smerw4 Napisano 21 Listopada 2009 Napisano 21 Listopada 2009 byłem dzisiaj na Wiśle Pieńków koło Warszawy woda wysoka kupa błota ale wędkarzy sporo niestety dziś z tego co widziałem żadnych efektów ja byłem z gruntówkami i też kiepsko tylko babka mi się na koniec uwiesiła pozdrawiam
Endryou Napisano 21 Listopada 2009 Napisano 21 Listopada 2009 Wielkie dzięki kolego smerw4 - na Pieńków wybieramy się z kolegą we wtorek - do tej pory ,może będzie troszkę lepiej .Połamania.
bobiniarz Napisano 4 Grudnia 2009 Napisano 4 Grudnia 2009 I jak wyniki w Pieńkowie? Byłem tam w tym roku dwa razy, raz z gruntami pod koniec października i ze spinem w połowie listopada, ale główki były już zalane i ogólna kiszka. Pod koniec września piękne leszcze brały w Łomiankach na główkach.
Endryou Napisano 5 Grudnia 2009 Napisano 5 Grudnia 2009 Kolego bobiniarz ,Ja łowię wyłącznie na spining - w ostatnim czasie znajomy z łódki wyjął - szczupaka _93 cm . Jeśli chodzi o poziom wody ,to główki 35g + guma " _ (naturalne kolory ) _ proponuję jeszcze spróbować "twisterów - perłowy , motor oil z brokatem .Gumy polecam Manss - perłowe z czarnym grzbietem i czerwonym pyszczkiem .Na Pieńkowie będę w - Poniedziałek Wszyscy Haczykowcy są niezmiernie mile widziani : ).
smerw4 Napisano 7 Grudnia 2009 Napisano 7 Grudnia 2009 W sierpniu były ładne wyniki głównie z gruntu później coraz słabiej w listopadzie byłem ostatni raz i kiszka ale jeżdżę tam od kilku lat i tam jest ryba i niestety dużo wędkarzy pozdrawiam
Endryou Napisano 8 Grudnia 2009 Napisano 8 Grudnia 2009 Fakt - ludzi tam sporo .Jeśli chodzi o ten sezon na tej miejscówce ,to chyba dam sobie już spokój .Podczas kilku ostatnich wypadów razem z kolegą (spinning) straszna pustynia .Kolega złapał jednego szczupaka i jednego sandacza w granicach 50cm ,a ja wróciłem do domu o kiju .
MD Napisano 21 Lutego 2010 Napisano 21 Lutego 2010 wiem, ze temat jest stary i juz gdzies o tym bylo na forum, ale wie ktos jak fachowo nazywaja sie te oznaczenia nad Wisłą, na tablicach sa numery np. 249 wie ktos moze do cego sluza i czy jest gdzies jakas mapa tego gdzie jaki numer sie znajduje.
oI0 Napisano 21 Lutego 2010 Napisano 21 Lutego 2010 mogę się mylić, ale czy nie są to podane kilometry rzeki ???. Sam bym się z chęcią dowiedział jeżeli nie mam racji.
maniek Napisano 21 Lutego 2010 Napisano 21 Lutego 2010 Sam bym się z chęcią dowiedział jeżeli nie mam racji.Masz racje ,to kilometraż .
MD Napisano 21 Lutego 2010 Napisano 21 Lutego 2010 a jest gdzies jakas mapa ktory km w ktorym miejscu rzeki? szukam 105 km? z jakiegos filmu wypatrzylem
oI0 Napisano 28 Lutego 2010 Napisano 28 Lutego 2010 Byliśmy dziś rownierz nad wisłą na wysokości piaskarni w Łomiankach , bez efektów , aczkolwiek lodu u nas już nie ma , tylko denerwujące są spływające kry :/ . Również jescze polecam poczkać z rybkami. Stan Wody dosyć wysoki, zobaczymy za tydzień.
Janek12 Napisano 28 Lutego 2010 Napisano 28 Lutego 2010 a jest gdzies jakas mapa ktory km w ktorym miejscu rzeki? szukam 105 km? Polecam używanie Google, niecała minuta szukania: http://www.splywam.pl/ Wygląda na to że 105 km to są okolice Krakowa. Zgaduję że jest to miejsce na suma.
Summer Napisano 28 Lutego 2010 Napisano 28 Lutego 2010 Byliśmy dziś rownierz nad wisłą na wysokości piaskarni w Łomiankach , bez efektów , aczkolwiek lodu u nas już nie ma , tylko denerwujące są spływające kry :/ . Również jescze polecam poczkać z rybkami. Stan Wody dosyć wysoki, zobaczymy za tydzień. Z feederkiem ??
oI0 Napisano 1 Marca 2010 Napisano 1 Marca 2010 Na przepływankę , do feederka zapomniałem zabrać koszyczki
Damianoooo Napisano 2 Marca 2010 Napisano 2 Marca 2010 jutro ide porzucac kilka razy ze spinem w okolicach mostu siekierkowskiego zobacze jaki jest stan i czy wogole da sie polowic
Summer Napisano 8 Marca 2010 Napisano 8 Marca 2010 Koledzy polecilibyście jakąś sprawdzoną miejscówke taką żeby mozna było rozstawić sie z feederami na wiśle ... Chodzi mi o coś takiego na początek sprawdzonego ... Od czegoś trzeba zacząć ... Dalej to juz pójdzie z górki ... Dodam że ogólnie nastawiam sie na leszcza ... Całe życie mieszkam w warszawie ale nigdy nie łowiłem w wiśle ... Non stop tylko jeziora i zegrze ewentualnie Fajnie by było również żeby można było tam dojechać komunikacją miejską ponieważ prawa jazdy niestety nie posiadam Z góry dzięki ... POZDRAWIAM !!!
Janek12 Napisano 8 Marca 2010 Napisano 8 Marca 2010 Summer na Wiśle z leszczem z tego co wiem jest ciężko. Na pewno dobrą miejscówką dla Ciebie może być ciepły kanał elektrociepłowni Siekierki gdzie można połapać np. ładnych sap. W pobliżu są autobusy, niestety nie pamiętam numerów linii.
smerw4 Napisano 8 Marca 2010 Napisano 8 Marca 2010 Numery autobusów które tam dojeżdżają to : 159 , 162 , 108 , wysiadasz na pętli EC Siekierki i już jest blisko spacerkiem kiedyś tam byłem raz ale nie łowiłem
bobiniarz Napisano 8 Marca 2010 Napisano 8 Marca 2010 Summer, na leszcze zapraszam nad Wisłę do Łomianek, tylko trzeba poczekać aż woda opadnie. A takie okazy łowiliśmy we wrześniu zeszłego roku:
Janek12 Napisano 8 Marca 2010 Napisano 8 Marca 2010 na leszcze zapraszam nad Wisłę do Łomianek Tak Wisła z północnej strony Warszawy bardziej obfituje w ryby, między innymi w leszcze natomiast trzeba się przyzwyczaić do papieru toaletowego, włosów itp, ja nie dałem rady. Już bardziej bym polecał Nowy Dwór i Narew ale to już większa wyprawa.
bobiniarz Napisano 9 Marca 2010 Napisano 9 Marca 2010 trzeba się przyzwyczaić do papieru toaletowego, włosów itp Przy wyrzszej wodzie tak, ale jak jest niski poziom to takie rzeczy to w nurcie, między główkami jest całkiem ok.
Summer Napisano 9 Marca 2010 Napisano 9 Marca 2010 Na pewno dobrą miejscówką dla Ciebie może być ciepły kanał elektrociepłowni Siekierki Znam ten kanał ... Czasami tam jeżdzę z koleszką samochodem... Niestety jest to strasznie oblegana miejscówka ... żeby zająć dobre miejsce trzeba być ok. 3:00 - 4:00 a jak wiadomo z komunikacją miejską ciężko w tych godzinach niestety ... ale dzięki za odpowiedz ... !!! bobiniarz, ... no leszczyk naprawdę okazały ... daj znać jak już przyjdzie pora to napewno wpadne !!! POZDRAWIAM !!!
Janek12 Napisano 9 Marca 2010 Napisano 9 Marca 2010 Niestety jest to strasznie oblegana miejscówka ...Wg mnie poza ciepłymi miesiącami nie jest najgorzej. Wisła w okolicach Warszawy ma to do siebie, że jak wyjdzie na jaw jakaś dobra miejscówka to zawsze jest zajęta, niejednokrotnie pilnowana dzień i noc aby obcy się nie wcisnął Po za tym Wisła jest bardzo zmienna, tam gdzie w jednym tygodniu jest dołek z rybami w następnym może być płycizna. Rzeka ta jest bardzo trudna technicznie ale jak ktoś się nauczy łowić to prawie wszędzie coś wydłubie Niektórzy spece potrafią tygodniami nęcić miejscówki aby naprawdę sobie połowić ale nie liczyłbym że Ci ktoś da na takie miejsca namiary.
Summer Napisano 9 Marca 2010 Napisano 9 Marca 2010 Najlepiej chyba bedzie jak w ramach rekreacji ( bez wędek ) poprostu sobie wsiąde na rowerek i sam czegoś poszukam ... Taki plan na weekend mam właśnie ... Pisząc że poszukuje jakiejś miejscówki nie chciałem zeby mi ktos sprzedawał dokładnie docelowe miejsce łowienia ... Chodziło mi raczej o rewiry warte odwiedzenia ... !!! ... tak jak na przykład kolega jeden polecił " okolice Łomianek " ... no i fajnie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.