KACZMARSKI S. Napisano 16 Września 2007 Share Napisano 16 Września 2007 Myślę że gra jest warta świeczki cena jest konkurencyjna .Sam mam zamiar coś takiego konstruować .Taka łódeczka to klawa rzecz gdzie nie wolno używać sprzętu pływającego do wywozu zanęty .życzę powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mozambikanin Napisano 13 Maja 2008 Share Napisano 13 Maja 2008 W związku z powyższym postanowiłem zastanowić się jak samemu zrobić taką łódkę. (...) Koszt nie więcej niż 100-150 zł. Tomku, nie da się zejść aż do tak niskiej kwoty. Zapomnij o wszelkich tanich łódeczkach z "Alledrogo" - tym można się bawić w stawie przed domem. Nie ta moc, a zwłaszcza zbyt mały objętościowo kadłub. Obejrzyj fabryczne łódki do zanęt - pękate, wręcz pływające wanny. Można zbudować taką o wiele taniej, ale raczej poniżej 500 zł nie zejdziesz i to pod warunkiem, że większość roboty wykonasz sam. Ale mimo wszystko powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 13 Maja 2008 Share Napisano 13 Maja 2008 Ale mimo wszystko powodzenia Dzięki za odświeżenie tematu Trochę odstawiłem tą sprawę na boczny tor, ale nie wykluczam, że jeszcze wrócę do tego pomysłu. Obejrzyj fabryczne łódki do zanęt - pękate, wręcz pływające wanny. A propos fabrycznych łódek. Kolega kupił taką na targach karpiowych w Zabrzu w tym roku i już dwa razy się zepsuła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mozambikanin Napisano 13 Maja 2008 Share Napisano 13 Maja 2008 Rzadko "kupczy" sprzęt tego rodzaju jest niezawodny - małe żółte rączki mieszają już i w tej dziedzinie Ja kombinuję w kierunku katamaranu - szerokie i pojemne pływaki zabudowane aparaturą i akumulatorami, a platforma środkowa ma być zasobnikiem na zanętę/kulki/pellet. Spód platformy tworzy klapa otwierana siłą grawitacji. Przed otwarciem ma ją chronić zasuwka z siłownika od zamka centralnego. Wymiary (na razie b. orientacyjne) : 110x42x20cm. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trini Napisano 14 Maja 2008 Share Napisano 14 Maja 2008 Wymiary (na razie b. orientacyjne) : 110x42x20cm. jesooo... i gdzie Ty to chcesz trzymać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mozambikanin Napisano 14 Maja 2008 Share Napisano 14 Maja 2008 W szafie w przedpokoju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trini Napisano 14 Maja 2008 Share Napisano 14 Maja 2008 W szafie w przedpokoju To ja kosmetyki zaczynam trzymać w samochodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość DareczeK Napisano 15 Maja 2008 Share Napisano 15 Maja 2008 Dla mnie te całe wywożenie zanęty łódeczkami, czy też nawet wywózka całego zestawu - to już nie wędkarstwo. Takie wędkowanie nie wymaga już umiejętności od wędkarza. Tak samo sprawa się miewa do echosond. Tutaj też umiejętności wędkarza schodzą na drugi plan . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andi64 Napisano 15 Maja 2008 Share Napisano 15 Maja 2008 Dla mnie te całe wywożenie zanęty łódeczkami, czy też nawet wywózka całego zestawu - to już nie wędkarstwo. Takie wędkowanie nie wymaga już umiejętności od wędkarza.Tak samo sprawa się miewa do echosond. Tutaj też umiejętności wędkarza schodzą na drugi plan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trini Napisano 15 Maja 2008 Share Napisano 15 Maja 2008 wot mądrości... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość DareczeK Napisano 15 Maja 2008 Share Napisano 15 Maja 2008 wot mądrości... Po pierwsze : Niestety w słowniku języka polskiego nie ma takiego słowa. Możesz wytłumaczyć ? Po drugie : to nie są mądrości , tylko moje zdanie. Jeżeli nie masz nic ciekawego do napisania to proszę nie spamuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trini Napisano 15 Maja 2008 Share Napisano 15 Maja 2008 Możesz wytłumaczyć ? no skoro kolega nie rozumie potocznych zapożyczeń, to ja już nic nie poradzę Po drugie : to nie są mądrości , tylko moje zdanie. O i tu się zgadzam w pełni, mądrości to nie są Jeżeli nie masz nic ciekawego do napisania to proszę nie spamuj. Proponuję zajrzeć do słownika, aby poznać słowo spam: Istotą spamu jest rozsyłanie dużej ilości informacji komercyjnej o jednakowej treści do nieznanych sobie osób. Nie ma znaczenia, jaka jest treść tych wiadomości. Aby określić wiadomość mianem spamu, musi ona spełnić trzy następujące warunki jednocześnie:Treść wiadomości jest niezależna od tożsamości odbiorcy. Odbiorca nie wyraził uprzedniej, zamierzonej zgody na otrzymanie tej wiadomości. Treść wiadomości daje podstawę do przypuszczeń, iż nadawca wskutek jej wysłania może odnieść zyski nieproporcjonalne w stosunku do korzyści odbiorcy. Czy tu jest jakakolwiek informacja komercyjna, dzięki której ktokolwiek odniósł korzyści? A teraz wróćmy do tematu, bo interesuje mnie budowa łódki do zanęty, którą to Mozambikanin chce trzymać w mojej jednak szafie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 15 Maja 2008 Share Napisano 15 Maja 2008 którą to Mozambikanin chce trzymać w mojej jednak szafie Jak to twojej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trini Napisano 15 Maja 2008 Share Napisano 15 Maja 2008 Jak to twojej. No truje mi o tą łódkę już od miesiąca, chyba będę musiała się zgodzić, jako, że nie mamy garażu, a piwnica niezbyt zabezpieczona przed niepowołanymi osobami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mozambikanin Napisano 15 Maja 2008 Share Napisano 15 Maja 2008 Dla mnie te całe wywożenie zanęty łódeczkami, czy też nawet wywózka całego zestawu - to już nie wędkarstwo. Takie wędkowanie nie wymaga już umiejętności od wędkarza.Tak samo sprawa się miewa do echosond. Tutaj też umiejętności wędkarza schodzą na drugi plan . Pozdrawiam Kolego, nikt Ci nie każe używać udogodnień w postaci echosondy, czy łódki do wywozu zestawów. Równie dobrze zrezygnujmy z nowoczesnych wędzisk lub plecionek -czy to też już nie wędkarstwo? Zawsze umiejętności będą najważniesze. Na nic Ci się nie przyda najlepszy sprzęt bez znajomości wody, zwyczajów ryb. Wszelkie techniczne gadżety mają tylko pomagać lub uprzyjemniać pobyt nad wodą, a czy chcesz ich używać to tylko twój wybór. Nie masz prawa krytykować kogoś tylko za to, że chce sobie łowienie w jakiś sposób ułatwić. Jeżeli przepisy nie zakazują wywożenia zanęt/zestawów, to dlaczego mam sobie nie pomóc? Pozdrawiam. P.S. A wywozić będę - na 200-300m to i Pudzian zanęty nie dorzuci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość DareczeK Napisano 15 Maja 2008 Share Napisano 15 Maja 2008 Kolego, nikt Ci nie każe używać udogodnień w postaci echosondy, czy łódki do wywozu zestawów. Równie dobrze zrezygnujmy z nowoczesnych wędzisk lub plecionek -czy to też już nie wędkarstwo? Mi zawsze wędkarstwo kojarzyło się z zarzucaniem zestawu wędką. Ja nikomu nie bronię używania tego typu wynalazków, ale twierdzę że rozwój techniki wpływa nie tylko pozytywnie na wędkarstwo, - urządzenia lokalizują rybę, urządzenia "zarzucają wędkę" - Mi sprawia przyjemność fakt , że sam zlokalizowałem stanowisko ryb, że sam zarzuciłem w wybrane miejsce. Nie wiem jak innym. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mozambikanin Napisano 15 Maja 2008 Share Napisano 15 Maja 2008 Mi sprawia przyjemność fakt , że sam zlokalizowałem stanowisko ryb, że sam zarzuciłem w wybrane miejsce. Mnie również Ale będąc osobnikiem z natury wygodnym, nie uchylam się przed używaniem gadżetów. A i tak przede wszystkim chodzi o te kilka godzin/dni na świeżym powietrzu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andi64 Napisano 15 Maja 2008 Share Napisano 15 Maja 2008 - urządzenia lokalizują rybę, urządzenia "zarzucają wędkę" człowieku o czym ty pieprzesz? jeszcze nigdy echo nie pomogło mi w zlokalizowaniu rybki, co najwyżej jest pomocne w poszukiwaniu wypłyceń i temperatury wody, druga sprawa jest taka że ja nie chcę łowić w tych miejscach po gumofilcach i sprężynowcach (pozdrawiam) ja jadąc nad wodę mam określone cele i dążę każdymi środkami aby one mi się spełniły po drugie daj mi patent na lokalizacje wypłyceń i łach oraz wyrzutu zestawu na 200-300m. hmmm... Aaaa, znam jeden: weż kibel bez dna, nałuż trykotkę i zawiąz sznurkiem tak aby tylko wsad głowy był na wierzchu, wtedy wszdzasz głowę w ten otwór, wiadomo że kibel jest zanurzony częściowo w wodzie, wtedy masz widok taki jak z kamerki podwodnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
opium1221 Napisano 18 Czerwca 2008 Share Napisano 18 Czerwca 2008 Czy warto kupić model zdalnie sterowany do wywozu zanęty? Może zrobić go samemu? Jak myślicie czy taka ''zabawka" jest przydatna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
opium1221 Napisano 18 Czerwca 2008 Share Napisano 18 Czerwca 2008 znalazłem sklep internetowy sprzedający modele: www.modelewedkarskie.eu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Unises Napisano 18 Czerwca 2008 Share Napisano 18 Czerwca 2008 Czy warto kupić model zdalnie sterowany do wywozu zanęty? Może zrobić go samemu? Modele typowo "wędkarskie" są horrendalnie drogie.Zastanawiałem się kiedyś nad zakupem "zabawkowego" ale trochę mocniejszego modelu i adaptowaniem poprzez przeróbkę (luk zanętowy itd.) do własnych potrzeb. Jak myślicie czy taka ''zabawka" jest przydatna? Wszędzie tam gdzie nie wolno wypływać łódką, a warto wywozić zestawy i zanęt na sporą odległość.. Fajnie by było go doposażyć w gps, oraz mini echo, oczywiście dane przesyłane po radiu do odbiornika z wyświetlaczem znajdującego się na brzegu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sinus Napisano 18 Czerwca 2008 Share Napisano 18 Czerwca 2008 kolego opium1221, temat podpinam pod istniejący, zaprzyjaźnij się proszę z opcją szukaj tutaj znajdziesz temat o modelu "zrób to sam" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
opium1221 Napisano 19 Czerwca 2008 Share Napisano 19 Czerwca 2008 a co myślicie o zrobieniu takiego modelu i wystawienie go na aukcje internetową? Moglibyśmy wesprzeć z tych pieniędzy haczyk.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voivod Napisano 31 Października 2008 Share Napisano 31 Października 2008 Witam. Odgrzewam temat. Proszę wszystkich o podanie wad i zalet posiadanych modeli, oraz zamieszczenie fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro1956 Napisano 13 Listopada 2008 Share Napisano 13 Listopada 2008 Witam wlasnie przeczytalem caly temat i ja tez zainteresowany kupnem lodki zdalnie sterowanej. Dla zainteresowanych( carponizer) wpisz w gogle, te lodeczki u nas sa w cenie 1700zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi