munios Napisano 15 Maja 2008 Napisano 15 Maja 2008 Witam!! Potrzebuje informacji na temat szkierów św.Anny,wybieram się tam 23maja,interesują mnie wszystkie informacje;miejscówy,przynęty itp... Sam służe radą jeśli chodzi o Syrsan byłem tam ubiegłego roku w październiku!!!Pozdrawiam!!
pwitkow Napisano 21 Grudnia 2008 Napisano 21 Grudnia 2008 Wybieram się z dwie osoby na wiosnę na szkiery. Z własną łodzią (echosonda,GPS,VHF itp.) z zamiarem nocowania "na dziko" w namiocie. W końcu to Szwecja... Mam prośbę o wszelkie informacje: 1. gdzie jechać? Waham się pomiędzy Syrsan, Vastervik, Gryt czy św.Anna??? 2. czy pomysł nocowania w namiocie ma sens? Czy lepiej domek? 3. może ktoś był i ma namiary GPS na jakieś fajne górki,baty i spady...mam zamiar łapać "mertówy". 4. jakie przynęty (ja nastawiam się na jasne gumy i na glidery)? Dzięki wielkie za wszelkie info...
artech Napisano 22 Grudnia 2008 Napisano 22 Grudnia 2008 2. czy pomysł nocowania w namiocie ma sens? Czy lepiej domek? moim zdaniem nie ma sensu. Po pierwsze może być jeszcze zimno (w maju szczególnie) po drugie wynajęcie wygodnego domku to nie jest wielki koszt.
pwitkow Napisano 23 Grudnia 2008 Napisano 23 Grudnia 2008 Po etapie "karpiowym" nie mam problemu z biwakowaniem, z temperatura itp. Łóżko i puchowy śpiwór załatwia wszystko...i można postawić gruntówkę na węgorza..których podobno w szkierach nie brakuje. (te ryby łapią zawodowi rybacy oprócz łososi)...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.