Skocz do zawartości
tokarex pontony

Czy karmel podać do zanęty w postaci sypkiej czy rozpuścić ?

baku

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

prozse o rade jutro rano mam zawody o 6:00 i chce podać karmel do zanety czy mam go rozpuścić w wodzie i wtedy podać czy dodać go w formie sypkiej.

BARDZO PROSZĘ O RADĘ i ile podać tego na 2 kg zanety

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

karmel rozpusc z woda(najlepiej letnia) i ta karmelowa woda nawilzaj zanete :) ja tak robie z miodem :] a wg mnie zasada taka sama, dozowac okolo 5-7% calosci zanety, to sobie oblicz ile masz tego dac na 2kg

Napisano

Witam.ja zamiast karmelu dodaje melasę w płynie{kremie} a w ostateczności w proszku.według mnie melasa ma więcej zalet niż karmel ponieważ skleja zanęnte,dodaje słodkości no i zapach.{polecam melasę "naszą'' z Zielonej Góry od p.Lorenca.firmy Loripo o zapachu na leszcza ''brasem''

A dawkowanie to tak jak koledzy napisali według uznania lub ok 5% obj.

Napisano

no tak tak :) wiadomo ze melasa jest lepsza niz miod i karmel :) ale kolega pisal o karmelu wiec pewnie bedzie go uzywal :)

Napisano

fajnie dzieki za odp. Juz po zawodach pierwsza tura o Mistrzostwo koła troche ploci i leszyków ale małych na łaczną sume 1680 g co dało mi 5 miejsce. W najbliższa niedzielę druga tura ale juz na kanale woda stojąca z lekkim uciągiem. Teraz mam lekki problem z zanetą jaką dobrać i nastawiam sie na leszczyka. Bo dzisiaj na jeziorze na spławikowych ładnych mi się spiął i już było po łapaniu haki 12 Xedion samozacinające ale chyba za małe cholera wie bo większe sztuki spadały. Jak byście mogli cos poradzić na najbliższą niedzielę będe wdzięczny.

To co posiadam

Marcell Secret

Marlin czerwona i czarna

copra malesa

słonecznik

konopie

pinka

carmel wanilia

CO jeszcze czekam na sugestie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.