bronek Napisano 15 Lipca 2008 Share Napisano 15 Lipca 2008 Witam. mam pytanie: jak długo trzeba gotować makaron gwiazdki. chciałem go kiedyś wypróbować na leszcza ale strasznie mi sie pokleił. dodałem do wody łyżkę oleju . być może zbyt mało albo za dużo makaronu gotowałem na raz. czekam na wasze uwagi. pozdrawiam bronek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ds-fan Napisano 15 Lipca 2008 Share Napisano 15 Lipca 2008 Ja to robię w ten sposób że makaron:gwiazdki"gotuję minuta 15-minuta 30,pod koniec gotowania łyżka oleju ,następnie odcedzam na sitku i hartuje pod strumieniem zimnej wody i zimny wsypuje do słoika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jeux Napisano 15 Lipca 2008 Share Napisano 15 Lipca 2008 ds-fan, super ja to robie troche krucej mam dobre efekty mniej rozpaduje sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lary Napisano 15 Lipca 2008 Share Napisano 15 Lipca 2008 Ja również gotuję nieco krócej jeżeli można to nazwać gotowaniem Swego czasu przelewałem gorąca wodą jak "nabrały" temperatury do termosu i tak w tym niewielkim ciepełku sobie dochodziły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 15 Lipca 2008 Share Napisano 15 Lipca 2008 gotuję minuta 15-minuta 30,pod koniec gotowania łyżka oleju ,następnie odcedzam na sitku i hartuje pod strumieniem zimnej wody i zimny wsypuje do słoika. To ten makaron z czego był z kamienia ,powiem tak odeszłem od gotowania makaronu ,jedynie zaparzam ok 1min i gorący do woreczka woliowego ,ale widzę Lary, ma ciekawszy pomysł ,muszę wypróbować.Zbyt długie gotowanie i póżniej przelewanie zimną wodą pozbywa makaron wszystkiego co ma najlepszego w sobie a że ma nie wiele ,więc zostaje zwykła "klucha",nie kiedy rybom to nie przeszkadza ,ale zauwarzyłem że rybom zmienia się też gust ,gustują po prostu w lepszych makaronach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ds-fan Napisano 15 Lipca 2008 Share Napisano 15 Lipca 2008 gotuję minuta 15-minuta 30,pod koniec gotowania łyżka oleju ,następnie odcedzam na sitku i hartuje pod strumieniem zimnej wody i zimny wsypuje do słoika. To ten makaron z czego był z kamienia no może nie z kamienia ale wiesz,jest wiele rodzaji makaronów gwiazdki :wędkarskie są 2 rodzaje mniejszy i większy ,spożywczych jest też 2-3 rodzaje a robi to kilka firm broneknie napisał jaki makaon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 15 Lipca 2008 Share Napisano 15 Lipca 2008 no może nie z kamienia ale wiesz,jest wiele rodzaji makaronów gwiazdki :wędkarskie są 2 rodzaje mniejszy i większy ,spożywczych jest też 2-3 rodzaje a robi to kilka firm broneknie napisał jaki makaoNO napewno masz racje ,ale te 30min to lekka przesada ja tyle gotuje kuku i wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ds-fan Napisano 15 Lipca 2008 Share Napisano 15 Lipca 2008 no może nie z kamienia ale wiesz,jest wiele rodzaji makaronów gwiazdki :wędkarskie są 2 rodzaje mniejszy i większy ,spożywczych jest też 2-3 rodzaje a robi to kilka firm broneknie napisał jaki makaoNO napewno masz racje ,ale te 30min to lekka przesada ja tyle gotuje kuku i wystarczy. nie zrozumieliśmy sie minuta i 15-30sekund Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 15 Lipca 2008 Share Napisano 15 Lipca 2008 nie zrozumieliśmy sie minuta i 15-30sekundA to faktycznie pomyłka z mojej strony sorki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
retro Napisano 15 Lipca 2008 Share Napisano 15 Lipca 2008 A nie lepiej najpierw podsmażyć trochę na oleju a potem dodać odrobinę wody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bronek Napisano 16 Lipca 2008 Autor Share Napisano 16 Lipca 2008 dzięki wielkie za rady. jedno jest pewne - zbyt dlugo gotowałem i chyba za dużo na raz. jakiej firmy makaron ? tego nie wiem . raz kupiłem i odpuściłem. no ale teraz jestem mądrzejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dominik poznan Napisano 9 Czerwca 2011 Share Napisano 9 Czerwca 2011 W jeziorku na którym łowię jest dużo karpia płoci i leszcza ,mam zamiar łowić i nęcić z łodzi makaronem z pszenicą trochę chleba i kuku moje pytanie brzmi czy makaron jest dobry na karpia?mam zamiar łowić też dużego leszcza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
colo84 Napisano 2 Lipca 2011 Share Napisano 2 Lipca 2011 ostatnio dostałem dobrą radę na temat gotowania makaronu na ryby,że jak go gotować to najlepiej w tej wodzie co rybka pływa oczywiście jak ma się butle z gazem przy sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smile Napisano 3 Lipca 2011 Share Napisano 3 Lipca 2011 Już bez przesady Rozumiem że najlepiej jest namaczać zanętę woda z łowiska, ale gotować w niej makaron???? Niedługo to będziecie pili wodę z łowiska. Uważasz ze jak tak zrobisz to dzięki temu nałowisz całą siatkę ryb???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dominik poznan Napisano 3 Lipca 2011 Share Napisano 3 Lipca 2011 Na większości opakowań jest opisane jak gotować makaron i tak się robi czy na ryby czy do jedzenia.A z tą wodą to bzdura kompletna niema to żadnego wpływu przy gotowaniu. makaron jest najprostszy w przygotowaniu a im tańszy tym bardziej twardy i nadający się na hak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
colo84 Napisano 3 Lipca 2011 Share Napisano 3 Lipca 2011 Już bez przesady Rozumiem że najlepiej jest namaczać zanętę woda z łowiska, ale gotować w niej makaron???? Niedługo to będziecie pili wodę z łowiska. Uważasz ze jak tak zrobisz to dzięki temu nałowisz całą siatkę ryb???? bzdura nie bzdura ale wędkarz który łapał obok na makaron przygotowany w domu nie miał brań dopiero jak się przyszedł zapytać co jest grane i dostał tak przygotowany makaron to miał dopiero efekty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Petryk_05 Napisano 3 Lipca 2011 Share Napisano 3 Lipca 2011 Już bez przesady Rozumiem że najlepiej jest namaczać zanętę woda z łowiska, ale gotować w niej makaron???? Od tego sezonu namaczam zanęte w domu wodą z kranu i nie zauważyłem żeby miało to jakiś wpływ na brania. A co do gotowania makaronu w wodzie z łowiska, moim zdaniem to również przesada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
porcelan Napisano 4 Lipca 2011 Share Napisano 4 Lipca 2011 Już bez przesady Rozumiem że najlepiej jest namaczać zanętę woda z łowiska, ale gotować w niej makaron???? Od tego sezonu namaczam zanęte w domu wodą z kranu i nie zauważyłem żeby miało to jakiś wpływ na brania. A co do gotowania makaronu w wodzie z łowiska, moim zdaniem to również przesada. Podejrzewam, że to kwestia konkretnego łowiska. Być może woda ma specyficzny zapach/smak, a chlorowana może odstraszać (nie potwierdzone badaniami - taka luźna dywagacja ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciechan Napisano 18 Lipca 2011 Share Napisano 18 Lipca 2011 a jak makaron zachowuje się przy energicznych, dalekich zarzutach gruntowych? Trzyma się haka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskika28 Napisano 19 Lipca 2011 Share Napisano 19 Lipca 2011 Trzyma , Trzyma przynajmniej jak ja zarzucam to się trzyma a rzucam dość daleko na rzece Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marienty Napisano 4 Października 2011 Share Napisano 4 Października 2011 Mam pytanie odnośnie makaronu gwiazdek. Gdzieś usłyszałem, że ktoś miał ładne efekty leszczowe jak do makaronu wycisnął ząbek czosnku. Próbował ktoś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bufi78 Napisano 4 Października 2011 Share Napisano 4 Października 2011 Tak zgadza się i nie tylko leszcz ale karpie fajnie brały na taki makaron z czosnkiem ale w tym roku nie miałem nawet brania nie wiem co im się stało chyba zapach się znudził , za to skuteczny okazał sie GARDONIX Sensas w atomizerze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Madmax Napisano 15 Maja 2012 Share Napisano 15 Maja 2012 Odkopie trochę temat: Czy może ktoś powiedzieć coś więcej o tym makaronie, czy jest to makaron specjalnie przygotowany do wędkowania czy też normalny spożywczy, ewentualnie o sposobie nęcenia tym makaronem - dodajecie go do przynęty bazowej czy sypiecie sam i czy w trakcie łowienia zakładacie go na haczyk, jeśli tak to ile i czy dokładacie coś do tego np. pinke/biały robak itp. Z góry dziękuję za podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dominik poznan Napisano 15 Maja 2012 Share Napisano 15 Maja 2012 ja kupuje makaron w markecie taki w dużym opakowaniu o wiele lepszy od makaronu z wędkarskiego i jest sporo tańszy możesz dodać do zwykłej zanęty ale lepiej sprawdza się do nęcenia kilkudniowego tak jak kukurydza łatwiej łowi się na kolanka Jak nęcisz długo to w dni kiedy łowisz sypiesz 1/4tego co podczas zawsze Jeżeli nikt nie łowi na twoim łowisku , to efekty średnie dobre są po nęceniu kilkudniowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Madmax Napisano 16 Maja 2012 Share Napisano 16 Maja 2012 Dzięki za odpowiedź. Rozumiem że kupujesz jakieś najmniejsze rozmiary tego makaronu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi