Skocz do zawartości
tokarex pontony

Sezam - czy dobry w zanęcie ?


maciek rożniata

Rekomendowane odpowiedzi

przynęty na klenia   Dragon

Dobry w zanęcie.

Osobiście stosuję ziarno sezamu do komponowania własnych zanęt na karpiowate, zwłaszcza na leszcza. Choć zdarzają się nieprzewidziane przyłowy :wink: Jest to dość drogie ziarno, tłuste dlatego też trzeba uważać z ilością dodawaną do zanęty. Z reguły moja dawka nie przekracza 10% ze względu na inne składniki. Przygotowanie sezamu jest stosunkowo proste: wystarczy je wyprażyć na patelni i zmielić, lub też część dodać w całości, aby zanęta nabrała gruboziarnistości.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

na zawody dodaję paczkę mielonych paluszków z sezamem i paczkę słonych, nie musze wyprażać

Dobry patent, i sezam, i sól, i do tego jeszcze pieczywo.

A bazą co zwykle bywa i w jakiej ilości?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

A bazą co zwykle bywa i w jakiej ilości?

To wszystko zależy od zbiornika ale zawsze coś z Marcela albo Sensasa.

Acha, no to trzeba próbować, żeby nie przesolić i nieprzesezamić :wink:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

"w zanętach wykorzystuje się grubo zmielone wytłoki poolejowe,dające gęstą aromatyczną mączkę.W zanęcie jako składnik pobudzający

zastosowanie: Do zanęt gruntowych na wszystkie ryby karpiowate, szczególnie zerujące przy dnie." :wink:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

w zanętach wykorzystuje się grubo zmielone wytłoki poolejowe,dające gęstą aromatyczną mączkę.W zanęcie jako składnik pobudzający

zastosowanie: Do zanęt gruntowych na wszystkie ryby karpiowate, szczególnie zerujące przy dnie."

Jeśli to cytat to powinieneś podać jego źródło i autora. :cool:
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

O matko, ale sobie liczą za tą sproszkowaną ochotkę :shock:

Kurcze szukałam teraz, ale nie wiem jakim cudem googlarka nie posiada żadnych zasobów odnoście "Pastocino" w języku polskim :???: Jedyne co znalazłam, to że jest to produkt Sensasa :neutral:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

O matko, ale sobie liczą za tą sproszkowaną ochotkę :shock:

Coś namiąchałam :oops: Ale i tak sobie nieźle za nią liczą :wink:

Nooo ale nie pastocino a PASTANCINO

I też nie tak, tylko tak: "Pastoncino", swoją drogą też się naszukałam :lol::lol::lol:

Dla zainteresowanych jest to tłusty biszkopt włoski :cool:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

I też nie tak, tylko tak: "Pastoncino"

a spojrzyj na dwie pierwsze pozycje w linku podanym przez Jarka ;)

Nie przepisywałam tylko skopiowałam ;)

Patrzałam :???:

Namieszane i to nieźle :shock:

Drogo??????? :shock: na zawody trzeba wydać od 500 do 1000 zł i wcale nie ma pewności pudła. Ostatnio aby wygrać to jeżdzę na zawody o puchary prezydentów miast :lol: :lol: :lol:

No to ja podziękuję za zawody, żeby dostać puchar i zabulić za tę przyjemność tyle kasy :roll:

Może jednak wróćmy do sezamu :wink:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Może jednak wróćmy do sezamu

jeszcze chwilkę...

można jakoś to pastoncino samemu zrobić?

tłusty biszkopt?

Może wystarczy upiec biszkopt z większą ilością masła, wysuszyć i skruszyć

Wyjdzie na pewno taniej - nawet jak się wrzuci barwniki spożywcze ;)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.