twinsen Napisano 27 Października 2010 Share Napisano 27 Października 2010 Tragiczna wiadomość bo było to moje ulubione łowisko na relaks. oI0 jesteś w PZW Łomianki ? Może by tak sfinansować badania prywatnie ? Czy początek jeziora jest od strony warszawy czy gdańska ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oI0 Napisano 9 Listopada 2010 Share Napisano 9 Listopada 2010 Na szczęście jest już wszystko ok, jakiś burak spuszczał wodę z beczki - albo płukał i stąd zatrucie. Chodziło o początek jeziorka od strony Warszawy - najgłębsze miejsca. Zapraszamy nad jeziorko szczupaczek buszuje - co do wielkości rewelacji nie ma ( maks do 60cm ) ale co raz ładniejsze padają , no i okoń również dopisuje . twinsen, Tak jestem związany z naszym Łomiankowskim Kołem, jak coś potrzeba to pisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
twinsen Napisano 15 Listopada 2010 Share Napisano 15 Listopada 2010 To dobra wiadomość. Tak się wkurzyłem na to zatrucie,że administracja wykasowała mój pierwszy post Bałem się trochę, że kielpińskie podzieli los dziekanowskiego. Do koła łomiankowskiego się zapiszę, jak tylko skończy mi się "abonament" w warszawskim. Na szczupaka spróbuję jeszcze zapolować jeżeli pogoda w weekend pozwoli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robertoo Napisano 17 Lutego 2011 Autor Share Napisano 17 Lutego 2011 Hejka Panowie Jak tam sytuacja na jeziorku ??? Nadal pokrywa lodowa ?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Summer Napisano 17 Lutego 2011 Share Napisano 17 Lutego 2011 Strzelam że napewno !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobiniarz Napisano 28 Lutego 2011 Share Napisano 28 Lutego 2011 jest jest jeszcze sporo lodu. A wody po same brzegi, jak rozmarznie to będą niezłe moczary do o koła jeziorka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robertoo Napisano 28 Lutego 2011 Autor Share Napisano 28 Lutego 2011 więc zapowiada się późne wkroczenie na łowisko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
twinsen Napisano 13 Marca 2011 Share Napisano 13 Marca 2011 Byłem dziś nad kiełpińskim i zrobiłem rundkę dookoła. Jeziorko jest jeszcze pokryte lodem, ale tydzień takiej pogody jak dziś i będzie można łowić. Tymczasem brzegi bardzo podmoknięte ale w cięższych butach lub gumowcach da radę bez problemu. Strona południowa jest o wiele lepsza ale tutaj więcej lodu. Strona północna jest bardziej podmoknięta ale lód szybciej się cofa, na niektórych stanowiskach można by już przy brzegu podłowić płotek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oI0 Napisano 13 Marca 2011 Share Napisano 13 Marca 2011 Ja poczekam do pełnego zejścia lodu na Kiełpińskim , w międzyczasie bolonka na wisełce . Jesteś już u nas w kole Twinsen ?? , jeżeli tak to 14 kwietnia są pierwsze zawody spławikowe na j. Kiełpińskim . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
twinsen Napisano 14 Marca 2011 Share Napisano 14 Marca 2011 Cześć, w kole będę jeszcze w tym miesiącu Zawody to raczej nie dla mnie bo nadal uważam się za początkującego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oI0 Napisano 14 Marca 2011 Share Napisano 14 Marca 2011 twinsen, To zapewne będziesz u mnie opłacał kartę , a zawody są 16 kwietnia i raczej pełna amartoszczyzna w miłym towarzystwie tak więc nie ma co sie przejmować i przychodzić trzeba . Jak będziesz robił opłatę przypomni się, że jesteś z haczyka . Pozdrawiam Wiktor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robertoo Napisano 30 Marca 2011 Autor Share Napisano 30 Marca 2011 Panowie jak tam sytuacja?? Był ktoś ostatnio na jeziorku ?? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
twinsen Napisano 30 Marca 2011 Share Napisano 30 Marca 2011 Dziś byłem na zwiadach od strony północnej (od wisły). Lodu nie ma - wg. mnie można próbować łowić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobiniarz Napisano 4 Kwietnia 2011 Share Napisano 4 Kwietnia 2011 Wczorajszy wieczorny wypadzik, zakończony jedną płoteczką i 3 zmarnowanymi braniami. Widać że rybka zaczyna się ruszać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robertoo Napisano 6 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 6 Kwietnia 2011 Ostatni wypad nad Jeziorko i oto efekty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
twinsen Napisano 18 Kwietnia 2011 Share Napisano 18 Kwietnia 2011 Posiedziałem dziś 90 minut i oto moje ofiary W porównaniu do dwóch tygodni temu widać o wiele większą aktywność chociaż brania bardzo nieśmiałe! Robertoo jak i gdzie złapałeś te potwory ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robertoo Napisano 18 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 18 Kwietnia 2011 twinsen te potwory dorwałem od strony pomostów...wszystko na białe robaczki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oI0 Napisano 18 Kwietnia 2011 Share Napisano 18 Kwietnia 2011 Witam W tym roku zarybiamy Kiełpińskie Amurem , Tołpygą oraz Karpiem, dokładnej daty nie podam ze względu na pazerność i chciwość niektórych ludzi, którzy na następny dzień przychodzą i wyłapują ogłupiałą rybę. Zdjęcia z zarybienia będę wrzucał. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
twinsen Napisano 19 Kwietnia 2011 Share Napisano 19 Kwietnia 2011 oI0 jak było zarybiane w poprzednich latach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oI0 Napisano 19 Kwietnia 2011 Share Napisano 19 Kwietnia 2011 w zeszłym roku zostało wpuszczony narybek węgorza , dwa lata temu drapieżnikiem (przede wszystkim szczupak od 20cm do 60cm ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robertoo Napisano 19 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 19 Kwietnia 2011 Podejrzewam, że niektórzy wędkujący tam złapią rybkę i nie sprawdzą jej wymiaru i odrazu do siaty....eh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oI0 Napisano 19 Kwietnia 2011 Share Napisano 19 Kwietnia 2011 Niestety jak wszędzie tak i na Jeziorku Kiełpińskim to samo, w Sobotę mieliśmy pierwsze zawody z koła, przede wszystkim drobnicą się punktowało , ale gdybym miał większe haczyki ( używałem 22 na 0,08) to miałbym ładne płocie oraz leszcze do wagi, tak to drobnicą zapunkotwałem na 3 miejsce. Kolega z pierwszego miejsca do wagi dał leszczyki do 40dag, no i trafił się okonek 30cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robertoo Napisano 19 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 19 Kwietnia 2011 No to pięknie...ja ostatnio trafiłem dwa jazie, okonia i płoteczkę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robertoo Napisano 5 Maja 2011 Autor Share Napisano 5 Maja 2011 I jak tam Panowie ? Był Ktoś ostatnio na połowach ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nuk Napisano 6 Maja 2011 Share Napisano 6 Maja 2011 ja zaraz z kolegami idę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi