rybak_stefan Napisano 12 Czerwca 2008 Napisano 12 Czerwca 2008 witam; chciałbym w tym sezonie powędkować na Jeziorze Ukiel (Krzywe) w Olsztynie; bardzo proszę-podzielcie sie doświadczeniami i wynikami; na jaką białą rybę można liczyć z brzegu; które części jeziora polecacie na zasiadkę z brzegu (grunt); za odpowiedzi będę bardzo zobowiązany pozdrawiam: rybak_stefan
DAWID Napisano 13 Czerwca 2008 Napisano 13 Czerwca 2008 ja byłem tam na wakacjach pamiętaj o zezwoleniach możesz je nabyć na ulicy Bałtyckiej w PZW to jest tam jak się wyjezdza z olsztyna, jeśli chodzi o ryby możesz liczyć na szczupaka, okonia, sandacza , jeśli chodzi o białe ryby to płoć, jaź przynajmiej ja tak tam łapałem trafia się też karp i jest dużo leszcza.......... podobno sum i węgorz ale się nie spotkałem.....
Brzydal Napisano 12 Lipca 2008 Napisano 12 Lipca 2008 Ukiel Krzywe już nie jest we władzy PZW nabyc na nie jakiekolwiek pozwolenie można prawie w kazdym sklepie wędkarskim w Olsztynie
Sandaacz Napisano 31 Marca 2009 Napisano 31 Marca 2009 Sory za date ale nie chce robic nowego tematu... Bede tam na kilka dni w hotelu Novotel.Czy sa tam Wzdregi? Dziek za odp... Aha i co jeszcze z białorybu?
Sandaacz Napisano 2 Kwietnia 2009 Napisano 2 Kwietnia 2009 mozecie odpowiedziec bede bardzo wdzieczny...
CHOMIK1980 Napisano 2 Kwietnia 2009 Napisano 2 Kwietnia 2009 Tak są wzdręgi , płocie leszcze itp, tak że z złowieniem tych rybek nie powinieneś mieć problemu.Wzdręg szukaj przy trzcinach i innych roślinach wodnych żuć kawałek chleba, grunt ustaw na ok 20-50cm i tak łap na począek dla początkującego wędkarza wystarczy rybki na pewno ci podejdą.
Sandaacz Napisano 3 Kwietnia 2009 Napisano 3 Kwietnia 2009 A okonie tez w poblizu trzcin?Nie musza byc duze.
CHOMIK1980 Napisano 3 Kwietnia 2009 Napisano 3 Kwietnia 2009 Tak okonie tez, ale pamiętaj że na wodach pzw olsztyn jest wymiar 18cm dla okonia
PieciaZ Napisano 7 Czerwca 2009 Napisano 7 Czerwca 2009 Witam W piątek byłem w siedzibie PZW i nie ma już żadnego wymiaru dla okonia. Co nie znaczy żeby zabierać ze sobą wszystko co się złapie. Piotrek
wronks Napisano 11 Października 2011 Napisano 11 Października 2011 Odkopię temat bo chciałbym się dowiedzieć czegoś na temat miejscówek na tym jeziorze. W tej chwili te wody należą do GR Bartołty Wielkie. W tym roku w maju i w czerwcu próbowałem tam spiningować z brzegu, bez efektów. Próbowałem nocnej zasiadki z gruntówkami, bez efektu. Jedyne ryby jakie tam połowiłem to małe płocie w zatoce kopernikowskiej (osiedle Likusy przy pętli autobusu linii 6). Spławik i kukurydza. Nie wierzę, że w tak dużym jeziorze nie ma ryby. Podzielcie się swoimi doświadczeniami i miejscówkami.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.