Skocz do zawartości
Dragon

Gumowe rybki...

Pe

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam! Mam parę gumowych rybek i parę pytań :P

1.Jak się one nazywają po wędkarsku ?

2.Jak je założyć na haczyk (wiem że trzeba haczyków z ołowianą końcówką)

3.Jak zmontować wędkę spinningową

z góry dzięki za odp. i pozdr. dla wędkarzy

przynęty na klenia   Dragon
Napisano
Witam! Mam parę gumowych rybek i parę pytań :P

1.Jak się one nazywają po wędkarsku ?

2.Jak je założyć na haczyk (wiem że trzeba haczyków z ołowianą końcówką)

3.Jak zmontować wędkę spinningową

z góry dzięki za odp. i pozdr. dla wędkarzy

to tak zależy jakie te "gumki" chcesz

są twistery czy takie coś gumowe z koncówka jakby sprezynka taki ma ogonek, ripper to taka gumowa rybkaa jakby ma na koncu takie "kopytko"

2. wkładasz haczyk w pyszczek takiej rybki lub na poczatek twistera przeciagasz srodkiem i hak ma wychodzic na grzbiecie ... ta olowianka koncowka to główka ona ma być przy pyszczku ripperka

3. dużo pisania może ktoś kto ma czas niech napisze ja zbyt go dużo nie mam

tyle co moge pomoc

pzdr !

Napisano

Wielkie dzięki !

Ja mam kilka takich rybek i mają haczyk pod spodem :| czy muszę go przełożyć żeby wystawał nad grzbietem ? (do tej pory łowiłem tylko na spławik więc nie znam się na spinningu :P ) Jeszcze mam pytanie jak rozróżnić kopytko od rippera ;]

dzięki za link i

pozdr.

• 3 weeks later...
Napisano

Ripper jest tak jakby gładki i jednostajnie zmniejsza mu sie grubość tułowia do ogonka natomiast Kopyto ma na tym przewęzeniu takie hjakiby wgniecenia czy coś w tym stylu- nie wiem jak to nazwać ale nie jest to jednolite przejście w ogonek tylko takie karbowane jakby poprzecznymi prążkami

• 4 weeks later...
Gość Anonymous
Napisano

na co o tej porze najlepiej łapać ( gumy , błystki,czy inne wynalazki )

• 6 months later...
Gość Anonymous
Napisano

Wg. Mnie najlepiej łapać na wahadłówki , obrotówki w słoneczny dzień.Wtedy słońce przeszywa taflę wody i pada na naszą wahadłówkę czy obrotówkę co daje jej połysku.

Na kopyta łowię gdy nie ma słońca , zresztą na twisterki i na woblery tak samo.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.