krzychu_sc Napisano 6 Maja 2008 Napisano 6 Maja 2008 witam wszystkich mam do was takie pytanie lowil moze ktos z was na lowisku "gliniok" znajduje sie on w mayslowicach bede mila tam zawody juniorow w ta niedziele a co do pytania dokladnie chodzi mi o rybostan na jaka ryba mam ukierunkowac zanete a moze ma ktos juz sprawdzona mieszanke z gory dzieki za odp pozdrawiam i wszystkim zycze taaaaaakiej ryby Cytuj
witek150 Napisano 6 Maja 2008 Napisano 6 Maja 2008 Ja nigdy tam nie lowilem ale slyszalem o nim wiele dobrego jak sie czegos dowiesz to daj mi znac. PS Jak tam dojechac? Cytuj
Gofer Napisano 6 Maja 2008 Napisano 6 Maja 2008 jest to zbiornik na granicy Mysłowic, Sosnowca i Katowic, wielki na coś około 12 hektarów. Rybą dominującą płoć. W wypadku zawodów trzeba brać pod uwage jeszcze okonia i lina. Zbiornik w dużym procencie wolny od w podwodnych zawad, dość głęboki. Byłem tam ostatnio 2 maja, jednak z ukierunkowaniem na szczupaka. Cytuj
andrzej07 Napisano 7 Maja 2008 Napisano 7 Maja 2008 Witam.Czy ten "gliniok" a hubertus to to samo?Czy może ktoś ewentualnie podać nr tego łowiska wg wykazu? Pozdrawiam Cytuj
krzychu_sc Napisano 7 Maja 2008 Autor Napisano 7 Maja 2008 nie gliniok a hubertus to dwa rozne lowiska a co do nr to ma on 301 Cytuj
andrzej07 Napisano 8 Maja 2008 Napisano 8 Maja 2008 Dzięki za odpowiedź.Gofer podpowiedz jak tam się dostać.Czy jest on położony gdzieś w okolicach giełdy samochodowej? Andrzej Cytuj
seiz Napisano 8 Maja 2008 Napisano 8 Maja 2008 Jadąc z giełdy w kierunku Sosnowca skręcasz przed mostem w lewo i jedziesz do końca główną drogą, przejeżdżasz przez tory kolejowe i dalej prosto i pierwszy zbiornik po lewej stronie to gliniok za nim płynie brynica i za nią jest hubertus( albo odwrotnie ) pozdro Cytuj
andrzej07 Napisano 9 Maja 2008 Napisano 9 Maja 2008 Dziękuję za wskazówki,łatwo trafić Pozdrawiam Andrzej Cytuj
zibi226 Napisano 11 Maja 2009 Napisano 11 Maja 2009 byłem ostatnio tam zobaczyc ale rozczarowałem sie ciezko z miejscem sporo śmieci no i rybek tez niezabardzo jedynie same małe karasie Cytuj
gwozdziu114 Napisano 29 Czerwca 2009 Napisano 29 Czerwca 2009 musze sie tam wybrac bo to niedaleko z 20min drogi samochodem a jak karaski biora to nalowie z 20 i pojade na Pacowe nr 516 na szczupaka bo mu sie na blache ani woblera juz brac niechce woli zywca Cytuj
Pienio Napisano 14 Czerwca 2012 Napisano 14 Czerwca 2012 Odświeże troszke temat Wczoraj byłem od 10 do 17, łowiłem z gruntu na kukurydze i zante karpiową. Nawet jednego brania nie było, jak dla mnie katastrofa. Jestem początkującym wedkarzem i łowiłem tam wczoraj pierwszy raz, ale chce tam jeszcze połowic w ciągu najbliższych kilku dni... Cytuj
Gość okonhed Napisano 4 Maja 2013 Napisano 4 Maja 2013 Byłem tam dzisiaj ale nawet puknięcia nie było łowiłem od plaży do cypla. W którym miejscu najlepiej ustawić się za szczupakiem i jakie przynęty się tam sprawdzają. Na odcinku co łowiłem to gumy odpadają ciągle ciągnie się zielsko blachy trochę lepiej w końcu próbowałem woblerów płytko schodzących bo dno mocno zarośnięte. Widziałem dwie głowy szczupaka odcięte jedna wyglądała na coś w okolice wymiaru a druga dużo większa czyli szczupak tam jest. Cytuj
crh100 Napisano 6 Maja 2013 Napisano 6 Maja 2013 Byłem tam dzisiaj troche porzucać na spinning niestety 0 brań i z rozmowy z innymi wędkarzami wynikało podobnie że nikt nic nie łowił jedyna ryba którą widziałem to: Łowisko strasznie zaśmiecone dosłownie jeden wielki śmietnik ogólnie nie polecam są ciekawsze miejsca w okolicy. Cytuj
crh100 Napisano 6 Maja 2013 Napisano 6 Maja 2013 to łowisko dzikie czy PZW ? jest to woda PZW nr 301 Cytuj
NdoG Napisano 6 Maja 2013 Napisano 6 Maja 2013 Niestety ale to prawda Gliniok i hubertus powoli zmieniają się w wysypisko śmieci. W wodzie zostały same niedobitki z dawnych lat. Cytuj
barton Napisano 24 Maja 2013 Napisano 24 Maja 2013 NdoG, masz racje gdzie te sumy po 2 metry węgorze do metra historia a składki na zarybianie rosną a ryby niema tylko smieci Cytuj
seiz Napisano 3 Czerwca 2013 Napisano 3 Czerwca 2013 Obrazek Byłem tam dzisiaj troche porzucać na spinning niestety 0 brań i z rozmowy z innymi wędkarzami wynikało podobnie że nikt nic nie łowił jedyna ryba którą widziałem to: Obrazek Łowisko strasznie zaśmiecone dosłownie jeden wielki śmietnik ogólnie nie polecam są ciekawsze miejsca w okolicy. drugi taki sam amur pływał przy wysokim brzegu, w połowie maja okonie ładnie brały na BT zrobiło się chłodniej i gdzieś uciekły Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi