kocur Napisano 17 Lipca 2008 Napisano 17 Lipca 2008 Pomyślałem że wybiorę się w okolice Czaplinka i widzę że coś jest nie tak, chyba że już nie potrafię czytać ze zrozumieniem. GRUPA III - jeziora udostępnione do wędkowania w okresie 1.01. do 31.12. przez całą dobę na zasadach regulaminu amatorskiego połowu ryb PZW. Rodzaje obowiązujących opłat: a/ z opłat zwolnieni są członkowie PZW z okręgu koszalińskiego posiadający aktualną opłatę na wody nizinne. Zwolnienie nie obejmuje wędkarzy z innych okręgów PZW (nawet posiadających umowę z okręgiem koszalińskim na wzajemne udostępnienie wód do wędkowania). Tutaj link do całości PZW Czaplinek Na stronie szczecińskiego PZW jest napisane: Należymy również do tzw. Strefy I gdzie w ramach porozumienia możemy łowić na wodach Okręgów : Koszalin, Słupsk, Piła, Zielona Góra,Jelenia Góra, Wałbrzych i Legnica. Z Okręgami Wrocław, Łódź, Częstochowa i Katowice mamy podpisane dwustronne umowy. Tutaj link do całości PZW Szczecin Ktoś rozumie o co tu chodzi?
Jarosław Napisano 17 Lipca 2008 Napisano 17 Lipca 2008 Przecież to wszystko proste. Jak wzajemne porozumienia to wszystko co w Okręgu wzajemnym to Twoje a jak dwustronne to tylko te konkretne a wzajemne w to nie wchodzą. Czyli ja z katowickiego mogę łowić tylko w okregu Szczecin bo mamy dwustronne ale nie mogę łowić w okręgach z którymi ma porozumienie Szczecin.
kocur Napisano 17 Lipca 2008 Autor Napisano 17 Lipca 2008 Muszę to przeczaszkować bo już pogubiłem się
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.