adi1122spid Napisano 28 Lipca 2008 Share Napisano 28 Lipca 2008 Chciałbym sie dowiedziec jak sie tego uzywa. Czy mozna go uzywac łowiąc z brzegu ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 28 Lipca 2008 Share Napisano 28 Lipca 2008 Powiem tak prawdziwy kwok bywa zabójczy w wprawnych rękach ,choć po krótkiej lekcji nawet laik się nauczy "obsługiwać" ,problem w tym że musi sum bywać w okolicy ,suma nie ściągamy z kilometrów ,ba nawet nieraz sobie nie zdawałem sprawy że sum podpływał a ja tego nie odróżniałem od innych sygnałów.Gdzieś na jakimś forum oglądałem filmik z użyciem kwoka ,teraz pozostaje mi go znaleźć ,fajnie poglądowo pokazane użycie kwoka. PS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adi1122spid Napisano 28 Lipca 2008 Autor Share Napisano 28 Lipca 2008 Wielkie dzieki bardzo ładnie jest to pokazane Ale nierozumię jeszcze jednej rzeczy... czemu ten dzwiek-"chlupotanie" kwoka zwabia suma?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
atam23 Napisano 28 Lipca 2008 Share Napisano 28 Lipca 2008 Kwok naśladuje odgłosy wydawane przez suma w trakcie żerowania przy powierzchni. Wydaje on dźwięk którym ryba "oznajmia" innym rybom iż w miejscu w którym jest znajduje sie pełno żarcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 28 Lipca 2008 Share Napisano 28 Lipca 2008 To sumy żyją i żerują w grupie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trini Napisano 28 Lipca 2008 Share Napisano 28 Lipca 2008 Nie sprawdzone, ale podobno słoik działa podobnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 29 Lipca 2008 Share Napisano 29 Lipca 2008 To sumy żyją i żerują w grupie? Często Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gaca Napisano 4 Listopada 2008 Share Napisano 4 Listopada 2008 Sezon sumowy dobiegł końca bynajmniej na moim terenie warto dać odpocząć tej wspanialej rybie ,Również warto przygotować się do kolejnego sezonu oczywiście teoretycznie mianowicie chodzi mi o Kwok co to jest, do czego służy, jak i gdzie go używać ,nie jestem pewien ale niby tym się wabi sumy ,to prawda czy jakas baja . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lawdzoj82 Napisano 4 Listopada 2008 Share Napisano 4 Listopada 2008 Kwok jest to taki wynalazek do wabienia sumów Uderza się nim w wodę i powstają odgłosy przypominające kwokanie Kwok wykonywany jest z drewna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juranty Napisano 21 Marca 2009 Share Napisano 21 Marca 2009 Ja stosuję kwoki wykonane samodzielnie. Mam także 2 kupione, w tym Cormorana. Te kupione sporo kosztowały, jednak nie jestem z nich zadowolony. Może ktoś także sam robi kwoki lub zna domowego fachowca robiącego te wabiki. Można wymienić spostrzeżenia i doświadczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artone Napisano 4 Lipca 2010 Share Napisano 4 Lipca 2010 Dziś miałem okazje zobaczyć wabienie za pomocą kwoka na żywo. W pierwszej chwili dźwięk który usłyszałem przypominał mi odgłos uderzania przepychaczką do rur o wodę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P Napisano 14 Stycznia 2012 Share Napisano 14 Stycznia 2012 Witam, Czy ktoś z was ma lub zna kogoś kto kupował kwoka? Jeśli tak to gdzie można taki działający dobrze kwok kupić? Na alledrogo znalazłem dwóch sprzedających z czego jeden robi je raczej samemu natomiast drugi to sklep sprzedający firmowe (jak dobrze pamiętam cormorana) kwoki. Nie wiem tylko czy po poniższym poście jest sens kupować cormorana :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi