david2 Napisano 21 Lipca 2008 Share Napisano 21 Lipca 2008 Witam, wybieram sie własnie na wakacje do Radkowa i slyszalem ze jest tam zalew.Chce spytac czy da sie tam wedkowac i ewentualnie co bierze i jakie sa oplaty ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz1987 Napisano 21 Lipca 2008 Share Napisano 21 Lipca 2008 Witam, jeśli chodzi o zalew w Radkowie to zdecydowanie mozna nam powędkować. Łowisko nie jest zbyt duże ale całkiem atrakcyjne, co do ryb to mozna pobawić sie z płocią kótrej jest dość dużo. Mozna także nastawić się na karpia o którego jednak zdecydowanie trudniej. Jeśli chodzi o drapieżniki to praktycznie tylko drobny okon, choc oczywiście trafiaja sie wieksze sztuki. Już dość długo tam nie wędkowałem, ale myśle że wiele sie nie zmieniło, oprócz ryb ktore wymieniłem jest tam wiele innych gatunków jak karasie, leszcze, amury itp. jednak trafiaja sie rzadko. Co do opłat to wystarczy miec karte wedkarska z oplacona składką na woj. Dolnośląskie. Pozdrawiam i życze udanych wakacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
david2 Napisano 22 Lipca 2008 Autor Share Napisano 22 Lipca 2008 Dzieki za odpowiedz.A sa tam gdzies w poblizu jakies fajne miejsca do wedkowania poza tym ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
welol1 Napisano 15 Lipca 2011 Share Napisano 15 Lipca 2011 ostatnio bylem rekreacyjnie nad tym zalewem kiedy jest goraco mozna zaobserwowac jaka ilosć karpia tam plywa...stada po kilkanascie sztuk co chwile wylaniaja sie tuz pod powierzchnia wody az przyjemnie patrzec i udalo mi sie dostrzec 2 tołpygi ponad metrowe plywajace w toni takze ciekawie na pierwszy rzut oka wyglada ten zalew Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrianos Napisano 2 Czerwca 2013 Share Napisano 2 Czerwca 2013 Witam. Na co można nastawić się na tym zalewie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
azfish Napisano 3 Czerwca 2013 Share Napisano 3 Czerwca 2013 Witam ! byłem nad tym zalewem 2 lata temu sie kapac to widziałem mase karpi i amurow wygrzewajacych sie duzo ploci. Nie wiem jak jest teraz po spuszczeniu wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrianos Napisano 13 Czerwca 2013 Share Napisano 13 Czerwca 2013 A jak z głębokością? Chodzi mi o odległość 10m od brzegu i 30m od brzegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
azfish Napisano 13 Czerwca 2013 Share Napisano 13 Czerwca 2013 hmmm 10m od brzegu to bedzie ok 2-3m im dalej tym glebiej, nie wiem jak teraz po naprawie i czyszczeniu ale na srodku moze byc z 10m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 14 Czerwca 2013 Share Napisano 14 Czerwca 2013 Zależy z której strony bo np od strony kąpieliska przejedziesz po pas na drugą stronę ogólnie nie polecam teraz jechać podobno woda zupa i mase padnietych ryb po tym "czyszczeniu" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barylax Napisano 2 Czerwca 2014 Share Napisano 2 Czerwca 2014 witam wybieram się ze znajomymi na weekend do Radkowa, i zastanawiam się czy czasem nie zabrać ze sobą wędek,jak sytuacja na Radkowie z rybą czy potrzebne jakieś dodatkowe zezwolenia i opłaty do kart?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi