Skocz do zawartości
tokarex pontony

Rekomendowane odpowiedzi

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 240
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Napisano

Byłem dziś na grunt i odległościówkę (rosówka, biały)

Na rosówkę jedno branie zerwany przypon, coś dużego bo aż wędkę odgieło.

Na odległościówkę sporo małych i średnich płotek.

Zdecydowanie widać ruch w interesie.

Napisano

Nastawiałem się na drobne, średnie i duże płocie więc zestawy raczej delikatne. Niestety po drugiej stronie jeziorka trwała chyba impreza z muzyką więc długo nie posiedziałem :)

Napisano

Czyli nad jeziorkiem normalka....zrobiło się ciepło i chołota przyjeżdża robić sobie imprezki pod chmurką....eh....

• 1 month later...
Napisano

Wczoraj na wieczór sobie przyjechałem na parę godzin i jednego skubnięcia nie miałem. Próbowałem na kukurydzę, ciasto truskawkowe i konopie. Z gruntu na koszyczek i na odległościówkę. Łowiłem od strony łomianek/warszawy. Trzeba było wziąść białego robaka :)

Tymczasem drobnica gotowała wodę jak nęciłem konopiami...

Jak tam fotki z zarybiania?

• 7 months later...
Napisano

Drodzy Koledzy, jak tam sytuacja na jeziorku??? Skute lodem pięknie??? Właśnie, jak tam temat zarybienia??bo od zeszłego roku temat zaginął gdzieś...Ma Ktoś jakieś info ?? Pozdrawiam

• 3 weeks later...
Napisano

Witam Byłem w ostatnią niedzielę, ok. 50cm lodu. Padło z piętnaście płotek,żadna nie większa od dłoni,pięknie padał deszcz i równie pięknie zmokliśmy

Napisano

Co do zarybiania, to w zeszłym roku wpuszczono trochę karpia kroczka i kilkanaście sztuk od 2 do 4 kg. Odkąd wieść się rozniosła był problem trafić miejscówkę przez cały zeszły sezon. Z lokalnych opowieści to większość z tych większych sztuk już została wyłowiona, a o kroczkach na razie cicho-sza.

Ja sam próbowałem kilkakrotnie zasadzić się na karpika (łącznie z czterodniowym nęceniem i całonocną zasiadką) ale bez rezultatów.

W tym roku planowany jest amur bo jeziorko nam strasznie zarasta (zwłaszcza od strony północnej), ale jak będzie to nie wiem na pewno. Postaram się o jakieś info i wtedy napiszę o konkretach.

Napisano

bobiniarz, niech mnie dunder ściśnie - Ty żyjesz!!!! :wink:....niestety tak to już jest, dostaną ludziki info i odrazu ruszają nad wodę, a ryby ogłupiałe brały pewnie jak młode pelikany :neutral:....a pokrywa lodowa schodzi ??

• 2 weeks later...
Napisano

Żyje, Żyje. Że się nie odzywam nie znaczy że mnie nie ma.

Z lodem to nie wiem bo dawno nie byłem. może w weekendzik zrobię mały rekonesans to się odezwę.

Napisano

W wielu miejscach przy brzegu są otwarte kawałki wody gdzie można by było przysiąść ze spławiczkiem, ale ogólnie jeszcze masa lodu.

• 1 month later...
Napisano

Majówka- tłum, pełno śmieci i muzyka z bagażników golfów. Rybki muszą poczekać ;)

Napisano

z zarybienia w tym roku :

karp od narybku po 3kg sztuki

Amur około 20szt wielkości 20cm

Szczupak od 30cm

Trochę białej ryby miks .

Na dziekanowskie wpuściliśmy

Karpia

Kilka sztuk amura

Sum 67 sztuk.

łącznie na zarybienie wydaliśmy w tym roku 10000zł

Polecam nad kiełpińskie zabrać jakieś pływadełko i porzucać za okoniem , piękne 40 cm się trafiają , a dla cierpliwych karpie ( w tym roku największy 10,60kg ) w którym miejscu i na co nie mogę zdradzić , jednak najważniejsze , że pływa dalej :) i to nie z przypadku złowiony :)

Ps. pamiętajcie o zabieraniu po sobie opakowań po zanętach czy robakach i sprzątaniu - dzień po zawodach połączonych ze sprzątaniem jeziora znowu był syf :/.

Pozdrawiam wszystkich prawdziwych wędkarzy .

Napisano

w sobotę popołudniu odwiedziłem w końcu z wędka łowisko kilka zerwanych zestawów przez karpie , jeden maluch 1,5kg i około 30 płotek do 17cm .

Napisano

Dziś spinning. 1 pistolet i 1 okonek na 3 godziny i przejście jeziora dookoła. Mizeria.

Uwaga zaczyna pylić topola jezioro pod białym kożuszkiem...

• 4 weeks later...
Napisano

Witam

Jaka cisza odnośnie jeziorka :)

No to może zachęcę was do odwiedzania.

Największe ryby złowione w ciągu ostatniego miesiąca ( te o których wiem i zostały potwierdzone zdjęciami )

Karp pełno łuski - 10,60kg + kilka od 2kg do 6kg

Amur - prawie 18kg

Okonek 39cm

Szczupaki 60 - 80cm

Lin - 1,56kg

Karasie około 1kg

Co odwiedzam jezioro - to pusto :) miejsc pełno do wędkowania .

Napisano

No to mnie zaintrygowałeś :)

Sam tak połowiłeś czy to jakiś zbiorowy wynik?

I takie pytanko, dotąd łowiłem tylko na dziekanowskim, kiełpińskie jest zarośnięte czy można wybrać się z pickerkiem na koszyk?

Napisano

Konriz

Wynik jest zbiorowy ( wszystkie złowione przez kolegów ) moje są najmniejsze karpie :) ( po weekendzie mam nadzieję , że się dopiszę z większą rybą ) .

Jeżeli chcesz łowić na pickera musisz wyszukać niezarośniętego dna przez rogatkę ( od armii poznań najwięcej będzie takich miejsc ) od strony zajezdni niestety buna roślinność ale jest sposób aby to ominąć , albo pop-upy na długim przyponie ( spokojnie 150cm) albo kuku ze styropianem , lub metoda spławikowa .

Niektórzy czyszczą sobie miejsca mechanicznie - niestety jest to ścisły rezerwat przyrody i jak kogoś złapią "na gorącym uczynku " może być mandat, więc lepiej już podpatrzeć gdzie była rogatka ściągana .

Większość sypie gotowany groch oraz konserwową kukurydzę, więc łatwo się wpasować w nęcone miejsce.

Pozdrawiam