maniak1125 Napisano 4 Października 2005 Share Napisano 4 Października 2005 Witam Szukam dobrego lowiska w okolicach Piły woj.wielkopolskie pomocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nhandu Napisano 19 Czerwca 2008 Share Napisano 19 Czerwca 2008 to zależy co i na co chcesz łowić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinezpila Napisano 20 Czerwca 2008 Share Napisano 20 Czerwca 2008 Popróbuj połowić sobie na jeziorze piaszczystym. Na nim najczęściej łowię i zawsze coś mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobtainer Napisano 20 Czerwca 2008 Share Napisano 20 Czerwca 2008 Ja tradycyjnie polecam Gwdę, przepływankę bądź bliżej Dobrzycy z gruntu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sznurek Napisano 1 Sierpnia 2008 Share Napisano 1 Sierpnia 2008 Witam gdzie w okolicy Piły można wybrać się na Spining , i na biała rybę ?? ostatnio jeździłem na nocki na sandacza na zalew za mostem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ympans Napisano 6 Sierpnia 2008 Share Napisano 6 Sierpnia 2008 Jak efekty nocek? Jeziroka to bukowo - biała ryba, niezla zabawa, sporo brań no i rzeki nasze kochane czyli noteć i warta. Co Cie dokladnie interesuje, moze jakas wspolna wyprawa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ympans Napisano 6 Sierpnia 2008 Share Napisano 6 Sierpnia 2008 a ze spinningiem to gdzie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sznurek Napisano 9 Sierpnia 2008 Share Napisano 9 Sierpnia 2008 efekty nocne słabe.. wręcz zerowe były jakieś uderzenia może za późno zacięcie było i sandacza 0 na 6 wyjazdów 3 dni temu byłem na noteci z łodzi w Białośliwiu i strasznie porażka 2 pistolety i parę okoni strasznie kiepsko brały na blaszkę i trok boczny , i zarosła Noteć tak że sama trawa.. interesuje mnie spinig z brzegu i spławik biała rybkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sznurek Napisano 9 Sierpnia 2008 Share Napisano 9 Sierpnia 2008 ale nie odpuszczam dziś byłem na zalewie na spining pogoda była dziś super na drapieżnika po dłuższym czasie rzutów dostałem Sandacza (można go zaliczyć do sandaczka) mierzył 28cm ( po zrobieniu zdjęcia wrócił do wody ) no szkoda że się większy nie trafił jutro na żywca jadę 1 w życiu sandaczyk mój [ Komentarz dodany przez: sinus: 09-08-08, 22:48 ] zdjęcie usunięto jako niezgodne z regulaminem wstawiania zdjęć. prosiłbym o zapoznanie się z nim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ympans Napisano 10 Sierpnia 2008 Share Napisano 10 Sierpnia 2008 Słuchaj, moje ostatnie zasiadki na białą rybe z efektem mizernym, lecz możesz spróbować na warcie w obrzycku lub przed, jesli trafi się w dzień można nieźle sie obłowić... Sumy na czerwonego robaka tez nie są przypadkiem w tamtych okolicach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojciech_z Napisano 11 Sierpnia 2008 Share Napisano 11 Sierpnia 2008 Trochę trzeba jechać, ale gorąco polecam wypad na północ województwa - do Nadarzyc koło Bornego Sulinowa. Szczupak, piękny okoń, łódź z silnikiem d owypożyczenia i świetna woda max do 3 metrów głębokości. Cholera czemu ja mam tam tak daleko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sznurek Napisano 12 Sierpnia 2008 Share Napisano 12 Sierpnia 2008 wojciech_z, a ile za wypożyczenie łodzi i podaj nazwę jeziora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojciech_z Napisano 12 Sierpnia 2008 Share Napisano 12 Sierpnia 2008 http://www.zana.com.pl/main.html tutaj masz wszystko o Nadarzycach włącznie z cennikami Sznurek, nie powiem że jest tanio bo za tydzień łowienia za dwie osoby, włączając w to łódź z silnikiem przez cały wyjazd zapłaciłem coś pod 350 zł. Jeśli trafisz w dobre dni, szczupak + 80 cm jak najbardziej w zasięgu, przy dobrym przygotowaniu da się zrobić (co w innych polskich wodach nie jest już takie oczywiste ) Okonie koło 30 cm też żaden problem, ja nic większego nie trafiłem bo raczej na okonie się nie nastawiałem - przyłów szczupakowy. Z białą rybą też jest całkiem miło - płoć(naprawdę ładna), lin, czasem leszcz fajny się trafi. NO i więcej takich łowisk - szkoda, że PZW nie umie tak gospodarować wodami jak robią to w Nadarzycach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sznurek Napisano 13 Sierpnia 2008 Share Napisano 13 Sierpnia 2008 wojciech_z, nie podoba mi się to że 1 szczupaka można i jeszcze jakieś limity od ilu do ilu , ale bez tego to zapewne ryb by nie było.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojciech_z Napisano 13 Sierpnia 2008 Share Napisano 13 Sierpnia 2008 wojciech_z, nie podoba mi się to że 1 szczupaka można i jeszcze jakieś limity od ilu do ilu A mi się podoba bo dzięki temu mogę liczyć, że na haczyku zawiśnie coś innego niż pusta puszka po tyskim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cinek1979 Napisano 13 Sierpnia 2008 Share Napisano 13 Sierpnia 2008 moż kiedyś ..jak wymrą wszyscy zacofani włodarze naszego kochanego PZW we wszystkich wodach będą limity od ..do a gatukni ktre będą w danej wodzie zagrożone obejmie całkowita amnestia od patelni.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalk137 Napisano 26 Lutego 2009 Share Napisano 26 Lutego 2009 Jestem z Jastrowia,w Nadarzycach łowiłem jeszcze gdy były to tereny poligonu wojsk radzieckich. Wtedy to było eldorado. Obecnie już tam nie wędkuję,bardziej cenię sobie spokój,niż łowienie.Rzeka Gwda jest tak urokliwa że czasami podziwiając jej piękno zapominam,że przyjechałem na ryby.Jest to rzeka,która zadowoli najbardziej wybrednego wędkarza.Z wytyczonymi odcinkami górskimi,z dopływami w całości jako wody górskie jest trudna do poznania przez wiele lat wędkowania.Zbiorniki zaporowe w miejscowościach;Podgaje,Jastrowie,Tarnówka,Dobrzyca zadowolą wędkarzy łowiących z brzegu jak i z łódki.Pozdrawiam życzę przyjemnego pobytu nad Gwdą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1adasiek1 Napisano 9 Maja 2009 Share Napisano 9 Maja 2009 Witam... bylem ostatnio na zlewie od strony baru. Ryb brak:. tzn 10 malych glapek. gdzie w pilemozna jeszcze pojechac w dobre miejsce?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wedkarz1986 Napisano 7 Lipca 2009 Share Napisano 7 Lipca 2009 Witam kolegow wedkarzy!! Mieszkam w Osieku nad Notecia to 30km od piły mam zamiar zasiasc na nocke na wegorza ale zabardzo niewiem gdzie w moim rejonie mozna go złowic moze koledzy sa bardziej rozeznani odemnie to prosze o pomoc :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buthidae Napisano 25 Sierpnia 2009 Share Napisano 25 Sierpnia 2009 Jesli chodzi o sama pile: Z jezior polecam jezioro jeleniowe, ktore znajduje sie na przeciwko jeziora plotki. Mozna tam dostac niezbyt duzego okonia, nieliczne szczupaki. Jest tam jednak ogromna populacja lina, ktora jest przyzwyczajona przez miejscowych wedkarzy glownie do kukurydzy, chociaz na czerwonego robaka rybka takze potrafi wziac. Osobniki ktore sie tam zdarzaja dochodza nawet do 4kg, a osobniki 2kg sa u wedkarzy na porzadku dziennym... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bambus Napisano 15 Września 2010 Share Napisano 15 Września 2010 Chodzić i szukać, okolice Piły to piękne jeziora i rzeki. Polecam wszystkim każdy znajdzie coś dla siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 15 Września 2010 Share Napisano 15 Września 2010 Chodzić i szukać, okolice Piły to piękne jeziora i rzeki.Fakt ,tam gdzie by nie splunął to woda , ale dużo wody jest zaniedbanej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bambus Napisano 16 Września 2010 Share Napisano 16 Września 2010 Fakt ,tam gdzie by nie splunął to woda , ale dużo wody jest zaniedbanej. W okolicach Piły? Polecam jez. Płotki, jez. Wapieńskie, rzeka Gwda w górę rzeki od Piły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
masakroff Napisano 28 Maja 2015 Share Napisano 28 Maja 2015 Witam Widzę, że nikt się tutaj dawno nie udzielał Może są na forum jeszcze Pilanie i okoliczni mieszkańcy należący do okręgu nadnoteckiego? Ja sam od niedawna należę do tego okręgu i tak zastanawiam się gdzie w okolicach Piły najlepiej połowić. Myślałem o Jelonkach, ale tam to wszystkie kładki są pozamykane niestety... Ryby jakie mnie interesują to karp i lin, może ktoś mógłby poradzić gdzie najlepiej byłoby spróbować? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi