ds-fan Napisano 22 Kwietnia 2008 Share Napisano 22 Kwietnia 2008 Witam co sądzicie o tym kijku? >>>KLIKNIJ<<< czy warto go kupić?zupełnie sie nie znam na spinningowaniu i na sprzęcie spinningowym raczej łowię na grunt(czasem na spławik) ale kumpel mnie namawia do spróbowania tej metody połowu .Nie chce zbyt wiele kasy wywalać na wędkę którą użyję może parę razy w sezonie. Zamierzam łowić na nią szczupaki oraz okonie na obrotówki w rozmiarach 2-4 oraz na lżejsze błystki wahadłowe 10-20g.Będę łowił na wodzie stojącej.jak myślicie czy ta wędka sie nada?czy nie będzie nieco za miękka?sądząc po cenie to raczej jest włókno szklane a ja lubię nieco twardsze wędki.Może ktoś z was na nią już łowił ,Jak się na nią łowi??z góry dzięki za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stocha Napisano 22 Kwietnia 2008 Share Napisano 22 Kwietnia 2008 czy ta wędka sie nada Oczywiście że się nada Seria carbomaxx to seria wędzisk wykonanych z kompozytu szklano-weglowego.Naprawdę super wędziska,sam ma 2sztuki z tej seri i nigdy mnie nie zawiodły.Jak to bywa w przypadku kongera wykonanie perfekcyjne nie ma mowy o partactwie,oczywiście niska cena wędzisk tej firmy nie oznacza że kijj jest do du... a ja lubię nieco twardsze wędki no to trafiłeś chyba w 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rav91 Napisano 22 Kwietnia 2008 Share Napisano 22 Kwietnia 2008 ds-fan, kijek jest naprawde fajny, miałem go w ręku i łowiłem nad rzeką. Jak na początek to super wędeczka i bardzo polecam Myśle ze sie nie zawiedziesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Freezer Napisano 21 Maja 2008 Share Napisano 21 Maja 2008 Witam. mam takie pytanie czy ten model w wersji do 15g sprawdzi się w połowie okoni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robal Napisano 21 Maja 2008 Share Napisano 21 Maja 2008 Zależy jakimi przynętami łowisz, ale raczej napewno tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wędkarzyk Napisano 26 Maja 2008 Share Napisano 26 Maja 2008 Sam mam tą wędkę i jestem z niej naprawdę zadowolony ponieważ spisuje się znakomicie i doskonale czuć na niej brania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojti08 Napisano 23 Lipca 2009 Share Napisano 23 Lipca 2009 wczoraj też dokonałem zakupu tej wędki Konger CarbomaxX Spin 270/25 wygląda ona przyzwoicie, korkowo-piankowa rękojeść, przelotki typu SIC, wykonana z włókna szklanego i węglowego (carbonu). Zobaczymy jak się sprawdzi w praktyce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spini Napisano 23 Lipca 2009 Share Napisano 23 Lipca 2009 Naprawde fajne wedziska za przyzwoita cene:) tylko na jedno radze uważać.. na złamania,w tym sezonie załatwiłem juz swoją z tym że ja używałem 270/30 oczywiście nie na rybie lecz na gałęzi poprostu pekła. polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
19_Kosa_94 Napisano 8 Lutego 2012 Share Napisano 8 Lutego 2012 Witam Czy może ktoś mi powiedzieć jak jest grubość kija na początku 2 części ,ponieważ mam kij Konger carbomaxx karp 360/100 i interesuje mnie czy będzie pasował za 3 cześć tego kija, ponieważ 3 część niestety pękła przy karpiu. Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robin14hh Napisano 13 Lutego 2012 Share Napisano 13 Lutego 2012 jak dla mnie ok stosunek cena/jakość 15 - gumy z główkami do 10g (okoń i szczupak) 40 - używam do sliderów i woblerów pike (szczupak) mam zamiar kupić jeszcze 20-25 na szczupaka bo lubię czuć rybę a 40 jest za sztywny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bieluch Napisano 6 Sierpnia 2012 Share Napisano 6 Sierpnia 2012 wczoraj też dokonałem zakupu tej wędki Konger CarbomaxX Spin 270/25 wygląda ona przyzwoicie, korkowo-piankowa rękojeść, przelotki typu SIC, wykonana z włókna szklanego i węglowego (carbonu). Zobaczymy jak się sprawdzi w praktyce Świetny kij, też mam w tej wersji co Ty (już 3 lata poczciwie służy), przyznam się szczerze że ostatnimi czasy spining mi jakoś się znudził i ten kijek super sprawdza się jako lekki gruncik z ciężarkiem 15-25g można łowić na piłeczkę, ale też świetnie sprawdza się jako drgająca szczytówka - na razie wypróbowałem tylko na wodzie stojącej, jednak mam już upatrzone miejsce na Wieprzu, gdzie woda niemal stoi (na większy nurt raczej się nie nada ten kij jako gruntówka) i niebawem mam zamiar wypróbować Za takie pieniądze naprawdę nie da się kupić nic lepszego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mefisto Napisano 7 Sierpnia 2012 Share Napisano 7 Sierpnia 2012 Cóż więcej dodawać? Mam i polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LSS Napisano 26 Sierpnia 2012 Share Napisano 26 Sierpnia 2012 niestety ale w przeciwienstwie do innych ja musze wyrazic negatywna opinie.posiadam wersje 240/25 kupiona 3 tygodnie temy i juz ma zlamana szczytowke...oddajac do reklmacji Pani w sklepie powiedziala ze juz jeden czeka tez zlamany konger na naprawe z tej samej serii takze nie polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Don Gucak Napisano 26 Sierpnia 2012 Share Napisano 26 Sierpnia 2012 A może napiszesz w jakich okolicznościach złamała sie szczytówka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LSS Napisano 26 Sierpnia 2012 Share Napisano 26 Sierpnia 2012 A może napiszesz w jakich okolicznościach złamała sie szczytówka? moja przy zacieciu ta druga przy holu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakabzdura Napisano 11 Października 2012 Share Napisano 11 Października 2012 też własnie zastanawiam się nad tym kongerem, jeszcze interesuje mnie taka http://allegro.pl/show_item.php?item=2647157578&msg=Obserwujesz+t%C4%99+transakcj%C4%99.%3Cbr+%2F%3E%0D%0ANie+przegap+jej+zako%C5%84czenia.+Ustaw+przypomnienie+w+zak%C5%82adce+%3Ci%3E%3Ca+href%3D%22%2Fmyaccount%2Fwatch.php%22%3ETrwaj%C4%85ce%3C%2Fa%3E%3C%2Fi%3E.&watched=1&msgtoken=2115c2a3abfe1d62338ee15a0f666a574a80fea88dffff9b62fb8b71e1e483bb jak myślicie która lepsza będzie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EsoxHunter Napisano 11 Października 2012 Share Napisano 11 Października 2012 jakabzdura, znajomy ma dokładnie takiego Kongera, czasem mogę sobie nim porzucać. Fajnie przynęta leci, ogólnie żadnych wad nie zauważyłem, ale dokładnie go nie przetestowałem, nie mój kij jednak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi