kamionki Napisano 18 Czerwca 2008 Napisano 18 Czerwca 2008 Czy znacie jakies miejsca na sandacza?Wiem,ze z tym to nigdy nie wiadomo,ale gdzie moglbym liczyc na te rybke we wroclawiu.W koncu musi byc kiedys pierwszy raz z ta rybka Nie mam wielkiego doswiadczenia spiningowego,ale glownie chodzi mi te metode,aczkolwiek inne uwagi i sposoby mile widziane.Dzieki.
daTeo00 Napisano 21 Lipca 2008 Napisano 21 Lipca 2008 Nie wiem jak tam na Mietkowie jest po lutowym spuszczaniu wody, ale z tego co słyszałem źle nie jest, więc jeśli chodzi o sandacza to zdecydowanie Mietków, można tam trafić również na pięknego szczupaka, może jakaś medalówka.. Nienajgorsze sandacze można również połowić na zalewie w Michalicach, dość sporo sandacza w granicach 60-80 cm, a pewnie na takie liczysz, przynęty gumki w kolorach perły, srebra, złota ale również ciemne w kolorach brązów i kremów, nie wiem dlaczego tamtejsze sandacze boją się gumek z brokatem, ale pięknie walą w przynęty z brokatem w kolorze przynęty.. Zalew Michalicki znajduje się mniej więcej 65 km od Wrocławia większa miejscowość to Namysłów.. Polecam bo jest to chyba najpopularniejsze w polsce łowisko karpiowe, które słynie również z dużego pogłowia szczupaka i sandacza.. Dalej oddalone od Wrocławia łowiska sandaczowe to Zalew Pilchowice niestety nie miałem zbyt wiele czasu na poważniejsze wypady na Pilchowickie aczkolwiek na przystani WOPR można wypożyczyć łódkę, polecam miejscówkę "na kamieniach" i "przy ścianie" napewno znajdziesz jak już tam będziesz, dozwolone nocne połowy, oraz używanie silników spalinowych, piękny sandacz, ale również zamias sandacza można trafić na spore stadko ładnego okonia... Za Bolesławcem żwirownia Krępnica, młody zbiornik ale obfity w średniej wielkości sandałki... Oraz Rokitki Płd. żwirownia oddalona 9km od Chojnowa, którą serdecznie polecam, pisałem o niej dłuższy "materiał" zawsze możesz znaleźć i poczytać... Połamania kija, byle nie na kolanie, sukcesów wędkarskich z sandaczami w tle życzę i pozdrawiam..
pewniak Napisano 31 Lipca 2008 Napisano 31 Lipca 2008 kolega napisał jedynie o zbiornikach zaporowych i zalewach, i to oddalonych od wrocławia o kilkadziesiąt kilometrów. Tymczasem dobrym sandaczowym łowiskiem jest odra, a sprawdzone miejscówki są w samym centrum wrocławia (np. ujście oławki koło mostu grunwaldzkiego).
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.