venom92 Napisano 15 Czerwca 2020 Share Napisano 15 Czerwca 2020 W dniu 14.06.2020 o 13:12, Pilczyk napisał: Proszę o informację jaki poziom wody na Topoli? Od wioski da się połowić? Wczoraj kolega powiedział mi że żeby wędkować na Waszych wodach (wałbrzyskie, ja legnickie) to muszę mieć zezwolenie roczne, jest bezpłatne, ale jak mogę je uzyskać? Macie jakieś konkretne info w tej sprawie. Proszę o pomoc. Sam jestem ciekaw jak to jest z tymi zezwoleniami, nie byłem kilka lat na rybach, przygodę z rybami skończyłem przynależąc do koła we Wrocku a teraz jak chce wrócić to od znajomego usłyszałem że mimo zapłaty składki przez internet muszę udać się któregoś z kół Pzw Wałbrzych po darmowe zezwolenie żebym mógł tu łowić... Widzę że lata lecą a Pzw jak utrudniało tak utrudnia dalej 😊 Jakby ktoś miał jednak inne informacje to chętnie wysłucham Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 18 Czerwca 2020 Share Napisano 18 Czerwca 2020 Dzwoniłem do PZW Wałbrzych i powiedziano mi, że jeśli chcę wędkować na ich wodach muszę pobrać darmowe zezwolenie i np. chcąc wędkować na Topoli lub Kozielnie to takie zezwolenie można uzyskać w PZW Kamieniec Ząbkowicki Radek dzięki na informację o stanie wody na Topoli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
venom92 Napisano 18 Czerwca 2020 Share Napisano 18 Czerwca 2020 Straszna głupota z tym zezwoleniem, nie rozumiem po co takie utrudnianie sprawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LeChifre Napisano 19 Czerwca 2020 Share Napisano 19 Czerwca 2020 $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 26 Czerwca 2020 Share Napisano 26 Czerwca 2020 SIema panie i panowie jak tam na topoli ponoć stan wody normalny ale czy z rybą się coś ruszyło ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radek1186 Napisano 12 Lipca 2020 Share Napisano 12 Lipca 2020 Witam panowie jak tam ktoś był łapał coś czy taka lipa ze lepiej nie pisać 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 26 Sierpnia 2020 Share Napisano 26 Sierpnia 2020 Dzień dobry. Informacja dla zainteresowanych. Darmowe zezwolenie na okręg wałbrzyski można uzyskać w Strzegomiu w sklepie wędkarskim "Kormoran" i Świdnicy. Byłem w poniedziałek na Topoli. Od strony wsi wędkowanie niemożliwe, od taśm owszem, można próbować bo wody sporo mimo, że obniżyła swój stan. Kozielno ok. Woda w normie, nie wiem tylko jak z efektami. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 27 Sierpnia 2020 Share Napisano 27 Sierpnia 2020 Grunty przy zbiornikach wodnych Topola i Kozielno. Aktualności | 2020-08-27 | Publikujący: Okręg PZW w Wałbrzychu Wydrukuj Zarząd Okręgu PZW w Wałbrzychu informuje wszystkich wędkarzy, że od dnia 26 sierpnia 2020 r. nie dzierżawi gruntów przyległych do linii brzegowej zbiorników zaporowych Topola i Kozielno. Informujemy ponadto, że wędkarze mają w dalszym ciągu możliwość korzystania i swobodnego dojazdu do slipów na tych zbiornikach wodnych. Powyższa informacja nie wyklucza faktu, iż Polski Związek Wędkarski Okręg w Wałbrzychu w myśl obowiązujących umów jest jedynym prawnym Użytkownikiem rybackim zb. Topola i Kozielno. z wędkarskim pozdrowieniem, Andrzej Polak - Prezes ZO PZW w Wałbrzychu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 27 Sierpnia 2020 Share Napisano 27 Sierpnia 2020 Co wnosi dla nas wędkarzy taka informacja? Apel do włodarzy wałbrzyskich, proszę wyremontować mostek na Topoli od strony wsi, jest skorodowany i przejście po nim zagraża niebezpieczeństwu, ledwo się trzyma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 2 Września 2020 Share Napisano 2 Września 2020 Wydaje mi się że w tym piśmie chodzi o to że teraz możesz sobie wydzierżawić każdy kawałek terenu przy wodzie jaki będziesz chciał, postawić tam co chcesz i robić co chcesz i pzw bedzie ciebie mogło cmoknąć wiesz gdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FREEQ696 Napisano 13 Września 2020 Share Napisano 13 Września 2020 Topola pełna wody Zniesiony zakaz połowu w nocy i z łodzi jak by co (jest informacja na stronie pzw Wałbrzych ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bronko5 Napisano 25 Września 2020 Share Napisano 25 Września 2020 Witam był ktoś na Topoli gryzie coś bo wybieram się w poniedziałek a mam 70km I nie chcę jechać w ciemno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FREEQ696 Napisano 26 Września 2020 Share Napisano 26 Września 2020 17 godzin temu, Bronko5 napisał: Witam był ktoś na Topoli gryzie coś bo wybieram się w poniedziałek a mam 70km I nie chcę jechać w ciemno Byłem w pt to słabo, woda ciepła jeszcze, rybki nieaktywne, może po tej zmianie pogody coś się ruszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lancak Napisano 28 Września 2020 Share Napisano 28 Września 2020 Co tam na topoli --ktoś coś ????----wybieram się !!! ze Ścinawki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bronko5 Napisano 17 Listopada 2020 Share Napisano 17 Listopada 2020 Panowie pomuszcie czy jest jakiś limit sztuk na na świnke jestem na topoli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rush111 Napisano 17 Listopada 2020 Share Napisano 17 Listopada 2020 A co świnka bierze na zbiorniku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurasek15 Napisano 20 Listopada 2020 Share Napisano 20 Listopada 2020 W dniu 17.11.2020 o 10:53, Bronko5 napisał: Panowie pomuszcie czy jest jakiś limit sztuk na na świnke jestem na topoli Bierz ile się da - to taka smaczna ryba!!! A regulamin to ty kiedykolwiek widziałeś? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 30 Maja 2021 Share Napisano 30 Maja 2021 Czy Topola wróciła do możliwości wędkowania? Czy może ktoś udzielić informacji o stanie wody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radek1186 Napisano 31 Maja 2021 Share Napisano 31 Maja 2021 Stan wody na Topoli normalny można wędkować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 26 Czerwca 2021 Share Napisano 26 Czerwca 2021 Byłem w piątek rano na Topoli od 4 rano do godz.13.00, od strony taśm. Złowiłem tylko jednego leszcza 50 cm. Od strony wsi Topola nie ma możliwości wędkowania, drewniany mostek został zdemontowany, a stan wody jest masakryczny, wyrosły same wyspy, Jedynie od taśm można powędkować ale stan wody jest tragiczny. Nie wiem o co chodzi z tym zbiornikiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 16 Września 2021 Share Napisano 16 Września 2021 Witam kolegów. Czy ma ktoś jakieś informacje odnośnie Topoli? Da się tam jeszcze powędkować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 21 Września 2021 Share Napisano 21 Września 2021 stan wody na full, brań jak na lekarstwo, zbiornik do połowy rozjebany przez fadromy nie do poznania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 22 Kwietnia 2022 Share Napisano 22 Kwietnia 2022 Witam kolegów wędkarzy. Czy macie informacje jak wygląda sytuacja na Topoli? Jaki jest stan wody i czy od wsi Topola można już wędkować? Z góry dziękuję za informację i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi