Skocz do zawartości
Dragon

Wisła w okolicach Warszawy

Gość Anonymous

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

byłem dzisiaj na Wiśle Pieńków koło Warszawy woda wysoka kupa błota ale wędkarzy sporo niestety dziś z tego co widziałem żadnych efektów ja byłem z gruntówkami i też kiepsko tylko babka mi się na koniec uwiesiła pozdrawiam

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 74
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

Wielkie dzięki kolego smerw4 :smile: - na Pieńków wybieramy się z kolegą we wtorek - do tej pory ,może będzie troszkę lepiej :roll: .Połamania.

• 2 weeks later...
Napisano

I jak wyniki w Pieńkowie?

Byłem tam w tym roku dwa razy, raz z gruntami pod koniec października i ze spinem w połowie listopada, ale główki były już zalane i ogólna kiszka.

Pod koniec września piękne leszcze brały w Łomiankach na główkach.

Napisano

Kolego bobiniarz ,Ja łowię wyłącznie na spining - w ostatnim czasie znajomy z łódki wyjął - szczupaka _93 cm . Jeśli chodzi o poziom wody ,to główki 35g + guma " _ (naturalne kolory ) _ proponuję jeszcze spróbować "twisterów - perłowy , motor oil z brokatem :grin: .Gumy polecam Manss - perłowe z czarnym grzbietem i czerwonym pyszczkiem :smile:.Na Pieńkowie będę w - Poniedziałek Wszyscy Haczykowcy są niezmiernie mile widziani : ).

Napisano

W sierpniu były ładne wyniki głównie z gruntu później coraz słabiej w listopadzie byłem ostatni raz i kiszka ale jeżdżę tam od kilku lat i tam jest ryba i niestety dużo wędkarzy pozdrawiam

Napisano

Fakt - ludzi tam sporo .Jeśli chodzi o ten sezon na tej miejscówce ,to chyba dam sobie już spokój :roll: .Podczas kilku ostatnich wypadów razem z kolegą (spinning) straszna pustynia .Kolega złapał jednego szczupaka i jednego sandacza w granicach 50cm ,a ja wróciłem do domu o kiju :cry: .

• 2 months later...
Napisano

wiem, ze temat jest stary i juz gdzies o tym bylo na forum, ale wie ktos jak fachowo nazywaja sie te oznaczenia nad Wisłą, na tablicach sa numery np. 249 wie ktos moze do cego sluza i czy jest gdzies jakas mapa tego gdzie jaki numer sie znajduje.

Napisano

mogę się mylić, ale czy nie są to podane kilometry rzeki ???. Sam bym się z chęcią dowiedział jeżeli nie mam racji.

Napisano

a jest gdzies jakas mapa ktory km w ktorym miejscu rzeki? szukam 105 km? z jakiegos filmu wypatrzylem :lol:

Napisano

Byliśmy dziś rownierz nad wisłą na wysokości piaskarni w Łomiankach , bez efektów , aczkolwiek lodu u nas już nie ma , tylko denerwujące są spływające kry :/ . Również jescze polecam poczkać z rybkami. Stan Wody dosyć wysoki, zobaczymy za tydzień.

Napisano
a jest gdzies jakas mapa ktory km w ktorym miejscu rzeki? szukam 105 km?
Polecam używanie Google, niecała minuta szukania: http://www.splywam.pl/

Wygląda na to że 105 km to są okolice Krakowa. Zgaduję że jest to miejsce na suma.

Napisano
Byliśmy dziś rownierz nad wisłą na wysokości piaskarni w Łomiankach , bez efektów , aczkolwiek lodu u nas już nie ma , tylko denerwujące są spływające kry :/ . Również jescze polecam poczkać z rybkami. Stan Wody dosyć wysoki, zobaczymy za tydzień.

Z feederkiem ??

Napisano

Koledzy polecilibyście jakąś sprawdzoną miejscówke taką żeby mozna było rozstawić sie z feederami na wiśle ... Chodzi mi o coś takiego na początek sprawdzonego ... Od czegoś trzeba zacząć ... Dalej to juz pójdzie z górki :) ... Dodam że ogólnie nastawiam sie na leszcza ... Całe życie mieszkam w warszawie ale nigdy nie łowiłem w wiśle ... Non stop tylko jeziora i zegrze ewentualnie :) Fajnie by było również żeby można było tam dojechać komunikacją miejską ponieważ prawa jazdy niestety nie posiadam :) Z góry dzięki ... POZDRAWIAM !!!

Napisano

Summer na Wiśle z leszczem z tego co wiem jest ciężko. Na pewno dobrą miejscówką dla Ciebie może być ciepły kanał elektrociepłowni Siekierki gdzie można połapać np. ładnych sap. W pobliżu są autobusy, niestety nie pamiętam numerów linii.

Napisano

Numery autobusów które tam dojeżdżają to : 159 , 162 , 108 , wysiadasz na pętli EC Siekierki i już jest blisko spacerkiem kiedyś tam byłem raz ale nie łowiłem

Napisano

Summer, na leszcze zapraszam nad Wisłę do Łomianek, tylko trzeba poczekać aż woda opadnie.

A takie okazy łowiliśmy we wrześniu zeszłego roku:

9facd38cec98a499med.jpg

Napisano
na leszcze zapraszam nad Wisłę do Łomianek
Tak Wisła z północnej strony Warszawy bardziej obfituje w ryby, między innymi w leszcze natomiast trzeba się przyzwyczaić do papieru toaletowego, włosów itp, ja nie dałem rady. Już bardziej bym polecał Nowy Dwór i Narew ale to już większa wyprawa.
Napisano
trzeba się przyzwyczaić do papieru toaletowego, włosów itp

Przy wyrzszej wodzie tak, ale jak jest niski poziom to takie rzeczy to w nurcie, między główkami jest całkiem ok.

Napisano
Na pewno dobrą miejscówką dla Ciebie może być ciepły kanał elektrociepłowni Siekierki

Znam ten kanał ... Czasami tam jeżdzę z koleszką samochodem... Niestety jest to strasznie oblegana miejscówka ... żeby zająć dobre miejsce trzeba być ok. 3:00 - 4:00 a jak wiadomo z komunikacją miejską ciężko w tych godzinach niestety ... ale dzięki za odpowiedz ... !!!

bobiniarz, ... no leszczyk naprawdę okazały :) ... daj znać jak już przyjdzie pora to napewno wpadne !!! POZDRAWIAM !!!

Napisano
Niestety jest to strasznie oblegana miejscówka ...
Wg mnie poza ciepłymi miesiącami nie jest najgorzej. Wisła w okolicach Warszawy ma to do siebie, że jak wyjdzie na jaw jakaś dobra miejscówka to zawsze jest zajęta, niejednokrotnie pilnowana dzień i noc aby obcy się nie wcisnął :) Po za tym Wisła jest bardzo zmienna, tam gdzie w jednym tygodniu jest dołek z rybami w następnym może być płycizna. Rzeka ta jest bardzo trudna technicznie ale jak ktoś się nauczy łowić to prawie wszędzie coś wydłubie :) Niektórzy spece potrafią tygodniami nęcić miejscówki aby naprawdę sobie połowić ale nie liczyłbym że Ci ktoś da na takie miejsca namiary.
Napisano

Najlepiej chyba bedzie jak w ramach rekreacji ( bez wędek ) poprostu sobie wsiąde na rowerek i sam czegoś poszukam ... Taki plan na weekend mam właśnie ... Pisząc że poszukuje jakiejś miejscówki nie chciałem zeby mi ktos sprzedawał dokładnie docelowe miejsce łowienia ... Chodziło mi raczej o rewiry warte odwiedzenia ... !!! ... tak jak na przykład kolega jeden polecił " okolice Łomianek " :) ... no i fajnie :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.