac jakiegos suma juz od zeszłego roku szukam miejsca gdzie te małe łobuziaki sie chowia ale niestety nie moge sobie z tym poradzic.. prosze o jakies podpowiedzi z góry dziekuje

Napisano

Ja bym stawiał na międzybrodzkie. Jakieś dwa tygodnie temu ktoś złapał na 18kg blisko zapory, a jak ostatnio byłem zobaczyć jak tam woda wygląda, to pogadałem z facetem co już 30 lat tam łowi, i w zeszłym roku widział jak facet złapał suma 32kg, na czerwonego i ponad 3h nim targał na łódce :lol:

O tresnej nic nie słyszałem.

Tak więc międzybrodzkie i na głębokiej wodzie :mrgreen:

• 4 weeks later...
Napisano

Jak tam :?: Bierze coś na Tresnej :?:

Ja się jutro wybieram w okolice Zarzecza, z zestawami włosowymi na karpia. Jak bedą jakieś wyniki, to dam znać. :wink:

Napisano

W niedziele byłem na międzybrodzkim i lipa. Myślę że na tresnej też nie jest lepiej :sad:

Niedawno słyszałem że nadal tak świrują z tą wodą, góra dół,góra dół,góra dół...... :evil:

• 2 weeks later...
Napisano

Witam czy ktoś był ostatnio na Tresnej albo Miedzybrodziu?Jak tak to proszę o informacje czy coś bierze i gdzie mniej wiecej usiąś bo sie wybieram na wikend.pozdrawiam

• 3 months later...
Napisano

Witam

Koledzy jestem początkującym wędkarzem. Chciałbym uzyskać informacje o łowiskach na jeziorze Tresa i MIĘDZYBRODZIE a także o rodzaju stosowanych przynęt na SANDACZA.Z góry dziękuję za wszelkie rady.

• 1 month later...
Napisano

Z tym dużym to niestety lipka, z mniejszymi 2-4kilo trochę lepiej ale tylko z łodzi ,z brzegu trochę trudniej ,to na tresnej ,na międzybrodziu rzadko łowie i znajomki też nie łowią,to nie mam żadnych wiadomości.

• 2 weeks later...
Napisano

UWAGA!!! na Walnym Zebraniu Okręgu PZW Bielsko-Biała uchwalono nowy bardzo ważny przepis;

" Wprowadza się zakaz połowu szczupaka na zbiornikach zaporowych Tresna (SO 2 ) od 1 stycznia do 31 maja."

W zwiazku z tym przepisem wprowadza się również zakaz łowienia na martwą lub żywą rybkę w tym okresie.

• 1 month later...
Napisano

nie wie ktos jak wyglada stara zwirownia w pietrzykowicach ? bo tam 2 lata nie bylem czy to juz calkiem zaroslo krzakami ,czy moze to powycinali lowisko ladne bylo kiedys

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.