Skocz do zawartości
Dragon

Mój nowy filmik z serii ZŁAP I WYPUŚĆ :)

wake_up_jk

Rekomendowane odpowiedzi

przynęty na klenia   Dragon
Napisano
Miłego ogladania: OKONEK i SZCZUPI

Świetny film, gratuluję :grin:

Wrzuć go jeszcze na haczyk.tv :wink:

Napisano
Dzięki Panowie za docenienie. Siedziałem od 24ej do 4ej nad ranem, ale było warto

Warto było :wink: film fajnie złożony :razz: , muzyka robi połowę efektu, ale niestety nie wolno w ten sposób wykorzystywać utworów muzycznych.

Zastosowanie muzyki "all right reserved" wymaga zgody na jej zastosowanie oraz uiszczenia stosownych opłat do zaiksu (ok 100 zł za miesiąc wykorzystania w amatorskim, niekomercyjnym filmiku :shock::evil: )+ zaspokojenie ewentualnych roszczeń finansowych właściciela praw do utworu (głównie tyczy się zagranicznych).

O moich zmaganiach z tymi problemami poczytasz tu:

http://www.haczyk.pl/forum/viewtopic.php?t=4676

Na Haczyk.tv pojawiły się ostatnio bardzo fajne filmiki użytkownika kowson77

, które oprócz drobnych uwag o których napisałem w komentarzach niestety również nielegalnie wykorzystują muzykę :roll:

Napisano
oraz uiszczenia stosownych opłat do zaiksu

To jest komuna. Kierowcy autobusów wyłączają radia i wywieszają kartki ,,muzyki nie będzie" bo nie chcą płacić kilkudziesięciotysięcznych kar ani kilkutysięcznych opłat za zezwolenie, orkiestry weselne muszą płacić za to, że same odgrywają czyjeś utwory.

Z tego, co się orientuję na youtube możesz mieć dodaną taką muzykę do filmów, ale w zamian za to na stronce z Twoim filmem są wyświetlane reklamy(rekompensata dla YT za kasę, którą muszą wyłożyć na takie ZAIKS-y itp.) Jak są reklamy, to już YT grzeje to jaką masz muzykę.

Napisano
To jest komuna.

To są prawa autorskie.

Z tego, co się orientuję na youtube możesz mieć dodaną taką muzykę do filmów, ale w zamian za to na stronce z Twoim filmem są wyświetlane reklamy

Daj linka do takiej informacji :roll:

Jak są reklamy, to już YT grzeje to jaką masz muzykę

You tube wszystko grzeje, bo swoją popularność zbudowało na piractwie. Gdyby wyrzucić z youtube materiały nielegalne to zostałoby może z 10% tego co jest teraz. :lol:

Poczytaj dobrze regulamin youtube- zrzucają odpowiedzialność za legalność materiałów na użytkownika

Napisano

ZAIKS to komuna, nie prawa autorskie ;)

Szczegóły roszczenia:

Właściciel praw autorskich: UMG

Prawo do treści: Część lub całość zawartości dźwiękowej

Zezwól, aby ta treść pozostała w serwisie YouTube.

Zasady: Umieść reklamy na stronie wyświetlania filmu wideo.

Dotyczy następujących lokalizacji:

Wszędzie

chyba, że coś źle zrozumiałem, jeśli tak to połowy mojego wcześniejszego postu nie było :)

• 1 year later...
Napisano

Przy okazji obejrzalem sobie na Youtube inny filmik pt. szczupak monstrum 4 czesci. Wpierw Polacy w Niemczech zlapali szczupaka 115 cm i 9 kg wagi, potem trzymali go pol godziny do filmowania i robienia zdjec, a jak go wypuscili to dziwili sie, ze nie odplywa i lezy jak kloda. Ot i zasada C&R :mrgreen:

Napisano
Przy okazji obejrzalem sobie na Youtube inny filmik pt. szczupak monstrum 4 czesci. Wpierw Polacy w Niemczech zlapali szczupaka 115 cm i 9 kg wagi, potem trzymali go pol godziny do filmowania i robienia zdjec, a jak go wypuscili to dziwili sie, ze nie odplywa i lezy jak kloda. Ot i zasada C&R :mrgreen:

Widzialem to, nawet nie mogłem sie powstrzymać i skomentowałem, masakra. Jeszcze go głaskali wycierając ze śluzu. Łaskawcy...

Napisano

Ciekawe co robili z ryba, jak "wedkarz" poszedl po kamere i 20 minut go niebylo. Postanowilem dac lin do filmiku, a raczej do komentarzy. Warto je poczytac, chociaz wyrazow na k..., ch... i p... jest multum. Jak ktos nie zna angielskiego to szczesliwy, ze nie wie co cudzoziemcy napisali o nas ("Wy ze wschodnej europy jestescie najgorsi")

• 3 weeks later...
Napisano

Odgrzewam:)

Chyba sam zacznę kręcić takie filmiki, choćby miało to przekonać kilka osób, to może te kilka osób przekona kolejne kilka osób itd.

Napisano

feeder, spoko filmik, spoko postawa, spoko nuta ogólnie spoko :mrgreen: trochę zmęczony był ten okoń ale na szczęście się ożywił i odszedł w dobrej kondycji :wink:

Gość feeder
Napisano

no trochę zmęczony.. na brzegu się strasznie wierzgał... ale po chwili (już koniec był kręcenia filmiku)złapał powietrza i poszedł jak strzała ;)

• 1 month later...
  • 3 months later...
Napisano
Witam!! Oto następny filmik

Gratulacje! Piękny film, fajne zdobycze - połamania.

Chłopak złowił, wypuścił, zachęca do uwalniania ryb, a świętsi od papieża szukali w pocie czoła i znaleźli: "prawa autorskie".... :lol:

Feeder - super okoń. Rzadko się takie łowi. Gratulacje.

Napisano
Chłopak złowił, wypuścił, zachęca do uwalniania ryb, a świętsi od papieża szukali w pocie czoła i znaleźli: "prawa autorskie".... :lol:

Stara miłość nie rdzewieje. Czyż nie- Pike... ? :mrgreen:

Długo Cię nie było. :twisted:

Napisano
Stara miłość nie rdzewieje. Czyż nie- Pike... ? :mrgreen:

Długo Cię nie było. :twisted:

Miałem taki nick, choć nie pamiętam czy byłem na tym forum, bo jest ich sporo, ale skoro Ty pamiętasz, to pewnie tak. Co do miłości - wszystko można mi zarzucić, ale nie przesadną uczuciowość...:) Przeszukam stare posty i jak znajdę gdzieś mój tekst - zapewne w dziale spinningowym, a rozpoznam - to będę wiedział na pewno.

Niepotrzebne to było z tymi "prawami autorskimi" - młody chłopak, zapaleniec, można by mu jeszcze wlepić mandat za przekroczenie prędkości, bo za szybko jechał gdy się ucieszył z połowu :cool:

Napisano

Wiel,

my to też sie chyba znamy :cool: ,pozdrawiam Cie i do zobaczenia nad wodą.

Reszcie gratuluje postawy i zachownia nad woda :wink:

Napisano
Wiel,

my to też sie chyba znamy :cool: ,pozdrawiam Cie i do zobaczenia nad wodą.

Reszcie gratuluje postawy i zachownia nad woda :wink:

Możliwe - "Spini" niewiele mi mówi. Czyżby moja postawa nad wodą była aż tak naganna, że mnie jej nie gratulujesz? Może nieładnie się zachowuję wyjmując bandzie osiemnastolatków niewymiarowe szczupaczki z plecaków? :lol: To oczywście żart - pozdrawiam Cię serdecznie. :cool:

Napisano

Nie jedną rybkę przy mnie wypuściłeś, i to ty pokazałeś jak co i z czym :smile:

A twojej postawy nad wodą już nie raz Ci gratulowałem :wink:

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.