maciek rożniata Napisano 22 Kwietnia 2008 Share Napisano 22 Kwietnia 2008 na jakie ryby go stosujecie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madi Napisano 22 Kwietnia 2008 Share Napisano 22 Kwietnia 2008 Dobry w zanęcie. Osobiście stosuję ziarno sezamu do komponowania własnych zanęt na karpiowate, zwłaszcza na leszcza. Choć zdarzają się nieprzewidziane przyłowy Jest to dość drogie ziarno, tłuste dlatego też trzeba uważać z ilością dodawaną do zanęty. Z reguły moja dawka nie przekracza 10% ze względu na inne składniki. Przygotowanie sezamu jest stosunkowo proste: wystarczy je wyprażyć na patelni i zmielić, lub też część dodać w całości, aby zanęta nabrała gruboziarnistości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trini Napisano 22 Kwietnia 2008 Share Napisano 22 Kwietnia 2008 lub też część dodać w całości, aby zanęta nabrała gruboziarnistości. co jest wskazane przy nastawianiu się na większe sztuki Im grubsza zanęta tym grubsza rybka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarosław Napisano 22 Kwietnia 2008 Share Napisano 22 Kwietnia 2008 Ja samego sezamu nie dodaję ale na płoć na zawody dodaję paczkę mielonych paluszków z sezamem i paczkę słonych, nie musze wyprażać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madi Napisano 22 Kwietnia 2008 Share Napisano 22 Kwietnia 2008 na zawody dodaję paczkę mielonych paluszków z sezamem i paczkę słonych, nie musze wyprażać Dobry patent, i sezam, i sól, i do tego jeszcze pieczywo. A bazą co zwykle bywa i w jakiej ilości? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarosław Napisano 23 Kwietnia 2008 Share Napisano 23 Kwietnia 2008 A bazą co zwykle bywa i w jakiej ilości? To wszystko zależy od zbiornika ale zawsze coś z Marcela albo Sensasa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madi Napisano 23 Kwietnia 2008 Share Napisano 23 Kwietnia 2008 A bazą co zwykle bywa i w jakiej ilości? To wszystko zależy od zbiornika ale zawsze coś z Marcela albo Sensasa. Acha, no to trzeba próbować, żeby nie przesolić i nieprzesezamić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maju Napisano 23 Kwietnia 2008 Share Napisano 23 Kwietnia 2008 "w zanętach wykorzystuje się grubo zmielone wytłoki poolejowe,dające gęstą aromatyczną mączkę.W zanęcie jako składnik pobudzający zastosowanie: Do zanęt gruntowych na wszystkie ryby karpiowate, szczególnie zerujące przy dnie." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 24 Kwietnia 2008 Share Napisano 24 Kwietnia 2008 w zanętach wykorzystuje się grubo zmielone wytłoki poolejowe,dające gęstą aromatyczną mączkę.W zanęcie jako składnik pobudzającyzastosowanie: Do zanęt gruntowych na wszystkie ryby karpiowate, szczególnie zerujące przy dnie." Jeśli to cytat to powinieneś podać jego źródło i autora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maju Napisano 24 Kwietnia 2008 Share Napisano 24 Kwietnia 2008 Jeśli to cytat to powinieneś podać jego źródło i autora. cytat pochodzi z książeczki pt "zanęty" której autorem jest W.R Kremkus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 24 Kwietnia 2008 Share Napisano 24 Kwietnia 2008 cytat pochodzi z książeczki pt "zanęty" której autorem jest W.R KremkusDziękuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madi Napisano 24 Kwietnia 2008 Share Napisano 24 Kwietnia 2008 Włączyło mi się szperactwo Wyczytałam w sieci, że sezam dodawany w całości do zanęty można zabarwić np. na czerwono. Próbował ktoś eksperymentować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarosław Napisano 24 Kwietnia 2008 Share Napisano 24 Kwietnia 2008 Ja dodaję żółte lub czerwone Pastocino szczególnie wiosną na płoć, jazia i leszcza. Aby uprzedzić pytania http://www.gutsklep.pl/index.php?dz=dzialy&op=pisz&id=1&dzial=1∏=%&pdz=30&start=12 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trini Napisano 24 Kwietnia 2008 Share Napisano 24 Kwietnia 2008 Pastocino to znaczy co to? Drobny makaron jakiś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarosław Napisano 24 Kwietnia 2008 Share Napisano 24 Kwietnia 2008 to znaczy co to? Przeczytaj poprzedni post Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madi Napisano 24 Kwietnia 2008 Share Napisano 24 Kwietnia 2008 O matko, ale sobie liczą za tą sproszkowaną ochotkę Kurcze szukałam teraz, ale nie wiem jakim cudem googlarka nie posiada żadnych zasobów odnoście "Pastocino" w języku polskim Jedyne co znalazłam, to że jest to produkt Sensasa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trini Napisano 24 Kwietnia 2008 Share Napisano 24 Kwietnia 2008 O rany, Jarek, sorry - jestem jakas nietomna, myślę o jutrzejszych linach chyba tylko... Nooo ale nie pastocino a PASTANCINO dlatego nie mogłam znaleźć nic w google Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madi Napisano 24 Kwietnia 2008 Share Napisano 24 Kwietnia 2008 O matko, ale sobie liczą za tą sproszkowaną ochotkę Coś namiąchałam Ale i tak sobie nieźle za nią liczą Nooo ale nie pastocino a PASTANCINO I też nie tak, tylko tak: "Pastoncino", swoją drogą też się naszukałam Dla zainteresowanych jest to tłusty biszkopt włoski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarosław Napisano 24 Kwietnia 2008 Share Napisano 24 Kwietnia 2008 Ale i tak sobie nieźle za nią liczą Drogo??????? na zawody trzeba wydać od 500 do 1000 zł i wcale nie ma pewności pudła. Ostatnio aby wygrać to jeżdzę na zawody o puchary prezydentów miast Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trini Napisano 24 Kwietnia 2008 Share Napisano 24 Kwietnia 2008 I też nie tak, tylko tak: "Pastoncino" a spojrzyj na dwie pierwsze pozycje w linku podanym przez Jarka Nie przepisywałam tylko skopiowałam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madi Napisano 24 Kwietnia 2008 Share Napisano 24 Kwietnia 2008 I też nie tak, tylko tak: "Pastoncino" a spojrzyj na dwie pierwsze pozycje w linku podanym przez Jarka Nie przepisywałam tylko skopiowałam Patrzałam Namieszane i to nieźle Drogo??????? na zawody trzeba wydać od 500 do 1000 zł i wcale nie ma pewności pudła. Ostatnio aby wygrać to jeżdzę na zawody o puchary prezydentów miast :lol: No to ja podziękuję za zawody, żeby dostać puchar i zabulić za tę przyjemność tyle kasy Może jednak wróćmy do sezamu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trini Napisano 24 Kwietnia 2008 Share Napisano 24 Kwietnia 2008 Może jednak wróćmy do sezamu jeszcze chwilkę... można jakoś to pastoncino samemu zrobić? tłusty biszkopt? Może wystarczy upiec biszkopt z większą ilością masła, wysuszyć i skruszyć Wyjdzie na pewno taniej - nawet jak się wrzuci barwniki spożywcze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarosław Napisano 25 Kwietnia 2008 Share Napisano 25 Kwietnia 2008 Jeden lubi siedzieć w kuchni a inny nad wodą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trini Napisano 25 Kwietnia 2008 Share Napisano 25 Kwietnia 2008 Jeden lubi siedzieć w kuchni a inny nad wodą e tam - patrz na Mańka siedzi w kuchni i rybkom gotuje, to inni też mogą, ba a nawet powinni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 25 Kwietnia 2008 Share Napisano 25 Kwietnia 2008 patrz na Mańka siedzi w kuchni i rybkom gotujeMale sprostowanie ,już nie gotuje tylko paruje to dla ścisłości.Ekologicznie i z postępem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.