oI0 Napisano 26 Czerwca 2012 Share Napisano 26 Czerwca 2012 W myśl nowelizacji rozporządzenia w sprawie wykroczeń, począwszy od 21 sierpnia łamanie prawa wodnego stanowiącego, że niedozwolone jest stawianie płotów w odległości nie mniejszej niż 1,5 m od linii brzegu jeziora, zalewu czy rzeki jest wykroczeniem podlegającym karze grzywny, którą będą mogli nakładać strażnicy gminni. Zmiana ta ma na celu wyeliminowanie wszelkich utrudnień dostępu do linii brzegowej. / Patrz -„Straż gminna wlepi mandat za grodzenie brzegów jezior i zalewów" Dziennik Gazeta Prawna z dn.19.06.2012 Czyli jest szansa , że już niedługo obejdziemy dookoła jeziorko linią brzegową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xeo Napisano 26 Czerwca 2012 Share Napisano 26 Czerwca 2012 W najbliższy piątek i sobotę zamierzam się wybrać na rybki czy ktoś może dać znać jak wygląda sprawa na tym jeziorku? Jakiś czas temu rozmawiałem z kilkoma wędkarzami i mówili że kiepsko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luzak1979 Napisano 27 Czerwca 2012 Share Napisano 27 Czerwca 2012 Witam Mam pytanko. Jak przedstawia sie wiazd samochodem nad jeziorko ? Czy sa jakies przeciwskazania ? I jeszcze jedno czy sa pobierane teraz jakies oplaty za lowienie czy tez wiazd autem ? Dawno mnie niebylo nad tym jeziorkiem i moze cos sie pozmienialo a z tego co czytam to pojawily sie tam rybki bo wczesniej bywalo kiepsko z rybkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oI0 Napisano 29 Czerwca 2012 Share Napisano 29 Czerwca 2012 luzak1979, Nie są pobierane żadne opłaty dodatkowe za wędkowanie nad jeziorkiem. Jeżeli jesteś z koła 67 PZW możesz dojechać samochodem nad samą wodę drogą od zajezdni autobusowej . W innym przypadku zgodnie z regulaminem rezerwatu samochód możesz zaparkować min. 50m od lini brzegowej jeziorka . W praktyce mało kto to przestrzega . Ja osobiście proszę tylko o nie zostawianie śmieci nad wodą . Xeo, Z rybką zależy - ogólne zawsze była ryba , jednak z marszu i braku znajomości wody ciężko złowić coś konkretnego. Co roczne zarybienia i pilnowanie zbiornika w miarę możliwości skutkuje okazami tak jak niedawny amur 18kg , karpie ponad 10kg garbusy po 40cm. Warto odwiedzić z wędką i rodziną wodę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luzak1979 Napisano 29 Czerwca 2012 Share Napisano 29 Czerwca 2012 Niestety nie jestem z kola 67 PZW lecz po sąsiedzku z kola 39. A co do sprzątania po sobie to sprawa jest oczywista no i kultura tego wymaga. Ale niestety świń nie brakuje ( w końcu kulturę wynosi się z domu ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ramik Napisano 19 Lipca 2012 Share Napisano 19 Lipca 2012 oIO:dawno sie nie odzywałem, brak czasu nawet na net o rybach nie wspomne, ale powiem Ci, że mnei zaskoczyles ze takie ryby plywaja, powiem szczerze ze juz mam troche dosc Okonia (lowisko specjalne) i poprobowalbym na dziekiej wodzie na karpia sie zasadzic. Nigdy jeszcze nie lapalem tylko lowiska specjalne, ale tonie to . Czy na Kielpinie na kulki cos sie da zlowić? Ryba przyzwyczajona, czy raczej groch i kuku? Jak mozesz to na priv lub na ogolnym podpowiedz chociaz bez szczegolow ktora strona jeziorka lepsza na karpia i z tymi kulkami czy daja rade czy raczej naturane przynety? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robertoo Napisano 1 Września 2012 Autor Share Napisano 1 Września 2012 Witajcie Koledzy Jak tam sytuacja na jeziorku??? Coś jeszcze żyje w tej wodzie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oI0 Napisano 3 Września 2012 Share Napisano 3 Września 2012 8.09 są zawody spławikowe dla członków koła 67. Zweryfikuje się co pływa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robertoo Napisano 4 Września 2012 Autor Share Napisano 4 Września 2012 Po zawodach zamieść relację, jak wyszło z rybostanem na jeziorku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robertoo Napisano 13 Września 2012 Autor Share Napisano 13 Września 2012 I jak tam rybostan?? Jest coś jeszcze w tym jeziorku ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobiniarz Napisano 20 Września 2012 Share Napisano 20 Września 2012 Pływa, pływa. Na zawodach było nieźle ale bez okazów na brzegu (kilka zerwanych zestawów przez blizej nie zidentyfikowanych mieszkańców jeziora). Za to mam sprawdzone info o 3 karpiach (8, 9 i 14 kg) z sobotniej nocki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robertoo Napisano 10 Lutego 2013 Autor Share Napisano 10 Lutego 2013 Drodzy Koledzy po kiju Czy na akwenie kiełpińskim coś się dzieje?? Jaka pokrywa lodowa??? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elep Napisano 13 Marca 2013 Share Napisano 13 Marca 2013 Na Kiełpińskim nie byłem ale byliśmy tydzień temu na Dziekanowie kawałek dalej.Było trochę drobnicy i parę krąpi większych.Mieliśmy się tam wybrać jutro i w tym celu pojechaliśmy sprawdzić pokrywę lodu i zanęcić.Po wejściu na lód sprawdziliśmy jego grubość która okazała się obiecująca ale po przejściu kilkunastu metrów i wywierceniu kolejnych przerębli okazało się że pokrywa nie jest aż tak mocna i rezygnujemy z nęcenia.W czasie powrotu na brzeg jedna z moich nóg zapada się i ląduje w wodzie,całe szczęście było w tym miejscu płytko i wpadłem tylko po kostkę Stanowczo odradzam wypad na lód! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robertoo Napisano 17 Marca 2013 Autor Share Napisano 17 Marca 2013 Kolego sympatyczny ...chodziło mi bardziej o to, czy pokrywa lodowa schodzi już z jeziorka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobiniarz Napisano 22 Marca 2013 Share Napisano 22 Marca 2013 lód trzyma dalej, z rozpoczęciem sezonu przyjdzie nam jeszcze trochę poczekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robertoo Napisano 1 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 1 Kwietnia 2013 No to pięknie...w takim razie sezon zostanie rozpoczęty nieco później,hmmm...może w czerwcu , o ile śnieg stopnieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robio Napisano 14 Kwietnia 2013 Share Napisano 14 Kwietnia 2013 Witam, chciałem zapytać o ten lód na Kiełpinie, był ktoś ostatnio?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobiniarz Napisano 21 Kwietnia 2013 Share Napisano 21 Kwietnia 2013 Lodu brak. Można śmiało moczyć kije. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vader00x Napisano 16 Maja 2013 Share Napisano 16 Maja 2013 Witam. Odwiedzał ktoś ostatnio Kiełpin? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobiniarz Napisano 20 Maja 2013 Share Napisano 20 Maja 2013 Odwiedzał, a jak że. Niestety na odwiedzinach się skońcyło. Choć niektórzy farciarze dostali karpika i ładne lesie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oI0 Napisano 22 Maja 2013 Share Napisano 22 Maja 2013 w niedziele po południu połapałem ponad 30 płoci 20 - 27cm i leszczyki . Nic mniejszego nic większego nie weszło . Karpie brały jak oszalałe o świcie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość luzak1 Napisano 14 Czerwca 2013 Share Napisano 14 Czerwca 2013 witam kolegow po kiju jak sytuacja nad woda mozna dojechac do wody i jakie rybki sie tam pojawily po zarybieniu i czy zmienily sie zasady wedkowania gdyz nie naleze do kola lomiankowskiego tylko po sasiedzku do 39 a bylem nad woda juz jakis czas temu Dzieki za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobiniarz Napisano 15 Czerwca 2013 Share Napisano 15 Czerwca 2013 Witam kolegę. Ostatnio sypało dość mocno z topoli przez co zrobił się korzuch na wodzie, ale myślę że już się unormowało. Co do dojazdu to raczej od str. zajezdni jest możliwy, ale po deszczu robi się grząsko. Rybostan bez zmian. Zasady połowu tagże (tz. Karta + mazowieckie, oraz machanie wędą do upadłego). Pozdrawiam i do zobaczenia nad wodą (daj znać jak byś miał się pojawić). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość luzak1 Napisano 15 Czerwca 2013 Share Napisano 15 Czerwca 2013 dzis jestem nad woda takze jakby cos to zapraszam byc moze zostane na noc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobiniarz Napisano 15 Czerwca 2013 Share Napisano 15 Czerwca 2013 Akurat caly weekend tyram... Ale nic straconego, do zimy jesze daleko ps. Napisz jak wyniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi