Gość przem1978 Napisano 3 Maja 2008 Share Napisano 3 Maja 2008 Witam, chciałbym się podzielić informacjami jakie posiadam nt. łowisk komercyjnych w woj. pomorskim, mam nadzieję, że wielu innych wędkarzy w tym miejscu także podzieli się takimi informacjami... każde łowisko w osobnych postach zagwarantuje jakiś porządek... Zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość przem1978 Napisano 3 Maja 2008 Share Napisano 3 Maja 2008 łowisko: jez. Czarne - Niesiołowice (koło Stężycy) - 20 ha zezwolenie: 20 zł/dzien płatne na miejscu u Pana z psem rybostan: karp, amur, lin, leszcz, płoć, węgorz, szczupak, sandacz, okoń, karaś. dojazd: http://niesiolowice.republika.pl/jak_dojechac.htm uwagi: w tamtym roku "coś" porwało mi sprzęt i mam respekt... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość przem1978 Napisano 3 Maja 2008 Share Napisano 3 Maja 2008 łowisko: jez. Goplanica (Elbląg) - 8 ha zezwolenie: 20 zł/dzień i 30 zł/doba (z nocką) płatne u własciciela na miejscu. rybostan: karp, szczupak, sum, lin, okoń. dojazd i dane kontaktowe: http://www.lowiskogoplanica.com/ uwagi: łowisko jest trudne, ale warte zasiadki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość przem1978 Napisano 4 Maja 2008 Share Napisano 4 Maja 2008 łowisko: jez. Osuszyno (Garcz - Rzym) - 40 ha zezwolenie: 20 zł/dzień i 25 zł/noc (doba za 45 zł - drogo), oraz 20 zł za dzień za łódkę (to jest plus) - płatne u własciciela na miejscu w kampingu - w cenie jest limit zabieranych ryb: max 2 karpie lub 3 szczupaki, reszta ryb bez limitu. rybostan: karp, szczupak, lin, okoń kontakt: Jan Boczek +48 505 402 757, żona +48 606 967 898 dojazd: droga 211 Kartuzy-Sierakowice, za miejscowością Garcz skręcamy w prawo na Kożyczkowo, za którym skręcamy w prawo w pierwszą polną drogę (uważać, bo np. octavia troche haczyła podwoziem na koleinach), która po 2 km skręca w lewo i po ok. 1 km wjeżdzamy prosto na kamping włascicela i mały parking (N54*22'00" E18*04'15") a wszystko nad brzegiem jeziora Osuszyno. uwagi: ok. 10 pomostów do dyspozycji + kilka miejsc z wyciętymi drzewami, we wrzesniu 2007 wpuszczono 1 tone karpia, a szczupaki są b. duże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zloty Napisano 12 Maja 2008 Share Napisano 12 Maja 2008 Łowisko: Jezioro Duże ( Kiełpino k. Kartuz ) - 16ha Zezwolenie: 15 zł/dzień do końca maja, 10 zł/dzień od początku czerwca Rybostan: Szczupak, węgorz, okoń, karp, lin, leszcz, płoć Dojazd: Kiełpino ( 54° 17' 24'' N 18° 13' 30'' E ) znajduje się 5km od Kartuz, na trasie Kartuzy - Egiertowo - Kościerzyna. Podczas majowego weekendu wyłowiono szczupaka - 4kg. Ponadto jest tam sporo "kilogramowych". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szotornik Napisano 12 Maja 2008 Share Napisano 12 Maja 2008 no to sypnoles:>:>:>:> ryby wiesz co :>:> dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość przem1978 Napisano 20 Lipca 2008 Share Napisano 20 Lipca 2008 Łowisko: Karczemka ( Rozłazino o/ Lębork) Zezwolenie: 10 zł / dzień (1 wędka) dodatkowo opłata za rybę: szczupak - 20zł/kg karp, pstrąg - 15 zł/kg Rybostan: karp, pstrąg, szczupak. Dojazd: trasa Gdynia- Lębork, za miejscowością Godętowo skręt w lewo (informacja: "sportowy połów ryb" 3 km), ale jest 5,5 km przez leśne drogi przez miejscowość Dąbrówka do bramy łowiska: N54°31'42,92" E17°52'13,17" strona łowiska: http://karczemka.prv.pl/ Byłem dzisiaj w godz. 8:00-11:00 z wynikiem: 1 szczupak (35 cm, wiec wrócił do wody) i 3 pstrągi 40-45 cm i je kupiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kikyou Napisano 20 Lipca 2008 Share Napisano 20 Lipca 2008 Zna ktoś łowiska płatne , nie za daleko oddalone od Redy . Poniewaz nie mam podbitej karty wędkarskiej , potrzebne mi jest takieś miłe i ciekawe płatne łowisko . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fatality Napisano 2 Sierpnia 2009 Share Napisano 2 Sierpnia 2009 Jezioro Duże ( Kiełpino k. Kartuz ) - Jest naprawdę nie warte zainteresowania . Po 1. Mega dziury żeby tam dojechać trzeba mieć chyba Hummera ;/ . Po 2. Kąpie się tam mnóstwo ludzi odstraszając ryby albo łowisko albo kąpielisko ;/ wkońcu za to się płaci. Po 3 Mnóstwo glonów praktycznie nie da się łowić na gumę , ewentualnie wobler ale nie tonący . Po 4 brak pomostów Po 5 Właściciel jest nieuprzejmy i nie pozwala parkować lub przejazdu do najlepszych rejonów do połowu . Jednym słowem Żal . Chyba że ktoś ma za dużo kasy Pozdrawiam Fatality Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maks981 Napisano 16 Kwietnia 2010 Share Napisano 16 Kwietnia 2010 Witam Po 15 latach wracam do wędkarstwa...Wyrobiłem kartę wedkarską ale chcę łowić z łowisk prywatnych...NIe mam tyle czasu by opłacało mi się płacić składki...wole zapłacić 10-20 zł za dzień ale miejsz o to... Byłem dzisiaj na Rotmance-koło Straszyna na prywatnym łowisku zapytać się co i jak...no i odpowiedź nastęująca-żadnych dzieci-to rozumiem ale żadnych kobiet no chyba,że są członkami... a w ogóle na koniec usłyszałem ,że sobie nie połowię bo nie jestem klubowiczem...szczęka mi opadła ale taka forma kapitalizmu...coż Wiem,że w Godziszewie jest prywatne jeziorko ale czy warto? Zaczynam od spławika i chyba pomościk byłby najlepszy. Szukam miejsca gdzie mogę z dziewczyną rozpalić grilla,spędzić miło czas na moczeniu kija...Co polecacie w okolicach trójmiasta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szotornik Napisano 19 Kwietnia 2010 Share Napisano 19 Kwietnia 2010 gdzie mogę z dziewczyną rozpalić grilla,spędzić miło czas na moczeniu kija... to jest dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paka Napisano 3 Maja 2010 Share Napisano 3 Maja 2010 Witam czy ktoś z Was był jakoś ostatnio nad jeziorem Osuczyno opisanym kilka postów powyżej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luk. Napisano 7 Maja 2010 Share Napisano 7 Maja 2010 Byłem tam na majówkę. 4 spiningi z łodzi i brzegu przez cały dzień i 2 wymiarowe szczupaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paka Napisano 8 Maja 2010 Share Napisano 8 Maja 2010 Tylko te 2 szczupaki przez cały dzień ?? Czy to jedynie było godne uwagi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luk. Napisano 9 Maja 2010 Share Napisano 9 Maja 2010 Tylko 2 szczupaki. Większość wędkarzy wracało o kiju, rozmawiałem z ludzmi którzy łowili z gruntu i niestety bez wyników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paka Napisano 9 Maja 2010 Share Napisano 9 Maja 2010 U to nie za ciekawie. Czytałem kiedyś opinie na temat tego łowiska i były całkiem porządne i spodziewałem się czegoś lepszego Orientuje się ktoś czy jest jeszcze jakieś łowisko w naszej okolicy ?? Rok temu jeździłem na łowisko do Kamienia za Chwaszczynem. Bardzo fajne łowisko sporo pomostów dużo ryb najwięcej karpi, ale nia za dużych, kilka karasi, amurów i płotek. Bynajmniej mi się udało to złowić. Ponoć są tam szczupaki, węgorze itp itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matkitanin Napisano 3 Maja 2011 Share Napisano 3 Maja 2011 Łowisko „MATEUSZ” w Koślince. Informacje podstawowe: Miejscowość: Koślinka (11km od Malborka, 6km od Sztumu) Głębokość stawu: 1,5m – 3m. Wielkość stawu: 300m długi, 12 – 20m szeroki. W łowisku dostępne są ryby: lin, karaś, japonka, karp, tołpyga, amur, sandacz, szczupak, okoń, jesiotr. Wielkość całego kompleksu: 2hektary Wielkość pola namiotowego + ognisko: 30 arów Łowisko „MATEUSZ” czynne jest w sezonie. Sezon liczy 6 miesięcy: Od maja do października włącznie. Koszt wykupu zezwolenia (Karty łowiska) za sezon (czyli okres maj-październik) to tylko 150 zł!!! Koszt wykupu zezwolenia(Karty łowiska) na 1 miesiąc to 50 zł Dostępne są specjalne zezwolenia na weekend w cenie 30 zł (po więcej informacji zapraszamy do kontaktu z nami) Tel: 509 967 190 Email: lowisko.mateusz@wp.pl Zapraszam! http://www.mateuszmatkit.bloog.pl/kat,40556138,index.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maniek1111 Napisano 21 Marca 2012 Share Napisano 21 Marca 2012 komercja się szerzy Polecam porady specjalistyczne eksperta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keci Napisano 15 Kwietnia 2012 Share Napisano 15 Kwietnia 2012 Witam czy ktoś wie jak nazywają się te jeziora i kto jest właścicielem. Na tym po lewej raz byłem i mimo, iż wróciłem o kiju,zapowiada sie całkiem spoko.Ciekawi mnie tez to po prawej bo ma ciekawa linie brzegowa.byłbym wdzieczny za informacje.pozdrawiam!! http://i40.tinypic.com/34ebyo0.jpg oto screen z google map Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keci Napisano 15 Kwietnia 2012 Share Napisano 15 Kwietnia 2012 to po lewej to wspomniane wczesniej osuszyno a po prawej to jezioro Wielkie Łąki. Co do pierwszego to ok ale to drugie mnie in teresuje.czy ktos wie cos na temat tego jezioro i wlasciciela??? w necie nie moge nic znalezc pozdrawiam!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hardson Napisano 11 Lipca 2017 Share Napisano 11 Lipca 2017 Witam mapa lowisk komercyjnych w grupie zrzeszajacej wedkarzy z Okolic 3city. https://www.facebook.com/groups/1977697625798187/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi