BobekSTW Napisano 28 Października 2005 Share Napisano 28 Października 2005 Siema ! sorki za załozenie drugiego tematu w malym odstepie czasowym ale jutro wybieram sie na rybki i chcialbym sie dowiedziec jak przygotowac peczak zeby nie spadal z haka podczas zarzucenia gruntowki ze sprezyna. Bardzo prosze o jakiś przepisik( ile gotowac itp.). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LORD Napisano 22 Kwietnia 2006 Share Napisano 22 Kwietnia 2006 Jak masz termos to wsyp z garść pęczku, albo dwie zależy jaki masz termos. Potem zalej wżądkiem i za jakś 2 godziny jest gotowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAMIANO Napisano 25 Kwietnia 2006 Share Napisano 25 Kwietnia 2006 Ja zawsze kupuję gotowyt pęczak w sklepie wędkarskim najczęściej firmy traper ale tak szczeże mówiąc tez nie jest dobrej jakości ponieważ spada często z haczyka, moze znacie jakieś lepszy sklepowy pęczak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flanker Napisano 25 Kwietnia 2006 Share Napisano 25 Kwietnia 2006 Witam! Pęczak przygotowuję sam, w sklepie wybieram taki z największym ziarnem i jak najbardziej jasnym. Do gotującej się na wolnym ogniu wody wsypuję pęczak (w stosunku 0,5 do objętości wody), płomień ustawiam tak aby woda znajdowała się na granicy wrzenia ale się nie gotowała, co jakiś czas mieszam. W momencie gdy stwierdzę iż na dnie zaczyna brakować wody, zestawiam przykryte naczynie i najczęściej w takiej formie wiozę na łowisko. Ziarna nie kleją się więc tym którzy stosują pęczak do zanenty w celu jednoczesnego jej klejenia tego sposobu nie polecam, chociaż ja daję go do zanęty dodając klej a najczęściej płatki owsiane. Ziarnka przeznaczone na przynętę trzymam w woreczku lub małym pojemniczku aby nie wysychały. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.