Kuben11 Napisano 18 Września 2019 Share Napisano 18 Września 2019 Witam, piszę z takim zapytaniem. Co jest grane?! Tutaj krótka historia: Piękna pogoda, ptaszki cwierkaja więc Jakub stwierdził że wybiera się na ryby. Cel- Karp gigant. Wszystko pięknie ładnie, zapakowany ruszyłem na staw komercyjny. Rozbiłem swój cały sprzet. Zacząłem łowić karpia życia. Mija godzina, dwie godziny, trzy godziny, sześć godzin a tu w siatkę tylko 3 leszcze. Wszystko pięknie ładnie by było gdyby nie to że mężczyzna siedzący na kladce obok w tym samym czasie miał już na koncie około 5 karpi. O co tutaj chodzi. Jaka przynętę używać? Jakieś sugestie? Jakieś własne sekreciki (sposoby) na karpia giganta? Pozdrawiam Jakub Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RSM Napisano 18 Września 2019 Share Napisano 18 Września 2019 Po pierwsze, warto było z tym "skutecznym" wędkarzem pogadać. Nie sądzę, żeby na komercji ktoś miał jakieś niesamowite tajemnice. Po drugie nie napisałeś jak łowiłeś. Może nie tylko przynęta była przyczyną braku brań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuben11 Napisano 18 Września 2019 Autor Share Napisano 18 Września 2019 Więc tak, lowilem na metodę, haczyk z włosem, Żaneta pelet 0.2 mm bodajże mielonka . Na włosie kulka proteinowa (stosowalem kilka krab, banan, wanilia, truskawka) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jony Napisano 24 Września 2019 Share Napisano 24 Września 2019 Nie ma uniwersalnej przynęty/kulki. Na każdej wodzie sprawdza się co innego, i nie zawsze methoda jest skuteczna. Obecnie skłaniałbym się na kulki tzw. śmierdziele o dużej wartości odżywczej. Na włos kulka i zasypanie miejscówki kulkami 10-20 na zestaw w miarę punktowo. Ważna jest też długość włosa tzn. odległość kulki od haczyka oraz jej wielkość. Napisz na jakie kulki łowisz, jak masz skonstruowany przypon, może coś zaradzimy. Bardzo istotną rzeczą jest miejscówka, nie wszędzie ryby żerują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi