Skocz do zawartości
tokarex pontony

Shimano Nexave BX 270 MH

misiek^wro

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Wiem wiem wiem. Zakupilem myslac ze to bedzie dobre do opadu a teraz zadam kretynskie pytanie czy faktycznie mialem racje :)

Jednak robiac zakupy bez jakiegokolwiek glebszego rozmyslania moglem popelnic gafe. Wedka ma mi sluzyc jako glowny sprzet do lowienia z opadu. Przynety oczywiscie gumy+ciezkie blachy, glowka 15-25.

Z tego co przyjrzalem sie wedzisku, akcja raczej pod opad ok bo szczytowa, wyrzut jaknajbardziej.

Czy ktos moglby mnie utwierdzic w przekonaniu, ze faktycznie moj tok myslowy podczas zakupu tegoz wedziska byl jak najbardziej ok :grin:

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

marewel, ale jak lowic z opadu przynetami do 15/18 g ? Bo ja nie widzialem wklejanki z ciezszym cw.

A przeciez na odrze, przy mocniejszym nurcie np u nas we Wroclawiu pod mostem Milenijnym to glowka musi byc conajmniej 15g do tego guma kolo 4-5 gram i robi sie wesolo. Nie wspomne o miejscach, gdzie glowka musi wazyc kolo 20-25 gram ... a znam takie :neutral:

Napisano
ale jak lowic z opadu przynetami do 15/18 g ? Bo ja nie widzialem wklejanki z ciezszym cw.

Do takich glowek mam Jaxona Zander Jig cw8-28.

Gość wobler129
Napisano

misiek^wro ja mam Dragona Millenium Power Jig 5-25g i to także jest wklejka :wink:

Napisano

wobler129, no to trudno, wkopalem i sie mam kolejny kij, sam nie wiem do czego :D

Chociaz te 25 g w Dragonie to o jakies 5g za malo moze byc :P

Gość wobler129
Napisano
Chociaz te 25 g w Dragonie to o jakies 5g za malo moze byc :P

Nom najlepiej się łowi przynętami do 15g :wink:

Napisano
marewel, i jak Ci sie na to lowi?(...)z racji na opinie znajomych

Jezeli sluchalbym opini ludzi z tego forum to kupiłbym sobie Tice zamiast TeamDaiwy.

A odnosnie wedki to nie szulaklem czegos drogiego gdyz lowie z lodzi i ostatnio połamałem swojego TDragona 2,75.Dla mnie seria XT Pro jak na jaxona jest dosyc udana mozna sie przyczepic do wykonania ale ogolnie jestem zadowolony.

Mam dwa kije:

http://www.centrumorka.pl/index.php?products=product&prod_id=1296

http://www.centrumorka.pl/index.php?products=product&prod_id=1298

Szalu nie robia ale mi sie podobaja,przy czym 8-28 to typowa sandaczowka "kij od szczotki".Jaka cena taka wędka.Jak chcesz cos lepszego to Dragon Millenium .

• 1 year later...
Napisano

witam,

Chciałbym się dowiedzieć czegoś więcej o Shimano Nexave, chodzi mi w szczególności o model 270MH z cw do 45g. Potrzebuje kija na Wisłę. Teoretycznie mam już upatrzonego Kongera, model Stalker - bardzo fajny kij; w miarę szybki i co mnie interesuje ma krótki, nie wystający na łokieć dolnik. Chciałbym jednak zapoznać się z innymi modelami tak w kwestii porównania; prosił bym wszystkich którzy mieli okazję do używania Nexave o opinie.

pozdrawiam,

Rorschach

• 1 month later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.