maniek Napisano 1 Października 2005 Napisano 1 Października 2005 W tym temacie opiszemy ryby które do nas emigrowały przy pomocy człowieka oczywiście poczekam na fotke to opisze gatunek.
leszczcyc Napisano 10 Września 2006 Napisano 10 Września 2006 witam temat bardzo stary ale fajny czerbaczek amurski bass słoneczny bass ( okoniopstrąg) amur karaś srebrny tołpyga pstrąg tęczowy babka wielka koza złotawa sumik karłowaty rak pręgowany rak sygnałowy krabik amerykański krab wełnisty narazie więcej nie pamiętam
leszczcyc Napisano 10 Września 2006 Napisano 10 Września 2006 sandacz chyba nie on występuje w europie
ESSOX Napisano 10 Września 2006 Napisano 10 Września 2006 Karp tez nie . Forma dzika sazan zasiedlała rzeki w naszej szerokości geograficznej zawsze . Odmiany osiadłe już były chodowane przez mnichów kilkaset lat temu. Sandacz tez nie .Niby skąd go ściągnięto ?
Pi Napisano 10 Września 2006 Napisano 10 Września 2006 Tak teraz zgłębiam ten temat sandacza w Polsce i napotkałem informację że sprowadzono go w XVI wieku. Zaintrygowało mnie to i będę poszukiwał dalej, bo jedna opinia to żadne potwierdzenie.
leszczcyc Napisano 11 Września 2006 Napisano 11 Września 2006 witam karp niby tak ale podówade czeba brać to że od XII lub XIV w. jest w polsce i zaczyna sam się rozmnażać jest to kupa czasu.
artech Napisano 11 Września 2006 Napisano 11 Września 2006 witam karp niby tak ale podówade czeba brać to że od XII lub XIV w. jest w polsce i zaczyna sam się rozmnażać jest to kupa czasu. Leszczyc co Ci się stalo po jakiemu ty piszesz
leszczcyc Napisano 12 Września 2006 Napisano 12 Września 2006 witam zakręciłem się troche byłem po impresce poprawie się następnym razem !!! czuje się winny. narka
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.