Gość pater Napisano 12 Kwietnia 2008 Napisano 12 Kwietnia 2008 Witam wszyskich,mam pytnie czy ta wędka 3.60cm CW.2,75 lbs http://www.szczupak.pl/index.php?site=shop∂=info&id=2275 będzie dobra na żywca? szukam wędki do łowienia szczupaków i sandaczy na jeziorze na bojkę i grunt i nie wiem czy ta wędka będzie ok,proszę o poradę
-PuS- Napisano 15 Kwietnia 2008 Napisano 15 Kwietnia 2008 Cześć kolego. Wydaje mi się, że ta karpiowa wędka będzie i za krótka i za sztywna. Hol większego szczupaka wymaga dłuższego kija. Łatwiej manewrować. Osobiście polecam konger aviator feeder 390/180g. Mam podobny tylko do 120g. Sprawdza się niesamowicie jako żywcówka, feeder i nawet spławikówka. Niesamowita akcja! Hol ryby to czysta przyjemnosć. Tylko cena niestety dość duża. Prawie 180 zet. Ale chyba nie jest zła bo już 3 moich kolegów kupiło sobie takie same patyki i każdy bardzo zadowolony. Myślę że jak masz kasę to możesz brać w ciemno. Pozdrawiam
Gość pater Napisano 15 Kwietnia 2008 Napisano 15 Kwietnia 2008 Dzięki -pus- zamoówiłem sobie wędke konger aviator feeder 390/180g oraz konger carbomax carp 3.60m cw 50-100 obie z przeznaczeniem na żywca,będę miał przynajmniej porównanie która lepiej zda egzamin
Gość pater Napisano 2 Czerwca 2008 Napisano 2 Czerwca 2008 Witam,na jedna i na drygą wędkę złapałem już parę ładnych szczupaków,ta karpiówka dośc sztywna i składanie jej jest uciążliwe,pierwsza część nie ma przelotki i po złożeniu 3elementów żyłka idzie do tyłu i plącze się o kołowrotek,ale dobrze holuje się rybe tym kijem,natomiast aviator Feeder jest naprawdę wart polecenia szybka akcja i idealne ugięcie przy żucie żywca,rybka nie spada i sam hol to czysta przyjemność,pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.