fisch Napisano 19 Maja 2008 Napisano 19 Maja 2008 Proszę o opinie użytkowników kołowrotka SPRO LCS Big Fish Pro 580 ? Czy się sprawdza, jakie ryby udało się na niego złowić. Chcę kupić taki kołowrotek głównie do połowu sumów na rzece Warcie. Ma dużą szpule, wolny bieg i atrakcyjną cenę > praktycznie jestem już na niego zdecydowany bo w tej kategorii cenowej nic ciekawszego nie znalazłem, ale chcę jeszcze zasięgnąć obiektywnej opinii użytkowników tego modelu.
kozi Napisano 16 Czerwca 2008 Napisano 16 Czerwca 2008 Nie wiem czy jeszcze przyda Ci sie moja opinia... Mam taki sprzet, uważam że jest bardzo dokładnie i solidnie wykonany. Nie ma luzów, jest cichy, wolny bieg ma minimalny opór oraz wypina się bardzo łatwo (dla mnie to zaleta) Cała maszynka jest solidna. Można by pomarudzić na wagę, ale kołowrotki tego typu nie musza być ultra lekkie. Za BF przemawia jeszcze precyzyjny i gładko działający hamulec. System nawijania żylki jest ok, mam na nim nawiniętą 0.30 karpiową. Gdy ja stałem przed zakupem rozważałem jeszcze Okumę. Czy ja już wspominałem że kołowrotek jest bardzo solidny?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.