Skocz do zawartości
tokarex pontony

Wisła w okolicach Warszawy

Gość Anonymous

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Niedługo zrzucę łódkę na wodę i wtedy pokręcę się po rzece w poszukiwaniu ciekawej miejscówki. Dziadki z mojej przystani potrafią codziennie tkwić godzinami na wodzie, niestety nie podpatrzyłem co złowili. Powodem spędzania czasu na rzece mogą być ryby, ale też niechęć do siedzenia w domu.

W ubiegłym sezonie w samej przystani odbyły się zawody juniorów i coś tam nawet złowiono.

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 74
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

Kilka dni temu znajomy na wysokości burakowa połowił komplet leszczy , w tym jeden 4,2kg , Rybka już się zaczyna ruszać, teraz coraz cieplej to będzie miło się spędzać czas nad wodą. My ruszamy w niedzielę nad Wisłę, o wynikach poinformuję :).

Pozdrawiam

Napisano

oI0, możesz przybliżyć lokalizację

Cytat
na wysokości burakowa

znaczy się w okolicy gdzie cumują łódki czy bardziej w stronę Łomianek, a może lasku Młocińskiego?

Byłem dwa tygodnie temu ,,bardziej w stronę Łomianek" (ok. 1km od słupa wysokiego napięcia w górę rzeki na wysokości wyspy) ale wysoka woda skutecznie uniemożliwiała łowienie.

Informuj o niedzielnych wynikach, ja mam zamiar wyskoczyć jakoś w środku przyszłego tygodnia.

Pozdrawiam i połamania!

Napisano

Znajomy połowił w okolicach promu :), więcej nie wiem. My się jeszcze nie zdecydowaliśmy na konkretną miejscówkę, ale pewnie wylądujemy na piaskarni ;]

Napisano

oI0, no to czekam na relację, na piaskarni ostatnio byłem (w tygodniu) ale ostro młócili wodę i dlatego poszliśmy w górę rzeki.

Napisano

W Łomiankach , na wysokości burakowa , piaskarni również efekty zerowe , no trafiły się 3 babki :)

Napisano

Witam. A więc tak. Szybkie bo zaledwie 3godzinne biczowanie wody przy siekierkowskim i kilka sztuk okonia nic więcej. Gość na feeder parę krąpi i leszczyki.

A mam jeszcze pytanie powiedzcie mi np. Chciałbym się wybrać na 2-3 dni na jakąś wyspę na wisle, np. w górę lub w dół. Tylko mam problem bo nie mam łodzi :) znacie może jakieś sposoby. Większość moich znajomych łowi na kanale, na zegrzu, na narwi i w innych małych oczkach. Nikt mianowicie nie robi wypadów na wisle tylko gdzieś dalej. Byłem kilka razy w tamtym roku w górę koło góry kalwari i dalej ale jak zobczyłem te wysepki to wyobraznia działała. Pewnie macie doświadczenie w wędkowaniu na tych wysepkach może jakieś info, porady.

Wypad już zaplanowany ( tak można powiedzieć ) czekam tylko na kilka dni ciepła i min +10 w nocy

Proszę o pomoc w miarę możliwości

Napisano

Dogadaj się z kimś, kto ma łódkę. To najprostsze rozwiązanie :wink:

Wybór miejscówki zalezy od upodobań, polecam wypad rowerem i dokładny objazd brzegu rzeki. Przy niższym stanie wody do wielu wysp można po prostu dojść. Cała rzeka jest dobrze widoczna na zdjęciach satelitarnych w googlach.

Coraz więcej osób pontonami spływa Wisłą. Jest trochę relacji w necie. Niestety bez własnej łódki nie ma jak pływać po Wiśle.

Napisano

W piątek zrobiłem mały wypadzik, na płytkie odnogi wisły na wysokości Łomianek-Kiełpina, powrót niestety o kiju ale widać że rybka już się rusza, było kilka delikatnych ( nie zaciętych) brań na białego robaczka i pierwszy raz widziałem ,,latającego'' karasia - spieprzał przed jakimś drapieżcą tak że wyskoczył dobre 30cm nad wodę, piękna paletka pomachała ogonkiem i znikła w tonii :cool:

Napisano

Dziś byłem ze spiningiem na Wiśle w okolicach nowo budowanego mostu "Północnego" od strony Bielan - ciągle jeszcze wysoki poziom wody :???: .Ogólnie rzeka zaczyna budzić się do życia - widać już jak drapieżniki zaczynają szukać drobnicy :razz: .

Napisano

Nad Wisłą byłem Dziś dwa razy ,około godz.13 (bez wędki - chciałem zobaczyć stan wody ,ogólne warunki :cool: ) widziałem jedną osobę akurat zmieniającą miejsce (sprzęt miał zwinięty ,ale wydaje mi się ,że łapał na feeder :roll: ).Drugi raz byłem już ok. godz.15.30 (tym razem z wędką :mrgreen: ),widziałem dwie osoby wędkujące - niestety z uawgi na dużą odległość ,nie wiem dokładnie jaką metodą wędkowały :oops: .

Napisano
  Cytat
Może łowi ktoś na wiśle na odcinku od Nowego Dworu do Jabłonny? Interesują mnie różne głębokie doły ,dostępne z brzegu. Sprawdzone miejsca sumowe.Jeżeli znacie takie miejsca to opiszcie je,jak można sie tam dostać.? POZDRAWIAM

Gdzie najlepiej ustawić się na Wiśle w Warszawie (w którym odcinku) żeby mieć szansę troszkę połowić?? Chodzi mi głównie o grunt i spining. Będę bardzo wdzięczny za odpowiedź.

Pozdrawiam

Napisano

Chyba wszystkiej ciekawe miejsca zostały poruszone w tym temacie i podobnym w tym samym dziale, wystarczy poczytać kilka postów.

• 3 weeks later...
Napisano

Panowie ... a czy któryś z Was próbował swoich sił na Wiśle nocą ??

Mam na mysli przystaweczke ewentualnie feederek !!! :cool:

• 2 months later...
Napisano

Czy kojaży ktoś wypływ z oczyszczalni czajki na Tarchominie? Jest to miejsce oblegane dzien i noc przez miejscowych i co ciekawe sa tam niezle wyniki. Zastanawia mnie dlaczego wszyscy uparcie łowią w tym największym smrodzie( i sąsiedniej głowce) a w promieniu paru kilometrów próżno szukać kogoś z wędką. Czy ryba gromadzi się tylko w tym wypływie a dalej jest pustostan? Mieszkam w okolicy i zamierzam w tym sezonie troche połapać nad Wisła ale jakoś w tym ścieku średnio mnie kreci, no oprocz tego ze wyniki niezle i bez necenia:P

Pozdrawiam

Napisano

Dalej w stronę Nowodworów też są ciekawe miejscówki wędkarskie ... W tym sezonie tam nie byłem jeszcze ale w zeszłym zabrał mnie tam koleszka i kilka leszczyków średniaczków wydłubałem !!!

Napisano

Kolega Summer ma zdecydowaną rację :shock: .Wisła na odcinku warszawskim to nie tylko "główki" (dla wielu osób jest to jedna z najłatwiejszych "miejscówek").Zdecydowanie polecam "eksperymentowanie" :razz: .Ryby choć głosu nie mają ,głupie nie są :roll: .Wielokrotnie przekonałem się na własnej skórze ,że to co mówią "wędkujący"w danym odcinku rzeki ma tyle wspólnego z prawdą co NIC.

• 4 months later...
Napisano

Trochę temat zamarł więc na zachętę fotka szczupłego :

http://wgrajfoto.pl/pokaz/img1110/szczupak508f.jpg

Niestety nie złapany przeze mnie tylko sąsiada łowiącego "obok" - 95cm tłusta samica - szczupak skończył jak skończył, no ale cóż taki regulamin PZW.

Fotka nie zgodna z regulaminem forum -Maniek

Gruntowcy mieli ładne leszcze w siatkach i prawie wszyscy po komplecie, więc biała ryba jeszcze znośnie żeruje.

Miejscówka - Pieńków :)

Pozdrawiam

Napisano

Ładny niewymiarowy sandaczyk, SSR takie może zabierać? A tym bardzierj męczyć na haku. Regulamin mówi jasno. Co z takimi niewymiarowymi sie robi....

Napisano

Brawo za wysoki iloraz inteligencji, zdjęcie zrobione na ogródku ?, może w łazience ?, wydawało mi się, że nie muszę pisać o tym, że sandaczyk szybko wróćił do wody po fotce, widocznie jednak są ludzie którzy szukają dziury w całym z nudów. Polecam znaleźć sobie jakiś znajomych, albo udać się na rybki.

Napisano

Skoro to dla Ciebie wielkie trofeum dla którego warto robić fotke to luzik.

a narybkach dziś byłem a teraz przegladam to forum i podziwiam trofea.

Napisano

Fotka zrobiona przy okazji , rzadko kiedy cokolwiek fotografuje, czy filmuje - akurat był ze mną kolega który mógł szybko cyknąć. , jak nie masz nic konkretnego do tematu wnoszącego to nie ma po co forum zaśmiecać.

Jutro znowu Wisełka , więc jak się trafią jakieś pistolety to z przyjemnością umieszczę zdjęcia na przekór niedowartościowanym osobom które w dodatku nawet kartę mają na lewo :)

Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.