wake_up_jk Napisano 24 Maja 2008 Napisano 24 Maja 2008 Witam!! Oto następny filmik z cyklu ZŁAP I WYPUŚĆ, który mam nadzieję przekona choć kilku następnych wędkarzy do wypuszczania zdobyczy. Oto link. Miłego ogladania: OKONEK i SZCZUPI
witek150 Napisano 24 Maja 2008 Napisano 24 Maja 2008 Oceniony na youtube oczywiscie max Super film i fajna nutka w tle Pozdrawiam
wake_up_jk Napisano 24 Maja 2008 Autor Napisano 24 Maja 2008 Dzięki Panowie za docenienie. Siedziałem od 24ej do 4ej nad ranem, ale było warto Pozdrawiam.
madi Napisano 24 Maja 2008 Napisano 24 Maja 2008 Miłego ogladania: OKONEK i SZCZUPI Świetny film, gratuluję Wrzuć go jeszcze na haczyk.tv
artech Napisano 24 Maja 2008 Napisano 24 Maja 2008 Świetny film, gratuluję Wrzuć go jeszcze na haczyk.tv Też tak myślę
tomek1 Napisano 24 Maja 2008 Napisano 24 Maja 2008 Dzięki Panowie za docenienie. Siedziałem od 24ej do 4ej nad ranem, ale było warto Warto było film fajnie złożony , muzyka robi połowę efektu, ale niestety nie wolno w ten sposób wykorzystywać utworów muzycznych. Zastosowanie muzyki "all right reserved" wymaga zgody na jej zastosowanie oraz uiszczenia stosownych opłat do zaiksu (ok 100 zł za miesiąc wykorzystania w amatorskim, niekomercyjnym filmiku )+ zaspokojenie ewentualnych roszczeń finansowych właściciela praw do utworu (głównie tyczy się zagranicznych). O moich zmaganiach z tymi problemami poczytasz tu: http://www.haczyk.pl/forum/viewtopic.php?t=4676 Na Haczyk.tv pojawiły się ostatnio bardzo fajne filmiki użytkownika kowson77 , które oprócz drobnych uwag o których napisałem w komentarzach niestety również nielegalnie wykorzystują muzykę
Lord Konrad I Napisano 24 Maja 2008 Napisano 24 Maja 2008 oraz uiszczenia stosownych opłat do zaiksu To jest komuna. Kierowcy autobusów wyłączają radia i wywieszają kartki ,,muzyki nie będzie" bo nie chcą płacić kilkudziesięciotysięcznych kar ani kilkutysięcznych opłat za zezwolenie, orkiestry weselne muszą płacić za to, że same odgrywają czyjeś utwory. Z tego, co się orientuję na youtube możesz mieć dodaną taką muzykę do filmów, ale w zamian za to na stronce z Twoim filmem są wyświetlane reklamy(rekompensata dla YT za kasę, którą muszą wyłożyć na takie ZAIKS-y itp.) Jak są reklamy, to już YT grzeje to jaką masz muzykę.
tomek1 Napisano 24 Maja 2008 Napisano 24 Maja 2008 To jest komuna. To są prawa autorskie. Z tego, co się orientuję na youtube możesz mieć dodaną taką muzykę do filmów, ale w zamian za to na stronce z Twoim filmem są wyświetlane reklamy Daj linka do takiej informacji Jak są reklamy, to już YT grzeje to jaką masz muzykę You tube wszystko grzeje, bo swoją popularność zbudowało na piractwie. Gdyby wyrzucić z youtube materiały nielegalne to zostałoby może z 10% tego co jest teraz. Poczytaj dobrze regulamin youtube- zrzucają odpowiedzialność za legalność materiałów na użytkownika
Lord Konrad I Napisano 24 Maja 2008 Napisano 24 Maja 2008 ZAIKS to komuna, nie prawa autorskie Szczegóły roszczenia:Właściciel praw autorskich: UMG Prawo do treści: Część lub całość zawartości dźwiękowej Zezwól, aby ta treść pozostała w serwisie YouTube. Zasady: Umieść reklamy na stronie wyświetlania filmu wideo. Dotyczy następujących lokalizacji: Wszędzie chyba, że coś źle zrozumiałem, jeśli tak to połowy mojego wcześniejszego postu nie było
Finczyk Napisano 18 Czerwca 2009 Napisano 18 Czerwca 2009 Przy okazji obejrzalem sobie na Youtube inny filmik pt. szczupak monstrum 4 czesci. Wpierw Polacy w Niemczech zlapali szczupaka 115 cm i 9 kg wagi, potem trzymali go pol godziny do filmowania i robienia zdjec, a jak go wypuscili to dziwili sie, ze nie odplywa i lezy jak kloda. Ot i zasada C&R
Jacek Napisano 19 Czerwca 2009 Napisano 19 Czerwca 2009 Przy okazji obejrzalem sobie na Youtube inny filmik pt. szczupak monstrum 4 czesci. Wpierw Polacy w Niemczech zlapali szczupaka 115 cm i 9 kg wagi, potem trzymali go pol godziny do filmowania i robienia zdjec, a jak go wypuscili to dziwili sie, ze nie odplywa i lezy jak kloda. Ot i zasada C&R Widzialem to, nawet nie mogłem sie powstrzymać i skomentowałem, masakra. Jeszcze go głaskali wycierając ze śluzu. Łaskawcy...
Finczyk Napisano 21 Czerwca 2009 Napisano 21 Czerwca 2009 Ciekawe co robili z ryba, jak "wedkarz" poszedl po kamere i 20 minut go niebylo. Postanowilem dac lin do filmiku, a raczej do komentarzy. Warto je poczytac, chociaz wyrazow na k..., ch... i p... jest multum. Jak ktos nie zna angielskiego to szczesliwy, ze nie wie co cudzoziemcy napisali o nas ("Wy ze wschodnej europy jestescie najgorsi")
Plakon83 Napisano 9 Lipca 2009 Napisano 9 Lipca 2009 Odgrzewam:) Chyba sam zacznę kręcić takie filmiki, choćby miało to przekonać kilka osób, to może te kilka osób przekona kolejne kilka osób itd.
Gość feeder Napisano 11 Lipca 2009 Napisano 11 Lipca 2009 no filmik cacy cacy nie raz go sobie oglądałem i oceniałem a to ja pokaże swój http://www.youtube.com/watch?v=Q6j8leNM3rU
Tomek1988 Napisano 11 Lipca 2009 Napisano 11 Lipca 2009 feeder, spoko filmik, spoko postawa, spoko nuta ogólnie spoko trochę zmęczony był ten okoń ale na szczęście się ożywił i odszedł w dobrej kondycji
Gość feeder Napisano 11 Lipca 2009 Napisano 11 Lipca 2009 no trochę zmęczony.. na brzegu się strasznie wierzgał... ale po chwili (już koniec był kręcenia filmiku)złapał powietrza i poszedł jak strzała
Gość Wiel Napisano 21 Listopada 2009 Napisano 21 Listopada 2009 Witam!! Oto następny filmik Gratulacje! Piękny film, fajne zdobycze - połamania. Chłopak złowił, wypuścił, zachęca do uwalniania ryb, a świętsi od papieża szukali w pocie czoła i znaleźli: "prawa autorskie".... Feeder - super okoń. Rzadko się takie łowi. Gratulacje.
tomek1 Napisano 21 Listopada 2009 Napisano 21 Listopada 2009 Chłopak złowił, wypuścił, zachęca do uwalniania ryb, a świętsi od papieża szukali w pocie czoła i znaleźli: "prawa autorskie".... Stara miłość nie rdzewieje. Czyż nie- Pike... ? Długo Cię nie było.
Gość Wiel Napisano 21 Listopada 2009 Napisano 21 Listopada 2009 Stara miłość nie rdzewieje. Czyż nie- Pike... ? Długo Cię nie było. Miałem taki nick, choć nie pamiętam czy byłem na tym forum, bo jest ich sporo, ale skoro Ty pamiętasz, to pewnie tak. Co do miłości - wszystko można mi zarzucić, ale nie przesadną uczuciowość... Przeszukam stare posty i jak znajdę gdzieś mój tekst - zapewne w dziale spinningowym, a rozpoznam - to będę wiedział na pewno. Niepotrzebne to było z tymi "prawami autorskimi" - młody chłopak, zapaleniec, można by mu jeszcze wlepić mandat za przekroczenie prędkości, bo za szybko jechał gdy się ucieszył z połowu
spini Napisano 22 Listopada 2009 Napisano 22 Listopada 2009 Wiel, my to też sie chyba znamy ,pozdrawiam Cie i do zobaczenia nad wodą. Reszcie gratuluje postawy i zachownia nad woda
Gość Wiel Napisano 22 Listopada 2009 Napisano 22 Listopada 2009 Wiel, my to też sie chyba znamy ,pozdrawiam Cie i do zobaczenia nad wodą. Reszcie gratuluje postawy i zachownia nad woda Możliwe - "Spini" niewiele mi mówi. Czyżby moja postawa nad wodą była aż tak naganna, że mnie jej nie gratulujesz? Może nieładnie się zachowuję wyjmując bandzie osiemnastolatków niewymiarowe szczupaczki z plecaków? To oczywście żart - pozdrawiam Cię serdecznie.
spini Napisano 22 Listopada 2009 Napisano 22 Listopada 2009 Nie jedną rybkę przy mnie wypuściłeś, i to ty pokazałeś jak co i z czym A twojej postawy nad wodą już nie raz Ci gratulowałem
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.