Grzegorz J. Napisano 18 Sierpnia 2015 Share Napisano 18 Sierpnia 2015 Woda już nie opada, ale też nie przybyło,brania w niedziele były fajne, ale tak dopiero od 9 mowa o koszyku,dużo połamanych drzew na trasie Ożary Kamieniec no i tyle z moich subiektywnych spostrzeżeń Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz J. Napisano 5 Września 2015 Share Napisano 5 Września 2015 Wody jeszcze mniej, przybyło około 1 metr brzegu, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 5 Września 2015 Share Napisano 5 Września 2015 Dokładnie byłem na objezdzie kozielno-topola. Kozielno 2 metry w dół a przybyło 4m brzegu. Sami surferzy na fali i jeden wedkarz gdzies tam siedział. Ale siedzieli wędkarze na tym stawiku co jest obok jeziora, czy to staw pzw czy kopalni ? jakas siatke tam mieli. Topola porazka od tasm kilku wedkarzy i jedna siatka w wodzie do 9 ponoc sie cos tam działo a pozniej kicha. Na garbatym siedza i tez jakas siatka w wodzie woda malutka strasznie jak kolega Grzegorz pisze jeszcze spadła. Fala na maxa. Jak nie zacznie lać to porażka wszystko powoli zarasta glonami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 22 Września 2015 Share Napisano 22 Września 2015 Siema byłem dzisiaj na Topoli. Najpierw pojechałem na ten stawik co jest obok kozielna ale tam syf i tablica postawiona że zakaz wstępu. Kozielno dalej spuszczone mega łachy się zrobiły. Brak możliwości zarzucenia wędki. Pojechałem na taśmy 2 parking, siedziało 3 wędkarzy jeden tylko coś tam złowił płotke czy coś. Brania chimeryczne malutkich leszczyków "dłoniaki" i mi się jeden uwiesił. Zielona bryja dalej krąży wszystko skleja. Wode dalej spuszczają i coraz więcej dna widać. Ponoć jeszcze mają jechać w doł o 2 metry. Ogolnie nie ma gdzie jechac zeby posiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 4 Października 2015 Share Napisano 4 Października 2015 Siemka dzisiaj po południu wybralem się na Topole na ujscie porzucać. Szok wody jeszcze mniej wszedzie pełno wysepek przy brzegu pełno drobnicy i okonków. Nic większego nie uderzyło ;/ poniżej kilka fotek. http://www.fotosik.pl/zdjecie/5a3051fb5e1bec7d http://www.fotosik.pl/zdjecie/40948e79ba8a8e0e http://www.fotosik.pl/zdjecie/ebb8d41868d0c03b http://www.fotosik.pl/zdjecie/d36168cf4cc37a18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Józef Wyspiańsk Napisano 17 Października 2015 Share Napisano 17 Października 2015 Dobrze że chociaż wprowadzono zakaz łowienia na Topoli i Kozielnie z brzegu w nocy i z łódek bo amatorzy białka zrobili by rzeźnie w tych kałużach co zostały po zbiornikach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rush111 Napisano 17 Października 2015 Share Napisano 17 Października 2015 Dobrze że chociaż wprowadzono zakaz łowienia na Topoli i Kozielnie z brzegu w nocy i z łódek bo amatorzy białka zrobili by rzeźnie w tych kałużach co zostały po zbiornikach Dokładnie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
axelgx Napisano 26 Października 2015 Share Napisano 26 Października 2015 Serce się kraje,jak człowiek ogląda te zdjęcia. http://dza.doba.pl/artykul/kozielno-i-topola-wysychaja-/4623/0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 27 Października 2015 Share Napisano 27 Października 2015 co zrobić a padać nie chce i lepiej nie będzie przez najbliższe tygodnie. Nie ma gdzie kija pomoczyć ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 26 Listopada 2015 Share Napisano 26 Listopada 2015 Cześć jak tam na Topoli woda poszła coś do góry ? ma ktoś jakieś info ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trebor123 Napisano 30 Listopada 2015 Share Napisano 30 Listopada 2015 - Zarządzenie nr 2/2015 (z dn. 30.11.2015 r.) W związku ze znacznym poprawieniem warunków hydrologicznych na zbiorniku zaporowym Topola znosi się na powyższym akwenie zakaz wędkowania z łodzi i w porze nocnej (w nawiązaniu do zapisów wynikających z Zarządzenia nr 1/2015 z dn. 21.09.2015 r. oraz Uchwały nr 33/2015 z dn. 14.10.2015 r.). Zarządzenie obowiązuje od dnia 30.11.2015 r. aż do odwołania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 2 Grudnia 2015 Share Napisano 2 Grudnia 2015 Teraz lapia na kozielnie wode bo rzeka ponoc stoi w miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 14 Kwietnia 2016 Share Napisano 14 Kwietnia 2016 Moim skromnym zdaniem o 3 LATA za późno ! http://www.pzw.org.pl/walbrzych/wiadomosci/129113/60/ochrona_populacji_leszcza_na_zbiornikach_zaporowych_kozielno_i_t Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nalewator Napisano 17 Kwietnia 2016 Share Napisano 17 Kwietnia 2016 Wczoraj bylem przejazdem zobaczyć na garbatym i przepis chyba poskutkował bo nie było kempingów ,tyle że 2 kempingi przeniosły się za zaporę w Kozielnie na rzekę .Na rzece brał leszcz ludzi masa a w zeszłym roku było tak pięknie (była strefa no kill). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz J. Napisano 17 Kwietnia 2016 Share Napisano 17 Kwietnia 2016 Kemping jeden stoi dziś od rana na garbatym,dużo aut i oczywiście wędkarzy(jeden dziś koło ujścia szczególnie był agresywny,głośny i wulgarny wobec sąsiada,który rzekomo nie rzucał prosto,całe jezioro słyszało te wyzwiska,wstyd) Ja brania miałem dosyć częste,dużo małych leszczy(20-30cm),jeden mały karpik,niezła płotka.Wody dużo pogoda zmienna ,nie padało,czasami zawiało.Ogólnie fajny dzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 21 Kwietnia 2016 Share Napisano 21 Kwietnia 2016 Siema czy ktoś wie czy droga dojazdowa do slipu jest zrobiona czy dalej kocie garby ? Jaki jest aktualnie stan wody ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiolek Napisano 21 Kwietnia 2016 Share Napisano 21 Kwietnia 2016 Byłem we wtorek na garbatym. Woda wysoka, dojazd bez zmian.Wynik to mikro boleń co rzut, dwie płoteczki i jeden lechol. Źle się łowi - nim koszyk dojdzie do dna już bolenie robala ciągną. Czy to hak 8 czy 14... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 17 Maja 2016 Share Napisano 17 Maja 2016 Czy mogę prosić o następującą informację: Czy na Topoli od strony Błotnicy należy daleko rzucać zestawem na grunt, jaka jest głębokość wody? czy koszyczek 30 - 40 gramowy wystarczy? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 18 Maja 2016 Share Napisano 18 Maja 2016 Siemanko Pilczyk, kope lat..... Myślałem że nas już nie odwiedzasz. He he. A tak na serio, sam nie łowiłem ale odwiedziłem parę razy łowiących. Łowili tradycyjnie 30-40gr koszyk. Rzucali przeciętnie do 50m. Brania bywały częste gdy do brzegu podpływała ławica. Co ciekawe, pięknie brał gruby leszcz od Błotnicy gdy nie brało na garbatym. A co słychać na "twojej" miejscówce. Byłeś na zimnych marcowych płociach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 19 Maja 2016 Share Napisano 19 Maja 2016 jareksm2 Cześć stary kumplu :), to fakt dawno nic nie pisałem na forum, ponieważ dopiero teraz pierwszy raz w tym roku zamierzam się wybrać na ryby, ale cały czas obserwowałem co się dzieje :). Nie rozpocząłeś jeszcze sezonu? Dzięki za info i pozdrawiam. Jak będę nad wodą to dam Ci znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 19 Maja 2016 Share Napisano 19 Maja 2016 jareksm2 , aaaa jeśli chodzi o moje zimne płocie, to niestety nie dałem rady, musiałem podreperować trochę zdrowie, ale strasznie ubolewałem, że nie mogłem się wybrać. Oczywiście "moją" miejscówkę regularnie odwiedzałem, no cóż, muszę na nie poczekać do następnego marca :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz J. Napisano 23 Maja 2016 Share Napisano 23 Maja 2016 Niedziela na Topoli była marna,praktycznie nie było brań od strony Pomianowa,Na jeziorze kłusowały dwie osoby.Spinningowali z łodzi w okolicach wyspy ukryci w trzcinach ,a z tego co jest napisane to w regulaminie ,to z łodzi łowienie jest zakazane od 1 stycznia do końca maja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 27 Maja 2016 Share Napisano 27 Maja 2016 SIemka jakieś info z topoli ? jaka woda ? od której strony coś się dzieje jak sie w ogole dzieje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 7 Czerwca 2016 Share Napisano 7 Czerwca 2016 Hej czy ktos juz ze spinem plywal po Topoli ? Jakies efekty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 10 Czerwca 2016 Share Napisano 10 Czerwca 2016 byłem dzisiaj pontonikiem od 5 do 12 i ani brania. Nikt nie miał siatki w wodzie z brzegu więc narazie topola martwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi