Smoku Napisano 6 Kwietnia 2008 Napisano 6 Kwietnia 2008 Witam kolegów po kiju. W tym sezonie wakacyjnym odwiedzę Niechorze jeśli znajdzie się ktoś z cennymi informacjami będę wdzięczny. Interesuje mnie plaża i betonowe molo (czy w molo są szczeliny żeby wcisnąć kij czy muszę latać ze statywem). Gdzie najbliżej mogę się wpakować na łajbę na dorsza. Co pływa w zbiorniku Liwia Łuża. Z góry dzięki Pozdrawiam Smoku
Gość wobler129 Napisano 6 Kwietnia 2008 Napisano 6 Kwietnia 2008 Jestem w tamtych okolicach co roku - jednak nigdy nie łowiłem. Widziałem jedynie łowiących z brzegu. Płocie i leszcze ponoć to nie problem
Gość Holik Napisano 7 Kwietnia 2008 Napisano 7 Kwietnia 2008 Ja byłem w tamtym więc moge troszke powiedzieć. W molo są dziury i rurki więc wędke wcisnąć można . Leszcze i płocie przede wszystkim. Dalej na zachód są umocnienia brzegowe wysunięte w morze więc można jakiegoś węgorza też popróbować . No i jest jeszcze kanał wypływający z jeziorka Liwia Łuża . Gdy ujście jest zapiaszczone to tworzy się niezły syf Ale po odkopaniu przez koparke mniam mniam . Leszczyki aż miło. Morskie piękności nieraz o noge sie ocierają. Najlepiej na kanałku łowić przy śluzie czy jak tam pisało wrotach wodnych. W każdym razie koło metalowego mostka Węgorze krąpiki leszczyki i jazgarki Tylko spławik najlepiej bat 4-5-6 m. I jeśli chcesz połowić w ciszy i spokoju to tylko ranek lub noc ale przy tym drugim módl sie o to by cie komary nie zjadły Na dorsza najbliżej do kołobrzegu . A w jeziorku to ciężko bo brzegi są podmokłe i przynajmniej od strony Niechorza nie wolno łowić (rezerwat ptactwa wodnego). To tyle chyba z mojej strony
Smoku Napisano 9 Kwietnia 2008 Autor Napisano 9 Kwietnia 2008 Wielkie dzięki za informacje. Jeśli w poblizu są jakies fajne miejsca żeby zasiąść na inną rybę niz biała to dajcie znać, bo z tego co widzę to trzeba szukać innego miejsca, z poważniejszych zostaje Mrzeżyno, Dziwnów i Dźwirzyno. Dzięki za info. Pozdrawiam
Gość wobler129 Napisano 9 Kwietnia 2008 Napisano 9 Kwietnia 2008 Smoku nie wiem czy dobrze skojarzyłem, ale w Niechorzu jest kanałek? Albo w jego okolicach Widziałem jak łowili w nim płoteczki na spławik
Gość Holik Napisano 9 Kwietnia 2008 Napisano 9 Kwietnia 2008 No to tylko te okonie i węgorze. Przynajmniej tyle wiem. A o Dziwnowie chyba było już pisane
Robal Napisano 9 Kwietnia 2008 Napisano 9 Kwietnia 2008 Kanal jest ale to jaka tam woda plywa i "pachnie" to wole nie mowic. Lowili z molo w Niechozu, na kanale tez sporo bylo wedkarzy, a nad jeziorem nie bylem
samael Napisano 25 Kwietnia 2008 Napisano 25 Kwietnia 2008 Tak masz racje woda to w kanale nie jest nie pierwsza klasa ale za to jak wiosną przekopany kanał jest i woda spływa z jeziora to robi sie sporo czyściejsza .no właśnie zaczyna sie sezon na leszcza już bierze i to spore sztuki dziś jadę nad morze zobaczymy co z tego będzie
samael Napisano 28 Kwietnia 2008 Napisano 28 Kwietnia 2008 no pierwsza wyprawa zakończyła sie fiaskiem ale dzis powtórka z rozrywki tylko ze wieczorem,
samael Napisano 12 Lipca 2008 Napisano 12 Lipca 2008 co do jeziora no jest to rezerwat wiec nie połowicie sobie ale plaża jest wasza i polecam na prawdę warto posiedziec sobie ...
Hols75 Napisano 6 Sierpnia 2008 Napisano 6 Sierpnia 2008 Witam Jak wygląda sprawa kanału w Niechorzy. Jaka jest czystość wody, woda płynie czy stoi ? W zeszłym roku trafiłem jak spuszczano wodę z jeziora do morza i było wszystko elegancko
Smoku Napisano 12 Sierpnia 2008 Autor Napisano 12 Sierpnia 2008 Czołem Panowie Urlop się skończył, szkoda. Co do Niechorza kanał bez połączenia z morzem, woda zielona i nikt tam nie chodzi łapać. W zależności od wiatru jak od zachodu woda ciepła i brania jak od wschodu zimny prąd z Kołobrzegu i kicha. Chłopaki miejscowi połapali trochę węgorzyka z molo parę razy byłem na wieczornej zasiadce i parę razy z plaży okolice latarni tam gdzie można wejść trochę dalej do wody. Parę rybek złapanych w tym płoć gigant... byłem w szoku. Pozdrawiam chłopaków z Niechorza. Piotr.
samael Napisano 16 Sierpnia 2008 Napisano 16 Sierpnia 2008 I tak jest prawie zawsze niema sie co dziwic ..
vaderek Napisano 8 Lipca 2009 Napisano 8 Lipca 2009 Witam kolegów po kiju Wybieram się w lipcu na urlop do Niechorza i stąd moje pytanie. Co można o tej porze roku połowić z plaży/molo? Jakie metody, miejscówki? Jeśli ktoś jest na bieżąco i może coś podpowiedzieć to z góry dziękuję. Jak wrócę to na pewno opiszę jak było.
Smoku Napisano 12 Lipca 2009 Autor Napisano 12 Lipca 2009 Ja 27 lipca ląduję w Niechorzu... już się nie mogę doczekać. Co do połowów zdecydowanie jeśli zestawy gruntowe to z bocznym trokiem, na spławiczek nie łapię więc nie doradzę, choć widziałem jak z molo łapali wczesnym rankiem. Z plaży okolice latarni gruntowo i trzeba weść do wody żeby dalej rzucić. Przed wybraniem miejscówki wejdź po schodach ścieżką do latarni i popatrz jak rozkładają się rewy, będziesz wiedział gdzie i jak daleko trzeba wyrzycać.
robcio Napisano 28 Lipca 2009 Napisano 28 Lipca 2009 Od 1 sierpnia będę w okolicy Niechorza i Pogorzelicy. Jak wyglądają tam opłaty za możliwość wędkowania, czy można ich dokonać gdzieś na miejscu?
damiandg Napisano 15 Lipca 2011 Napisano 15 Lipca 2011 Też bym chciał to wiedzieć gdzie wykupuje się pozwolenie.
dRh Napisano 13 Sierpnia 2011 Napisano 13 Sierpnia 2011 dołączam się do prośby. Jak z opłatami i gdzie je uiścić.
kebes75 Napisano 16 Sierpnia 2011 Napisano 16 Sierpnia 2011 Od 1 sierpnia będę w okolicy Niechorza i Pogorzelicy. Jak wyglądają tam opłaty za możliwość wędkowania, czy można ich dokonać gdzieś na miejscu? Jeśli inetersują Ciebie połowy w morzu to zdecydowanie mozna takowe pozwolenie wykupić w Rewalu najbliżej w urzędzie gminy(kilka lat temu byłem i taką opłatę uiszczałem) Dodatkowo ciekawym łowiskiem (wegorze itp itd) jest kanał do jeziora Liwia Łuża.Metody to spławik i feeder pzdr
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.