Skocz do zawartości
tokarex pontony

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

kiedyś podszedł do mnie na rybach pewien Pan i pytał czy kiedy łowię na grunt to zdarza mi się może złapać nietoperza w żyłkę (jeszcze mi się nie zdarzyło) - okazało się , że zajmuje się nietoperzami (chyba na Akademii Rolniczej) i zbiera dane . Podobno żyłki wędkarzy rozpięte nad wodą czy nawet rzucanie spinningiem mogą się przyczynić do śmierci wielu nietoperzy(szczególnie gatunków latających tuż nad lustrem wody)- przypominam sobie artykuł w Wędkarskim Świecie na ten temat (ukazał się już dość dawno) ; jak się okazało po lekturze współautorem czy może autorem (niepamiętam już dziś) był właśnie Pan spotkany nad brzegiem Odry.

P.S.

W artykule opisane jest postępowanie w przypadku nieszczęśliwego wypadku z

nietoperzem .

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 438
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
W artykule opisane jest postępowanie w przypadku nieszczęśliwego wypadku z

nietoperzem .

A mógłbyś przytoczyć parę słów na ten temat ?

• 2 weeks later...
Napisano

Miałem we wtorek farta. Rano sporo grzybków wieczorem trzy szczupaki i okoń a po zmroku na lecącego w powietrzu woblerka zapią się gacek :mrgreen: . Pewnie był wymiarowy ale go wypuściłem :mrgreen:

0f11166a3a662109m.jpg

• 11 months later...
Napisano

zakłądam taki temat bozaintrygowało mnie to zwlaszcza po moich ostatnich wyprawach gdzie znalazlem:

- telefon komórkowy marki sony

- ładne stringi ( damskie) :mrgreen:

- kolczyk

- klucze

oraz coś takiego!

dsc01270jq0.th.jpg

jak dla mnie to niewypał z II Wojny Światowej.

Do kogo mogę się zwrócić w tej sprawie, bo to jest w samym centrum Krakowa! i szkoda by było żeby ktoś ucierpiał

Gość wobler129
Napisano
- telefon komórkowy marki sony

- ładne stringi ( damskie) :mrgreen:

- kolczyk

- klucze

to też miałęm :lol: Miałem także koty w worku :roll:

Gość wobler129
Napisano
no jak na wędkarza przystalo z jednej miejscówki parę kaloszy na blaszkę wyjąłem

I to mi się zdarzyło :lol: Skarpety też :mrgreen:

Napisano

wiadra w ilości 2, puszki, butelki, podbierak samoróbka, kotwica, kalosze, bańki do oleju, dźwignia do skrzyni biegów, łańcuszek, adidasy, podeszwy itp, majtki, bluzki i najgorsze znalezisko. 2 granaty

Napisano

Wedka(fajna gruntowka Record 2000) z kolowrotkiem(Jaxon) . Jakis karpik musial komus wciagnac :mrgreen:

Michcio na Policje ! Jesli to faktycznie jest cos metalowego.

Napisano

Hehe widze ciekawe rzeczy,a to moje :wink: :puszki,wodery konkretnie jeden myslałem ze zaczep,bo miał on pełno litrów wody i stawiał duzy opór :razz: ,kalosze,smieci typu reklamówi,majtki w koronki damskie ,pare czesci od samochodu nie wiem jakies tata mi mówił ze od samochodu :???: miałem wtedy 9 lat,i najlepsze na tkzw,u nas ruskim stawku Luger ,niemiecki pistolet ,2 WŚ np. niemieccy oficerzy takich uzywali.I oczywiscie kazdego rodzaju sprzet wedkarski typu,spławiki,zestawy ,-hak,ołow,zyłka.raz latarke .Z tym Lugerem to nie kituje zdziwiłem sie jak h.. Cały zardzewiały.A sasiad kumpla ma w hacie w szafie bombe lotnicza ,sory za nieprofesjonalne okreslenie.Wielka i ciezka mówi ze ja znalazł wykrywaczem metali,i wykopał,to trzeba byc mądrym,jakby to pier.... to by było o jakos połowe dzielnicy mniej. :lol:

Napisano
A sasiad kumpla ma w hacie w szafie bombe lotnicza ,sory za nieprofesjonalne okreslenie.Wielka i ciezka mówi ze ja znalazł wykrywaczem metali,i wykopał,to trzeba byc mądrym,jakby to pier.... to by było o jakos połowe dzielnicy mniej.

Przykład człowieka mądrego inaczej......

Ja ostatnio wyłowiłem z Narwi kąpielóki męskie pełne piachu :grin: A z takich różnostek, to obrotówkę dragona, pare blaszek, wędkę ( jakas stara, bo jescze była taka metalowa) ale nie nadawała się już do użytku, śmieci ( reklamówi, puszki, jakieś żelastwa)

:mrgreen:

Napisano
Ja wyłowiłem poniemiecki motocykl z II Wojny Świadowej. Co do światełka..... sami wiecie. :mrgreen:

no jasne: świeciły :!:

Tak na poważnie albo nie mam szczęścia do wyciągania śmieci czy też jakiś staroci, a może tak czysto na moich wodach? Jedyną rzeczą było złowienie gruntówką koszyczka 50g.

Napisano

podpaski prezerwatywy opakowanie po gumkach durex itd. ... czekam aż trafię dmuchaną lalę albo wibrator :shock: A ze sprzętu to blaszki obrotowe wachadełko . I to tylko tyle albo aż tyle . Koleś kiedyś zachaczył woblera na kanale wpadającym do odry szkoda mu było wiec dał nura (woda ciepła lato itd.) wieco o co zaczepił ? ..... Maluch którego ktoś ukradł a potem utopił w nocy < i tego nikt i nikt z krosna nie przebił :!:

Napisano

Dwa lata temu na wschodnim wybrzezu IRE kazdy rzut konczyl sie wyciagnieciem czeronawej rozgwiazdy. Byly niewielkie, troszke wieksze jak stara moneta pieciozlotowa(z rybakiem).A na odrze w okolicach Chobieni krzeslo plastikowe.Pozdro-Radek.

Napisano

Ładnych 10-12 lat temu, wyłowiłem ze starorzecza .......hełm niemiecki. Całe szczęście bez własciciela :wink: . Z dziwniejszych rzeczy dodam......mewę za skrzydło, ale to już pospolitszy przypadek.

Napisano

Ja wyciagłem karpia zahaczonego za tą twardą płetwe górna , gdzie ma on takie ząbki :)

A raz gdy poszłem w woderach wywieść zestaw w nocy , kopnąłem cos na dnie , wlaczam latarke a to matwa tołpyga 20 kg , pewnie cały swierklaniec słyszał jak sie wystraszyłem.

Napisano
a wyłowiłem poniemiecki motocykl z II Wojny Świadowej. Co do światełka..... sami wiecie. :mrgreen:

kużwa, zapomniałeś dodać że miał jeszcze poniemiecki luft w oponach :mrgreen::grin::grin::grin:

Napisano

Ostatnio ,hym :roll: ,to żółwia :shock: ,kurna ludzie co się z tą Odrą wyprawia :?: ,to karpie japońskie :shock: ,to żółwie ,iście jakaś Amazonka ,powiadają na mieście :cool: [wędkarze] że odkąd nastąpil nowy dyrektor :shock: ZOO ,to w Odrze istne dziwne istoty pływają.Ps- czekam na krokodyle nie koniecznie nilowe. :mrgreen:czy ktoś wie czym to się nęci.

Napisano
Ostatnio ,hym :roll: ,to żółwia :shock:

O kurcze to ja jestem ciekawa co tam jeszcze pływa :roll:

Dobrze, że w ZOO nie było Anakondy :lol: Bo po powodzi to bym się bała łowić w Odrze :lol: