misiek^wro Napisano 28 Lipca 2008 Napisano 28 Lipca 2008 Wiem wiem wiem. Zakupilem myslac ze to bedzie dobre do opadu a teraz zadam kretynskie pytanie czy faktycznie mialem racje Jednak robiac zakupy bez jakiegokolwiek glebszego rozmyslania moglem popelnic gafe. Wedka ma mi sluzyc jako glowny sprzet do lowienia z opadu. Przynety oczywiscie gumy+ciezkie blachy, glowka 15-25. Z tego co przyjrzalem sie wedzisku, akcja raczej pod opad ok bo szczytowa, wyrzut jaknajbardziej. Czy ktos moglby mnie utwierdzic w przekonaniu, ze faktycznie moj tok myslowy podczas zakupu tegoz wedziska byl jak najbardziej ok
marewel Napisano 28 Lipca 2008 Napisano 28 Lipca 2008 Pod opad to ja bym kupile wklejanke,a to shimano to nie wiadomo co to.
misiek^wro Napisano 29 Lipca 2008 Autor Napisano 29 Lipca 2008 marewel, ale jak lowic z opadu przynetami do 15/18 g ? Bo ja nie widzialem wklejanki z ciezszym cw. A przeciez na odrze, przy mocniejszym nurcie np u nas we Wroclawiu pod mostem Milenijnym to glowka musi byc conajmniej 15g do tego guma kolo 4-5 gram i robi sie wesolo. Nie wspomne o miejscach, gdzie glowka musi wazyc kolo 20-25 gram ... a znam takie
marewel Napisano 29 Lipca 2008 Napisano 29 Lipca 2008 ale jak lowic z opadu przynetami do 15/18 g ? Bo ja nie widzialem wklejanki z ciezszym cw. Do takich glowek mam Jaxona Zander Jig cw8-28.
misiek^wro Napisano 29 Lipca 2008 Autor Napisano 29 Lipca 2008 marewel, i jak Ci sie na to lowi? Bo ja z Jaxonem raczej nigdy nie chcialem miec nic wspolnego z racji na opinie znajomych
Gość wobler129 Napisano 29 Lipca 2008 Napisano 29 Lipca 2008 misiek^wro ja mam Dragona Millenium Power Jig 5-25g i to także jest wklejka
misiek^wro Napisano 29 Lipca 2008 Autor Napisano 29 Lipca 2008 wobler129, no to trudno, wkopalem i sie mam kolejny kij, sam nie wiem do czego Chociaz te 25 g w Dragonie to o jakies 5g za malo moze byc
Gość wobler129 Napisano 29 Lipca 2008 Napisano 29 Lipca 2008 Chociaz te 25 g w Dragonie to o jakies 5g za malo moze byc Nom najlepiej się łowi przynętami do 15g
marewel Napisano 29 Lipca 2008 Napisano 29 Lipca 2008 marewel, i jak Ci sie na to lowi?(...)z racji na opinie znajomych Jezeli sluchalbym opini ludzi z tego forum to kupiłbym sobie Tice zamiast TeamDaiwy. A odnosnie wedki to nie szulaklem czegos drogiego gdyz lowie z lodzi i ostatnio połamałem swojego TDragona 2,75.Dla mnie seria XT Pro jak na jaxona jest dosyc udana mozna sie przyczepic do wykonania ale ogolnie jestem zadowolony. Mam dwa kije: http://www.centrumorka.pl/index.php?products=product&prod_id=1296 http://www.centrumorka.pl/index.php?products=product&prod_id=1298 Szalu nie robia ale mi sie podobaja,przy czym 8-28 to typowa sandaczowka "kij od szczotki".Jaka cena taka wędka.Jak chcesz cos lepszego to Dragon Millenium .
Rorschach Napisano 24 Listopada 2009 Napisano 24 Listopada 2009 witam, Chciałbym się dowiedzieć czegoś więcej o Shimano Nexave, chodzi mi w szczególności o model 270MH z cw do 45g. Potrzebuje kija na Wisłę. Teoretycznie mam już upatrzonego Kongera, model Stalker - bardzo fajny kij; w miarę szybki i co mnie interesuje ma krótki, nie wystający na łokieć dolnik. Chciałbym jednak zapoznać się z innymi modelami tak w kwestii porównania; prosił bym wszystkich którzy mieli okazję do używania Nexave o opinie. pozdrawiam, Rorschach
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.