Maciej C. Napisano 19 Marca 2010 Napisano 19 Marca 2010 Niedługo zrzucę łódkę na wodę i wtedy pokręcę się po rzece w poszukiwaniu ciekawej miejscówki. Dziadki z mojej przystani potrafią codziennie tkwić godzinami na wodzie, niestety nie podpatrzyłem co złowili. Powodem spędzania czasu na rzece mogą być ryby, ale też niechęć do siedzenia w domu. W ubiegłym sezonie w samej przystani odbyły się zawody juniorów i coś tam nawet złowiono.
oI0 Napisano 19 Marca 2010 Napisano 19 Marca 2010 Kilka dni temu znajomy na wysokości burakowa połowił komplet leszczy , w tym jeden 4,2kg , Rybka już się zaczyna ruszać, teraz coraz cieplej to będzie miło się spędzać czas nad wodą. My ruszamy w niedzielę nad Wisłę, o wynikach poinformuję . Pozdrawiam
bobiniarz Napisano 20 Marca 2010 Napisano 20 Marca 2010 oI0, możesz przybliżyć lokalizację Cytat na wysokości burakowa znaczy się w okolicy gdzie cumują łódki czy bardziej w stronę Łomianek, a może lasku Młocińskiego? Byłem dwa tygodnie temu ,,bardziej w stronę Łomianek" (ok. 1km od słupa wysokiego napięcia w górę rzeki na wysokości wyspy) ale wysoka woda skutecznie uniemożliwiała łowienie. Informuj o niedzielnych wynikach, ja mam zamiar wyskoczyć jakoś w środku przyszłego tygodnia. Pozdrawiam i połamania!
oI0 Napisano 20 Marca 2010 Napisano 20 Marca 2010 Znajomy połowił w okolicach promu , więcej nie wiem. My się jeszcze nie zdecydowaliśmy na konkretną miejscówkę, ale pewnie wylądujemy na piaskarni ;]
bobiniarz Napisano 20 Marca 2010 Napisano 20 Marca 2010 oI0, no to czekam na relację, na piaskarni ostatnio byłem (w tygodniu) ale ostro młócili wodę i dlatego poszliśmy w górę rzeki.
Summer Napisano 21 Marca 2010 Napisano 21 Marca 2010 Byłem dzisiaj z przystaweczką na wysokości tarchomina ... niestety efekty zerowe
oI0 Napisano 23 Marca 2010 Napisano 23 Marca 2010 W Łomiankach , na wysokości burakowa , piaskarni również efekty zerowe , no trafiły się 3 babki
ciubik13 Napisano 23 Marca 2010 Napisano 23 Marca 2010 Witam. A więc tak. Szybkie bo zaledwie 3godzinne biczowanie wody przy siekierkowskim i kilka sztuk okonia nic więcej. Gość na feeder parę krąpi i leszczyki. A mam jeszcze pytanie powiedzcie mi np. Chciałbym się wybrać na 2-3 dni na jakąś wyspę na wisle, np. w górę lub w dół. Tylko mam problem bo nie mam łodzi znacie może jakieś sposoby. Większość moich znajomych łowi na kanale, na zegrzu, na narwi i w innych małych oczkach. Nikt mianowicie nie robi wypadów na wisle tylko gdzieś dalej. Byłem kilka razy w tamtym roku w górę koło góry kalwari i dalej ale jak zobczyłem te wysepki to wyobraznia działała. Pewnie macie doświadczenie w wędkowaniu na tych wysepkach może jakieś info, porady. Wypad już zaplanowany ( tak można powiedzieć ) czekam tylko na kilka dni ciepła i min +10 w nocy Proszę o pomoc w miarę możliwości
Maciej C. Napisano 26 Marca 2010 Napisano 26 Marca 2010 Dogadaj się z kimś, kto ma łódkę. To najprostsze rozwiązanie Wybór miejscówki zalezy od upodobań, polecam wypad rowerem i dokładny objazd brzegu rzeki. Przy niższym stanie wody do wielu wysp można po prostu dojść. Cała rzeka jest dobrze widoczna na zdjęciach satelitarnych w googlach. Coraz więcej osób pontonami spływa Wisłą. Jest trochę relacji w necie. Niestety bez własnej łódki nie ma jak pływać po Wiśle.
bobiniarz Napisano 28 Marca 2010 Napisano 28 Marca 2010 W piątek zrobiłem mały wypadzik, na płytkie odnogi wisły na wysokości Łomianek-Kiełpina, powrót niestety o kiju ale widać że rybka już się rusza, było kilka delikatnych ( nie zaciętych) brań na białego robaczka i pierwszy raz widziałem ,,latającego'' karasia - spieprzał przed jakimś drapieżcą tak że wyskoczył dobre 30cm nad wodę, piękna paletka pomachała ogonkiem i znikła w tonii
Endryou Napisano 28 Marca 2010 Napisano 28 Marca 2010 Dziś byłem ze spiningiem na Wiśle w okolicach nowo budowanego mostu "Północnego" od strony Bielan - ciągle jeszcze wysoki poziom wody .Ogólnie rzeka zaczyna budzić się do życia - widać już jak drapieżniki zaczynają szukać drobnicy .
Endryou Napisano 28 Marca 2010 Napisano 28 Marca 2010 Nad Wisłą byłem Dziś dwa razy ,około godz.13 (bez wędki - chciałem zobaczyć stan wody ,ogólne warunki ) widziałem jedną osobę akurat zmieniającą miejsce (sprzęt miał zwinięty ,ale wydaje mi się ,że łapał na feeder ).Drugi raz byłem już ok. godz.15.30 (tym razem z wędką ),widziałem dwie osoby wędkujące - niestety z uawgi na dużą odległość ,nie wiem dokładnie jaką metodą wędkowały .
Szymon Piotr Napisano 30 Marca 2010 Napisano 30 Marca 2010 Cytat Może łowi ktoś na wiśle na odcinku od Nowego Dworu do Jabłonny? Interesują mnie różne głębokie doły ,dostępne z brzegu. Sprawdzone miejsca sumowe.Jeżeli znacie takie miejsca to opiszcie je,jak można sie tam dostać.? POZDRAWIAM Gdzie najlepiej ustawić się na Wiśle w Warszawie (w którym odcinku) żeby mieć szansę troszkę połowić?? Chodzi mi głównie o grunt i spining. Będę bardzo wdzięczny za odpowiedź. Pozdrawiam
oI0 Napisano 30 Marca 2010 Napisano 30 Marca 2010 Chyba wszystkiej ciekawe miejsca zostały poruszone w tym temacie i podobnym w tym samym dziale, wystarczy poczytać kilka postów.
Summer Napisano 19 Kwietnia 2010 Napisano 19 Kwietnia 2010 Panowie ... a czy któryś z Was próbował swoich sił na Wiśle nocą ?? Mam na mysli przystaweczke ewentualnie feederek !!!
guslik Napisano 2 Lipca 2010 Napisano 2 Lipca 2010 Czy kojaży ktoś wypływ z oczyszczalni czajki na Tarchominie? Jest to miejsce oblegane dzien i noc przez miejscowych i co ciekawe sa tam niezle wyniki. Zastanawia mnie dlaczego wszyscy uparcie łowią w tym największym smrodzie( i sąsiedniej głowce) a w promieniu paru kilometrów próżno szukać kogoś z wędką. Czy ryba gromadzi się tylko w tym wypływie a dalej jest pustostan? Mieszkam w okolicy i zamierzam w tym sezonie troche połapać nad Wisła ale jakoś w tym ścieku średnio mnie kreci, no oprocz tego ze wyniki niezle i bez necenia:P Pozdrawiam
Summer Napisano 2 Lipca 2010 Napisano 2 Lipca 2010 Dalej w stronę Nowodworów też są ciekawe miejscówki wędkarskie ... W tym sezonie tam nie byłem jeszcze ale w zeszłym zabrał mnie tam koleszka i kilka leszczyków średniaczków wydłubałem !!!
Endryou Napisano 3 Lipca 2010 Napisano 3 Lipca 2010 Kolega Summer ma zdecydowaną rację .Wisła na odcinku warszawskim to nie tylko "główki" (dla wielu osób jest to jedna z najłatwiejszych "miejscówek").Zdecydowanie polecam "eksperymentowanie" .Ryby choć głosu nie mają ,głupie nie są .Wielokrotnie przekonałem się na własnej skórze ,że to co mówią "wędkujący"w danym odcinku rzeki ma tyle wspólnego z prawdą co NIC.
oI0 Napisano 9 Listopada 2010 Napisano 9 Listopada 2010 Trochę temat zamarł więc na zachętę fotka szczupłego : http://wgrajfoto.pl/pokaz/img1110/szczupak508f.jpg Niestety nie złapany przeze mnie tylko sąsiada łowiącego "obok" - 95cm tłusta samica - szczupak skończył jak skończył, no ale cóż taki regulamin PZW. Fotka nie zgodna z regulaminem forum -Maniek Gruntowcy mieli ładne leszcze w siatkach i prawie wszyscy po komplecie, więc biała ryba jeszcze znośnie żeruje. Miejscówka - Pieńków Pozdrawiam
keksik Napisano 13 Listopada 2010 Napisano 13 Listopada 2010 Ładny niewymiarowy sandaczyk, SSR takie może zabierać? A tym bardzierj męczyć na haku. Regulamin mówi jasno. Co z takimi niewymiarowymi sie robi....
oI0 Napisano 13 Listopada 2010 Napisano 13 Listopada 2010 Brawo za wysoki iloraz inteligencji, zdjęcie zrobione na ogródku ?, może w łazience ?, wydawało mi się, że nie muszę pisać o tym, że sandaczyk szybko wróćił do wody po fotce, widocznie jednak są ludzie którzy szukają dziury w całym z nudów. Polecam znaleźć sobie jakiś znajomych, albo udać się na rybki.
keksik Napisano 13 Listopada 2010 Napisano 13 Listopada 2010 Skoro to dla Ciebie wielkie trofeum dla którego warto robić fotke to luzik. a narybkach dziś byłem a teraz przegladam to forum i podziwiam trofea.
oI0 Napisano 13 Listopada 2010 Napisano 13 Listopada 2010 Fotka zrobiona przy okazji , rzadko kiedy cokolwiek fotografuje, czy filmuje - akurat był ze mną kolega który mógł szybko cyknąć. , jak nie masz nic konkretnego do tematu wnoszącego to nie ma po co forum zaśmiecać. Jutro znowu Wisełka , więc jak się trafią jakieś pistolety to z przyjemnością umieszczę zdjęcia na przekór niedowartościowanym osobom które w dodatku nawet kartę mają na lewo Pozdrawiam
tomik Napisano 13 Listopada 2010 Napisano 13 Listopada 2010 oI0 - patrz Regulamin wstawiania zdjęć na stronach forum haczyk.pl pkt 8 . Wracamy do tematu.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.